Vene saatkond ründas Liimetsa vihaõhutaja riigist väljasaatmise pärast

Eva-Maria Liimets

Venemaa saatkond Tallinnas tegi täna välisminister Eva-Maria Liimetsale avalduse, milles ründas Eestit viha õhutanud Surematu Polgu aktivisti riigist väljasaatmise pärast ning seadis kahtluse alla pressivabaduse Eestis, kirjutab Postimees. 

Saatkond viitas avalduses teisipäeval avalikustatud Piirideta Reporterite pressivabaduse indeksile, kus Eesti oli neljandal kohal. «Välisminister E.-M. Liimets kiirustas selle peale teatama, et Eesti on võtnud endale juhtiva rolli meediavabaduse kaitsmisel maailmas. Samas ei unustanud ta Ukraina sündmuste kajastamisel Venemaad süüdistamast tõe varjamises ja moonutamises,» teatas saatkond.

Pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale blokeeriti Eestis 20 Kremli propagandat edastavat Vene telekanalit ja seitse veebilehte.

«Absurdse «rahuvastase kuriteo ja rahvusvaheliste sanktsioonide rikkumise kahtlusega» fabritseeriti Eesti venekeelse väljaande Sputnik Media peatoimetaja Jelena Tšerõševa vastu kriminaalasi. Nende poliitilise tsensuuriaktide tulemusel jäi enam kui 400 000 Eesti elanikku (umbes kolmandik elanikkonnast) ilma ligipääsust objektiivsele ja tõepärasele teabele maailmas toimuvate sündmuste kohta,» teatas saatkond täiesti tõsiselt.

Eesti julgeoleku huvides riigist välja saadetud Surematu Polgu aktivisti Aleksei Esakovi juhtumi kohta teatas saatkond, et «tema süü oli ilmselt ainult selles, et Vene Föderatsiooni kodanikuna olid tal oma tõekspidamised, mis erinevad agressiivselt pealesurutud ametlikust seisukohast ja ta julges neid kaitsta».

«Tekib küsimus, kuidas need ja paljud teised faktid korreleeruvad ambitsioonika rolliga meediavabaduse kaitsmisel, mille pr E.-M. Liimets Eestile omistas?» küsis saatkond lõpetuseks.

8 kommentaari
 1. Nii 4 päeva ago
  Reply

  Jõlle see nõiamoor platsis. miks peab küll selline vastik inimene olema Keskerakonnas. Kelle ees ta poeb. Mis kasu on tema lobast igatahes meie riigile küll pole, teeb vaid halba. tema jutust ei muutu maailmas midagi Sõidab nuudkui ringi ja möliseb.

 2. Soo 4 päeva ago
  Reply

  Ta ongi nõiamoori näoga . tahaks lugeda tublide keskerakondlaste artikleid ja saada teada mida head on tehtud meie riigi heaks. Kui ha oli vanasti ajaleht Kesknädal tublide ja ausate peatoimetajatega. Aga nüüd peame lugema siit selle naise arvamusi ja vohavaenu ilminguid. Paisteb et ta kohe naudib seda. Ma muidugi ei usu seda aga mõned usuvad et Venemaa meile midagi halba teeb ja kui teebki siis on üks peasüüdlane Liimets. Ju ta ise põgeneb uSA-sse teenete eest. Aga millegi päast USA-sse ukraina põgenikke ei lasta..

 3. Jane 4 päeva ago
  Reply

  Kas see naine ei taha mõista et nüüd juba ei olene enam sõja lõpetamine Venmaast. Sõda poleks alanudki kui väljaspoolt poleks ässitatud. Ukreaina ju leppis sellega et Krimm on Venemaa osa 8 aastat. Sõda algas välaspoolt tulrva ässitamise tõttu. Ju olid Bidenil oma huvid mängus. USA on pommitanud mitmeid riike ja nüüd arvata et ta tahab ukrainlasi päästa oleks imelik. Biden tahab Venemaad nõrgestada ja Ukraina kaudu.See on õige et ilma väljaspoolt tuleva ässitamise tõttu ja sõjamoona andmise tõttu algas sõda et Krimm tagastada. . Zelenski oleks sellega leppinnud ja verevalamine oleks ära jäänud või ammu oleks rahu kui väljaspoolt ei sekkutaks.

 4. Sergei. 4 päeva ago
  Reply

  Mäletan USA eru ohvitseri )vist isegi kindrali auastmes ja Vietnami sõjaveterani ( eestlase) Aleksander Einselni ajalehe artiklit – tema hinnangut Ausammaste kohta. Ka ise : Pole tavalised rinde sõdurid süüdi- ja langenutest peab lugu pidama- ons ta Vene , või Saksa sõdur MH. Venemaal hoolitsetakse ka langenud Saksa sõdurite haudade eest.
  Võitlesid fašistide vastu nii Inglismaa, USA, ja suuremalt NSVL rahvas- . Fašistid polnud ainult sakslased- ja väga räiged olevat olnud Jaapanlaste teod, ning hävitanud Aasias rohkem rahvast kui natsid siinpool .
  Käesolev sõda on Venemaale kaela määritud. Sellega tegeldi vaikselt ja pikalt, sest mõnedele ei lähe korda, et Slaavi rahvas ( Venemaa, Valgevene ja Ukraina teeksid koos suuri tegusid.
  Meilt rumalatelt on Venemaa ära võetud-.

 5. Miks 3 päeva ago
  Reply

  keskbande koostööline Kreml (leping oli raugenud aga seda ei tühistatud!) ise ei luba kellegi nimetada sõda sõjaks, vaid peavad valetama selle eriopiks? Ausus ja otsekohesus peab olema vastastikune.

 6. to miks 3 päeva ago
  Reply

  sa es tää mes oli 2.Maailmasõda. Pole näind,pole käind, pole ennast harind. Praegune ongi erioperats.
  Mõneti võib vägagi vänge olla, aga suure sõja mõõtu välja ei anna ikka küll. kahju on loomadest, loodusest kes inimeste lollusest hukka saavad.

 7. triin 1 päev ago
  Reply

  Oleks minu teha, annaksin pehmete istmetega rongid ette ja paneks KÕIK VENE FR. kodanikud hellalt istuma ja annaks lahkumisvile. KODUMAALE, KODUMAALE. Mitte loomavagunites võõrale maale, nagu eestlasi ja teisi rahvaid veeti. Venemaa ei pea ühestki lepingust kinni—aatompommi ära andmine pidi KINDLUSTAMA Ukraina terviklikkuse ja piiride puutumatuse. Seega Krimm on Ukraina osa, samuti Donbass. Milline ÕIGUS või ÕIGLUS andis Venemaale alustada hävitavat sõda, mis on kaasa toonud jälestuse venelaste vastu, sest see kuidas käituvad vene sõdurid Ukrainas on õõvastav ja näitab venelaste kurjuse olemust. See käitumismuster iseloomustab venelasi nii ii MS. ja teiste rahvaste vägisi vabastamisel. Jõhker barbaarsus, tapahimu, marödöörlus, loomalike instinktide rahuldamine—-ja otsatu idiootlik ülbus kõige õigustamisel, elades ise teiste rahvaste kodumaadel. Oma kodus, oma õue peal lõuga palju tahad, jäta teised rahvad ometi rahule. Pole vist jubedamat rahvust maa peal kui venelased, isegi paljukirutud afgaani tegemised kahvatuvad venelaste jõhkruse ees, sest moslemil on oma koraan ja sellest tulenevad moraalireeglid, venelasel on ainult talle kõikelubav punane “moraalikoodeks”. Teistelt nõuan jõuga kõike, mis mulle meeldib- endale luban valimatult kõike, mis haige aju sünnitab.

 8. Nojah 15 minutit ago
  Reply

  Puudub vaid luud millega saaks sõita müüda maailma ja lobiseda. Siis pole vaja meie maksumaksja raha tuulde loopida. Aga ehk nõiub meile sõda kaela. Mingi eesmärk peab ju olema kui oma rahvast ei hooli ja ega nii rumal pole keegi et usub nagu need vestlused kedagi aitaks, lihtsalt ajaraiskamine.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.