Tallinna Kesklinn rikastub uute rattaparklate ja rattahooldusjaamadega

Foto/allikas: Albert Truuväärt/Pealinn

Tallinna Kesklinna valitsus paigaldab linnaelanike abiga välja valitud kohtadesse täiendavaid jalgrattaparkimiskohti ning hakkab uudse lahendusena ka rattahooldusjaamu rajama.

Rattaparkimiskohtadele ja -hooldusjaamadele sobivaimate asukohtade leidmiseks viidi linnaelanike seas läbi küsitlus. Kokku esitati rohkem kui 40 ettepanekut, milles pakuti välja kokku umbes poolesada kohta. Kõige rohkem tundsid linnakodanikud puudust rattaparklatest vanalinnas, aga ka erinevate asutuste ja toitlustusäride juures. Eraldi pöördumise rattahoidlate paigaldamiseks tegi Vanalinna haridus kolleegium. Pöördumise allkirjastas rohkem kui 70 inimest.

“Järjest rohkem tallinlasi on valinud igapäevaseks liiklemiseks jalgratta. Me soovime aidata kaasa sellele, et jalgrattaga liiklemine oleks kiire ja mugav. Muuhulgas see tähendab vastava taristu väljaehitamist ning uute jalgrattahoidjate ja hooldusjaamade paigaldamist. Et need saaksid parimatesse võimalikesse asukohtadesse, küsisime linnaelanikelt endilt, kuhu nad uusi rattahoidjaid soovivad, sest just nemad ongi tulevikus jalgrattaparklate kasutajad,” selgitas Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Järgmise sammuna vaatavad linnakeskkonna spetsialistid kõik ettepanekud üle ning kui uute rattaparklate asukohad Kesklinnas on määratletud alustab linnaosa valitsus koostöös keskkonna- ja kommunaalametiga rattahoidjate paigaldamist.

„Lisaks jalgrataste parkimise võimaluste juurde loomisele soovime rajada kesklinna ka hooldusjaamad, kus saab tasuta teha pisiremonti ja hooldust nii jalgratastele, tõukeratastele, ruladele kui ka näiteks lapsevankrile või ratastoolile,“ lisas linnaosa vanem.

Eelmise aasta alguses küsis Kesklinna valitsus jalgrattahoidjatele sobivaimate asukohtade leidmiseks nõu linnaosa elanikelt ja sai ligi 80 ettepanekut. Kevadel paigaldati väljavalitud kohtadesse mitukümmend uut rattahoidjat.

Pealinn

1 Kommentaar
  1. Imedemaalt 2 aastat ago
    Reply

    SAMAHÄSTI VÕIKSITE /JA MITTE AINULT TALLINN / PAIGUTADA KA VANAINIMESTE ELEKTRIGA LIIKUVAD
    “TABURETID” ROOLIGA. EGAS KÕIK JAKSA ENAM RATTAGA SÕITA. KA NOORED MITTE KEL VIGA KOPSUDES VÕI SÜDAMES, PEALE OPERATS. JA LIHTSALT VÄSINUTELE.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.