Töötukassa nõukogu uueks esimeheks saab Tanel Kiik

Töötukassa Foto: Dmitri Kotjuh/ Scanpix

Reedel toimunud Eesti Töötukassa nõukogu koosolekul valiti nõukogu uueks esimeheks tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Nõukogu esimees valitakse rotatsiooni korras üheks aastaks. Kiik asub nõukogu juhtima 15. maist, teatas töötukassa.

Tervise- ja tööministri sõnul on Töötukassa viimaste aastate kriisides hästi hakkama saanud, toetades Eesti inimeste töökohtade säilitamist näiteks palgatoetuse meetmega, mida maksti õigel ajal ja kiiresti.

“Uued väljakutsed töötukassale on kindlasti seotud Venemaa sõjaga Ukrainas – nii sõjapõgenike Eesti tööturule aitamise kui ka Eesti inimeste toetamisega, kuna sõja mõjude tõttu võib töötute arv kasvada. Erilist tähelepanu tuleb pöörata energeetika, ehituse ja põllumajanduse tegevusaladele ning laiemalt ettevõtetele, mis on rohkem seotud kaubavahetusega Venemaa ja Valgevenega,” märkis Kiik.

Eesti Töötukassa kõrgeim juhtimisorgan on kuueliikmeline nõukogu. Vastavalt töötuskindlustuse seadusele nimetab kaks nõukogu liiget valitsus, Eesti Ametiühingute Keskliit ja Teenistujate Ametiliitude Organisatsioon nimetavad kumbki ühe nõukogu liikme ning Eesti Tööandjate Keskliit nimetab kaks nõukogu liiget.

Tallinna toimetus, +372 533 38403, majandus@bns.ee

2 kommentaari
  1. Nii 3 päeva ago
    Reply

    Väga hea valik. Kiik on poliitik kes meenutab veel endist Keskerakonda, on hooliv, töökas ja tubli, ei raiska aega vihavaenu õhutamise peale vaid hooliib neie rahva heaolust. Võõrkehad nagu Liimets on sattunud Keskerakonda kes ei hooli meie rahva elist vaid sõidavad mööda maailma ning vestlevad ehkki sellest ei muutu midagi jmaailmas.

  2. about kiik 17 tundi ago
    Reply

    Kiik võib ju töökas olla, aga tegelikust elust teab ta vähe, sest kuulub teise sots.kihti, seni kui tal puuduvad adekvaatsemad nõunikud tavainimeste hulgast, või ei avata otsekanalit ja kõnetunde OTSE temaga suhtlemiseks, jääbki asi nagu on. Parteikäsud lisaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.