Välisminister Liimets arutas Hollandi välisministri Hoekstraga Venemaa sõda Ukrainas

Foto allikas: Välisministeerium

Välisminister Eva-Maria Liimets kohtus täna, 7. märtsil Tallinnas Hollandi välisministri Wopke Hoekstraga. Ministrid arutasid Ukraina abistamist ning võimalusi Venemaa ja Valgevene igakülgseks survestamiseks, et sõjategevus Ukrainas lõppeks.

Välisminister Liimets rõhutas kohtumisel, et Ukraina vajab meie kõikvõimalikku abi, et kaitsta sõjas nii oma vabadust, kogu Euroopa julgeolekut kui ka demokraatiat. „Jätkame Ukraina toetamist poliitiliselt, humanitaarabiga, majanduslikult ja riigikaitseliselt, et aidata Ukrainal võidelda oma riigi ja rahva eest ning leevendada iga päevaga üha süvenevaid inimkannatusi ja humanitaarkatastroofi,“ ütles Liimets.

Välisministrid kinnitasid, et Venemaa ja Valgevene vastaseid sanktsioone tuleb veelgi karmistada, et sõja hind oleks agressoritele talumatult suur ning nad oleksid sunnitud vaenutegevuse lõpetama. „Rahvusvaheline hukkamõist Ukraina ründamisele ja meie vastusammud peavad olema üheselt jõulised. Olime koos Hollandiga ühed riikidest, kes seisid selle eest, et Rahvusvaheline Kriminaalkohus alustaks Venemaa toime pandud sõjakuritegude ja inimsusevastaste kuritegude uurimist. Samuti teeme koostööd Venemaa liikmesuse peatamiseks ÜRO inimõiguste nõukogus, sest riigi võimud on rängalt rikkunud nii inimõigusi kui ka rahvusvahelist humanitaarõigust, rünnates sõjas tsiviilelanikke ning piirates kõiki kokkuleppeid rikkudes järjepidevalt juurdepääsu humanitaarabile,“ sõnas Liimets.

Rääkides tegevustest Ukraina toetuseks Euroopa Liidus ütles välisminister Liimets, et Eesti toetab kindlalt Ukrainale selge ELiga liitumise perspektiivi ja kandidaatriigi staatuse andmist.

NATOst kõneledes toonitas välisminister, et oluline on jätkata meie kaitse, heidutuse ja NATO idatiiva tugevdamist, mille tagavad muu hulgas liitlaste alaline suurendatud kohalolek ja tugev õhukaitse. „Jätkuv ühtsus ja tihe koostöö NATOs on äärmiselt oluline, mistõttu tänasin kohtumisel välisminister Hoekstrat Hollandi olulise panuse eest kollektiivkaitsesse Balti regioonis,“ ütles Liimets.

5 kommentaari
  1. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    See hull naine muudkui arutab Ta on tegelikult vaimustatud süjast. Ta teb väga hästi et tema arutlustest pole mingit kasu, lihtsalt ajaraiskamine. Mitte midagi ta pole teinud meie riigi heaks.

    • Balti riigid on järgmised 2 aastat ago

      Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis ütles, et kui Venemaad Ukrainas peatada ei õnnestu, siis on järgmised Balti riigid, kuhu sisse tungitakse.

      Dombrovskise sõnul ründab Putin tõenäoliselt Balti riike, kui operatsioon Ukrainas õnnestub.

      EU Commissioner Valdis Dombrovskis has issued a dire warning that Russian President Vladimir Putin’s aggression may not stop at Ukraine’s borders, with the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania potentially next in line. https://t.co/D1xKmJ7LRv

      — POLITICOEurope (@POLITICOEurope) March 8, 2022

    • Ei 0le ju kaua möödas kui Ameerika Inglismaa läksid Iraaki inimkonnale õnne tooma. 2 aastat ago

      Põhjendades Iraagis olevat keemiarelvad. Ei olnud. Näidati meile kaadreid ühishaudadest. Lõpuks tuli välja, et need olid ameeriklaste tapetute hauad. Tapeti ja laipade hunnikud. Süütud inimesed, nii naised, vanurid kui ka igas vanuses lapsed. Rööviti, vägistati ja õigustused alati. President poodi ja pea tõmmati maha.
      Miks siis praegused kisajad siis ei kisanud?
      Sõda on kole. Enamus praeguseid karjujaid ei ei olnud sündinud.
      Praeguses sõjas on palju surnuid. Hitler vallandas sõja ja ainuüksi k.laagrites tapeti üle viieteist miljoni inimese. Miks see unustatud ja mõrtsuka rahva esindajad sõidavad maakeral ringi ning õhutavad kõikjal rahvaste vahelist vaenu. Juba praegu vilksatavad artiklid, et venelased tuleb hävitada. Kas uus Hitleri aeg käes. Miks niisugused õhutajad ei lasta maha ja kiiresti. Sakslased kuulutasid ennast üli-inimesteks ja hävitasid juute. Kas nüüd meie oleme üli-inimesd, teistest rahvustest üle ja ehitame ka koonduslaagreid ja hävitame venelased. Praegustest süüdistustest ei ole kaugel Fassism.
      Rahvas, tulge mõistusele. Näete, meie president ka tõmbab jooni. Kas siin ja kes seal? Kes seal, nendega oleks ammu pidanud tegelema.(???). Kas hävitame siis ära nagu juute omal ajal. Takistage seda enne kui hilja.

  2. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Nii kui ma seda naist närn läheb tuju nulli. Varem avaldased Kesknädalas oma arvamusi parimad keskerakondlased aga nüüd närb neid harva. Kesknädala on haaranud oma kätte see naine kes muudkui arutleb aga sellest pole kellelgu kasu. Ta ei sobi Keskeraknda.

    • Sõda ei ole paratamatus. Kõik rahvad ühinege ja astuge kurjuse vastu. 2 aastat ago

      Praeguse sõja taga on Ameerika oma ahnuses. Ihub juba 49 aastast hammast vallutamiseks. Käed lühikesed selleks NATO.
      Ameerika kasutab NATO oma ambitsioonide täitmiseks. Tahe Venemaa ümber piirata oma baasidega. Nüüd pahased, et nende plaan sai vastu hambaid. Esialgu veidi kuid võib juhtuda, et ka valusalt. Sellel saamisel hävivad paljud riigid koos meiega. Kas seda tahate?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.