Eesti Keskerakonna kongress toimub 13. augustil Tartus

Keskerakonna kongress 2020

Eesti Keskerakonna XIX kongress toimub käesoleva aasta 13. augustil Tartus Vanemuise teatrimajas. Kongressi päevakorras saab olema muu hulgas erakonna esimehe ja juhatuse liikmete valimine.

Erakonna peasekretär Andre Hanimägi sõnas, et sel korral otsustati kongress pidada Tartus, kus see oli viimati pea 20 aastat tagasi. „Kongress on erakonna suurim ja olulisim sündmus. Hea meel on jõuda ringiga enne 2023. aasta Riigikogu valimisi ülikoolilinna, et vaadata tagasi viimastele aastatele ning panna heade mõtetega paika järgmised eesmärgid ja valida need, kes need ideed ka ellu viivad,“ sõnas ta. Viimased kongressid on toimunud Tallinnas, Pärnus ja Paides.

Esimeeste ja juhatuse liikmete kandidaadid selguvad suve jooksul, oma eelistust erakonna juhtkonna ja teiste erakonna valitavate ametite osas annab ca 800 kongressi delegaati. Lisaks valimistele antakse erakonnaliikmetele ülevaade valitsuse, riigikogu fraktsiooni, Euroopa parlamendi liikme ja erakonna volikogu ning kogude tegevustest. „Kindlasti saab olema kongressil oluline rõhk riigikogu valimisteks valmistumisel,“ rõhutas Hanimägi.

4 kommentaari
 1. Ele 2 nädalat ago
  Reply

  Valige uus rsimees kes hooliks vaid meie rahva heaolust ja ei käiks vihavaenu õhutades ringi tühja tuult tallamas. Nagunii sellest ei olene midagi ja võib vastupidi meile häda kaela tuua. Aga pugedes EL-utegelaste ees võib küll kuulsust ja raha tuua aga tahaks endist Keskerakonda.

 2. Nojah 2 nädalat ago
  Reply

  Keskerakond on suur erakond ja on parim erakond olnud alati. Loodan et ka seekord pääsevad võimule paromad neist kes ei õhuta vihavaenu mis toob kahju meie riigile vaid hoolitsevad meie rahva heaolu eest mida on tehtud aastaid. Aga nüüd on sattunud Keskerakonda mõned kellest ei saa aru mida nad taotlevad. See vihavaenukisa Venemaa vastu ei tee meile midagi head aga ei muuda ka midagi maailmapoliitikas.

 3. Jane 2 nädalat ago
  Reply

  Edgar Savisaar oli Keskerakonna asutaja ja pikka aega parim esimees. Ta on meie riigi suurkuju, aus, tark, suure tüüvõimega, õiglane ja meile vanaduse tooja. Ta pidi kannatama tohutut ülekohut vaid sellepärast et taheti Tallinn üle võtta ja tema häältesaak oli suur. Reformierakond pole valinud mooduseid kuidas võimule saada aga mis sa hädaga teed kui pole töötulemusi. Ansipi valitsuse ajal veeres meie elu alla viletsuse poole. Reformierakonnal oli tagatuba kus valmistati valesüüdistusi ja eks need jõudsid ka Rataseni kellel oli valida kas Savisaare saatus või au ja kuulsus. Ratas tegi palju head sisepoliitikas kuid praegune tegevus ei ole keskerakondlase vääriline. Aga tänu sellele sai jälle tähtsa ametikoha ja ega raha puudust ka pole. Ainult ma ei mõista mis ksu on nendest kohtumistest ja vihavaenu õhutamisest kuna sellest ei muutu maailmas midagi aga halba meie riigile võib tekitada küll.Kõik haigusi põhjustavad tegurid on ununenud ja Ratas, Liimets ja reformierakondlased on pühendunud vihavaenu õhutamisele selle asemel et hoolitseda meie rahva heaolu eest. Mitte mingit tolku pole meie välisministris meie riigi heaolu jaoks.

 4. Sergei. 1 nädal ago
  Reply

  Eesti juhte ei huvita Eesti rahva rahvuslikud huvid- rohkem näed ka presidenti Ukrainas töllerdamas, kui oma rahva seas.
  Vastikud ja müüdavad
  Küll Ansip ja Paet 2014 a. Maidanil ässitamas- saite sõja ja nautige- ISE KÕIK SELLE KORRALDASITE.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.