Ratas arutas Euroopa Parlamendi presidendiga Ukraina ELi perspektiivi

Foto autor/allikas: Erik Peinar/Riigikogu

Riigikogu esimees Jüri Ratas arutas täna Tallinnas viibiva Euroopa Parlamendi presidendi Roberta Metsolaga Ukrainale kiire ja selge Euroopa Liiduga ühinemise perspektiivi andmist.

Ratase sõnul toetab Eesti Ukrainale Euroopa Liidu kandidaatriigi staatuse omistamist ning seda võimalikult kiiresti. „Ukraina väärib selget Euroopa Liiduga ühinemise perspektiivi. Kandidaatriigi staatuse andmisega annaks Euroopa Liit väga tugeva poliitilise sõnumi,“ ütles ta.

Kohtumisel arutasid Ratas ja Metsola Euroopa Liidu ja liikmesriikide võimalusi pakkuda Ukrainale senisest enam ka sõjalist ja humanitaarabi ning kasvatada veelgi majanduslikku survet Venemaale.

Ka räägiti kohtumisel Ukraina sõjajärgsest ülesehitamisest ning vastava abi koordineerimise vajadusest. Ratase sõnul on Eesti valmis keskenduma Ukraina pikaajalisel ülesehitamisel Žõtomõri oblastile. Pühapäeval saabub Eestisse abivajadusi arutama Ukraina parlamendi liikmetest, kohalike omavalitsuste esindajatest ja ettevõtjatest koosnev delegatsioon.

5 kommentaari
  1. money,money 2 aastat ago
    Reply

    no kui raha on, eks siis või arutada.

    • ei keegi 2 aastat ago

      Senaator Paul Rand juba tõmbas pidurit, võttes sõna Ukrainale määratud 40 miljardilise abipaketi vastu: inflatsioon on meil viimase 40 aasta kõrgeim, bensiini- ja gaasihinnad laes. Me ei saa päästa Ukrainat endi huku hinnaga, lausus senaator. Hääletamine lükati edasi.

  2. to ei keegi 2 aastat ago
    Reply

    Miks mitte? Kangelassurm ju,

  3. hall kardinal 2 aastat ago
    Reply

    Raha saab alati vanaema pensionist . Ta saa arugi kui suur osa eelarvest talle peaks makstama. Või mis ta teha saab?
    Kui Euroopa viisakalt mainis algaastatel, et tsivilseeritud oleks esivanematele nende kausitäis täidetuna kätte anda, siis nüüd on nad ,diplomaadid, ammu vaikinud. Egas nad hakka pärismaalaste tavasid muutma . Selle asemel mängivad “noored ” “eliiti” ja loobivad pudruga.

    See Rand on USA senaator või nimet. Eesti lossmäge nüüd senatiks? Arukat juttu ajab, Meie meedia järgi paistab küll, et ülejäänud on kui berserkid joobes. Sest see on Õige ja Hea. Kes ei tea .mis on Õige ja Hea, neile antaksegi see ette nagu valmisburger.

    • ei keegi 2 aastat ago

      Rand esindab Kentycky`t.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.