Välisminister Liimets üldasjade nõukogul: Euroopa Liit jätkab igakülgset tugevat toetust Ukrainale

Välisminister Eva-Maria Liimets osales 22. märtsil Brüsselis Euroopa Liidu üldasjade nõukogul, kus arutati Ukraina toetamist, nende Euroopa Liiduga liitumise perspektiivi ning vahetati mõtteid Euroopa tuleviku konverentsi teemal.

Välisminister Liimets rõhutas, et EL peab Ukraina rahvast ja riiki jätkuvalt igakülgselt toetama ning survestama Venemaad seda koletut sõda lõpetama. „Pean Euroopa Komisjoni aktiivsust Ukraina liitumisprotsessi suunal väga oluliseks, sest ukrainlased vajavad praegu kaalukaid ja oma riigi tuleviku kohta kindlust andvaid sõnumeid. Sõjas Venemaaga seisab Ukraina praegu samaväärselt nii enda demokraatliku arengu ja sõltumatuse kui ka Euroopa julgeoleku ja väärtusruumi eest,“ sõnas minister Liimets.

Rääkides miljonitest Ukraina sõjapõgenikest ütles välisminister, et Euroopa Liit peab praegu tegema võimalikult palju, et neid inimesi igati aidata ning toetada oma liikmesriike nende vastuvõtmisel. „Jätkuv ELi toetus ja lisavahendid on tähtsad, et aidata põgenike majutamise ja muu abiga, mille vajadus kasvab paraku iga päevaga,“ märkis Liimets.

Üldasjade nõukogul arutasid välisministrid ka Euroopa tuleviku konverentsi teemat. „Euroopa Liidu tuleviku kujundamisel on väga olulised kodanike ideed, arvamused ja hääl kõigis meie liikmesriikides. Kogu ettevõtmise eesmärk ongi ju anda meie inimestele sõnale veelgi suurem kaal selles, mida Euroopa Liit teeb ja kuidas ta nende heaks töötab,“ sõnas Liimets. Tuleviku konverentsi kokkuvõtted tehakse 9. mail.

Täna olid päevakorras veel Euroopa poolaasta ning Euroopa poliitiliste parteide ja sihtasutuste põhikirja ja rahastamise määrus.

3 kommentaari
 1. Ele 14 tundi ago
  Reply

  Aga kas Liimets on kunagi toetanud meie riiki. Vastan ise. Ei ole, aga vihavaenu on õhutanud küll. Aga mis neist reisidest ja kohtumistest kasu on olnud. Mitte mingisugust sest tema tegevuse tagajärjel pole midagi muutunud. Putin, Biden ja Suurbritannia tegutsvad ikks samamoodi. Vene intelligents kes pole milleski süüdi peab kannatama sanktsioonide tõttu, samuti mitmed Euroopa riigid elektrienergia kallinemise tõttu. Sõda oleks lõppenud või poleks olnudki kui poleks väljaspoolt ässitatud.

  • uskmatu-toomas 2 sekundit ago

   “Sõda oleks lõppenud või poleks olnudki kui poleks väljaspoolt ässitatud” tegelikkuses poleks see sõda alanutki kui maailma asjade ajamises ilmutataks vähem oinalikkust !

 2. Soo 10 tundi ago
  Reply

  Nii väike riik nagu Eesti ei tohiks üldse vihavaenu õhutada sest nagunii sellest ei muutu midagi. Meie poliitikud poevad EL-u ees ja võivad tõmmata meile häda kaela. Aga mis siis saab kui juhtub meiega midagi kohutavat nii et tuleb jätta ässitamine.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.