Jüri Ratas: Keskerakonna jaoks on inimeste toimetulek tähtsam poliitilistest kombinatsioonidest

Jüri Ratas Keskerakonna volikogus 11.06.2022

Eesti Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles erakonna volikogu istungil peetud kõnes, et Eesti suurim erakond seisab oma põhimõtete ja väärtuste eest kindlalt ka praegusel poliitiliselt pingelisel ajal.

“Mul on hea meel, et seisime valitsuskoalitsioonis alati endale oluliste põhimõtete eest. Et saime vaatamata suurtele vaidlustele aidata inimesi ja ettevõtteid energiakriisis, teha olulisi otsuseid Eesti julgeoleku parandamiseks ning kaitsevõimekuse suurendamiseks. Samuti tõsta inimeste toimetulekut ning leppida kokku lisaeelarves, palgatõusudes, kütuseaktsiisi langetamises ja erakorralises pensionitõusus,” loetles Jüri Ratas, tunnustades selle eest ka endist koalitsioonipartnerit Reformierakonda.

Ratase sõnul on tal aga kahju, et parlamendi enamuse soov tõsta perede ja laste toimetulekut, on toonud kaasa alatu poliitilise rünnaku ning seejuures on Eesti kaotanud töövõimelise valitsuse. “Algselt nelja Riigikogu erakonna poolt algatatud lapse- ja peretoetuste tõstmise eelnõu vastuvõtmist üritab Reformierakond kõigi meetoditega takistada. Loodan siiski, et parlamendi enamuse tahe jääb siin peale ning juba uuest aastast tõuseb esimese ja teise lapse toetus 100 euroni, kahekordistub üksikvanema lapse toetus ning lasterikka pere toetus tõuseb sõltuvalt laste arvust 700 ja 900 euroni,” rääkis Keskerakonna esimees.

Pea kõik vaidlused lõppenud valitsuskoalitsioonis olid tegelikult meie inimeste ja ettevõtete toetamise üle, meenutas Jüri Ratas. Ta lisas, et Reformierakond oli alguses mitmete ettepanekute vastu, kuid saime nad siiski nõusse.

“Kujunenud olukorras oleme olnud valmis alustama kõnelusi uue koalitsiooni moodustamiseks, kuid oleme valmis töötama me valijate ja Eesti eest ka opositsioonis. Iga hinna eest, me valitsusse ei lähe,” kinnitas Jüri Ratas. “Igal juhul on juba täna selge, millega kõik parlamendierakonnad peavad tegelema nii valitsuses kui ka opositsioonis – ja see on inimeste toimetuleku parandamine hinnatõusude valguses ning valmistumine eelseisvaks kütteperioodiks. Ülikiire hinnatõusu tingimustes on riigi kohus inimesi aidata.”

“Seetõttu peame õigeks, et elektri- ja kütusehindade alandamine läbi aktsiisi ja käibemaksu langetuse peavad olema valitsuse tööplaanis selgelt laual,” jätkas Jüri Ratas. “Samuti toetame toiduainete käibemaksu langetamist. Tarbimismaksude alandamine tooks märkimisväärse võidu neile inimestele, kes peaaegu kogu oma sissetuleku kulutavadki just toidu- ja esmatarbekaupadele ning kodukuludele. Kriisides suureneb väärtuste polariseerimine ja majanduslik ebavõrdsus. Saame olla edukad vaid siis, kui liigume edasi kõik koos, ületades lõhesid ja vältides lõkse, millega jäetakse kehvemasse seisu osa meie elanikkonnast. Tasandades kriiside negatiivseid mõjusid, tugevdame meie ühiskonna vastupidavust ja solidaarsust.”

8 kommentaari
  1. Nojaah 2 aastat ago
    Reply

    NATO saladuste tõttu on kahtlane, kas Keskerakond oma venelastest erakonnaliikmete- ja vene valijate pärast enam üldse kunagi valitsusse saab, sest Vene-Ukraina sõda suurendas kõigis hirmu Venemaa ees. Mis Eestis saama hakkab? Pole välistatud kohalike ukrainlaste vastasseisud venelastega. Vene tööjõud hakkab otsima endale sobivamaid ja odavamaid riike elamiseks. Sama teeb elukalliduse tõusu tõttu ka ilmselt osa eestlasi. Sisse hakkab tulema rohkem välistööjõudu erinevate rahvuste, kommete, meelsuse, usutunnistuse, nahavärviga. Eesti keel asendatakse varem või hiljem inglise keelega. Rahvusriigist on see muidugi üsna kaugel. Samas väike Isamaaliit saab praeguses uues koalitsioonis ilmselt kõik, mida nende hing ihkab. Kas see kõik ka püsima jääb, on väheusutav. Olukord on muidugi keeruline aga eks elu õpetab, mis edasi saab.

    • Usun, et mingil hetkel eestastest 2 aastat ago

      vene laimajad astuvad kohtulaua ette. Ei suuda neid Ameerika vanurist president päästa.

  2. Jura Koffimassin 2 aastat ago
    Reply

    Sitaratas võiks nüüd vait olla pikemat aega. Isamaa neid edinaja rossija partei käpikuid ei tahtnud. Õige otsus. Näidati koht kätte kesikutele. Varastage pealinna raha edasi nii kui jaksate.

  3. Jah 2 aastat ago
    Reply

    Ma ei saa aru mis inimesd need on kes valivad reformierakondlasi. On ju selgelt näha et nad ei tee mitte midagi meie riigi ja inimeste heaks. Mis puutub julgeolekusse siis pole vaja sekkuda teiste riikude siseasjadesse sest ühest väokesest ja vaesest riigist nagu meie ei olene midagi. EL-u peale loota ei saa sest mitte midagi pole tehtud riikide heals ja kõik olemeb valitsusest. Kui saaks Reformierakonna valitsusest ära ja siis ainult saaks eluga edasi minna paremuse suunas.

  4. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Keskerakonna poliitikud on tublid ja hoolivad . Aga hea on näha et Liimetsa juttu siin pole. Tema küll ei sobi välisministriks sest armastab reisida ja lobiseda ehkki sellest ei muutu maailmas midagi ja mitte ühtegi kasulikku lepingut ta meie riigile ei sõlminud. Ta ei sobi Keskerakonda. Aga teised Keskerakonna ministrid on tublid olnud.

  5. harry 2 aastat ago
    Reply

    s juudit4
    Juudid valmistuvad vastupanuks
    4
    1 Kui Iisraeli lapsed, kes elasid Juudamaal, said kuulda kõigest, mida Assuri kuninga Nebukadnetsari ülempealik Olovernes teiste rahvastega oli teinud ja kuidas ta kõik nende pühamud oli rüüstanud ja hävitanud,
    2 siis nad kartsid teda üliväga ning olid hirmul Jeruusalemma ja Issanda, oma Jumala templi pärast,
    3 sest nad olid hiljuti vangipõlvest tulnud ja kogu Juuda rahvas oli alles nüüd kogunenud. Ja teotatud riistad, ohvrialtar ja tempel olid uuesti pühitsetud.
    4 Sellepärast nad läkitasid sõna kõikjale Samaaria aladele ja Beet-Hooronisse, Belmaini, Jeerikosse, Hoobasse, Haasorisse ja Saalemi orgu.
    5 Nad võtsid varakult oma valdusesse kõik kõrgete mägede tipud, ehitasid müürid ümber sealsetele küladele ja varusid neisse toidumoona sõja puhuks, sest nende põllud olid äsja koristatud.
    6 Ja Joojakim, kes neil päevil oli Jeruusalemmas ülempreester, kirjutas elanikele Betuulias ja Beet-Omestaimis, mis on Jisreeli kohal, Dotani lähedal oleva tasandiku ääres,
    7 ja käskis valvata mägiteid, sest nende kaudu pääses Juudamaale. Nendel oli kerge takistada ülesminejaid, sest kitsas tee oli vaevalt käidav kahele mehele kõrvuti.
    8 Ja Iisraeli lapsed tegid nõnda, nagu neid oli käskinud ülempreester Joojakim ja kogu Iisraeli Suurkohus, kes asusid Jeruusalemmas.
    9 Siis kõik Iisraeli mehed hüüdsid Jumala poole suure andumusega ja alandasid oma hinge sügavas harduses,
    10 nemad ise, nende naised, lapsed ja loomad. Ka kõik nende juures olevad võõrad ja palgalised ning raha eest ostetud orjad panid endale kotiriide niuetele.
    11 Kõik Iisraeli mehed, naised ja lapsed, kes elasid Jeruusalemmas, heitsid siis maha templi ette, raputasid endale tuhka pähe ja laotasid oma kotiriided Issanda ette.
    12 Nad katsid kotiriidega ohvrialtari ning hüüdsid lakkamatult ja üksmeelselt Iisraeli Jumala poole, et ta ei laseks riisuda nende lapsi ega annaks nende naisi saagiks, ei laseks nende pärisosa linnu hävitada ega pühamut reostada ja teotada paganate kahjurõõmuks.
    13 Ja Issand võttis kuulda nende häält ning nägi nende ahastust. Ja rahvas paastus mitu päeva kogu Juudamaal ja Jeruusalemmas kõigeväelise Issanda pühamu ees.
    14 Ülempreester Joojakim ning kõik, kes seisid Issanda ees, preestrid ja Issanda teenrid, niuded kotiriidega vöötatud, ohverdasid alalist põletusohvrit ja rahva tõotusohvreid ning vabatahtlikke ande.
    15 Ja nende peakatete peal oli tuhk ning nad hüüdsid kõigest väest Issanda poole, et ta armulikult vaataks kogu Iisraeli soo peale.

    5

    Olovernes nõuab teateid juutide kohta
    5
    1 Kui Olovernesele, Assuri sõjaväe ülempealikule, kuulutati, et Iisraeli lapsed valmistuvad sõjaks ja on sulgenud läbipääsud mäestikus, on kindlustanud kõik kõrged mäetipud ja on teinud tõkkeid tasandike peale,
    2 siis ta vihastas väga ja kutsus kõik Moabi vürstid ja Ammoni pealikud ja kõik maavalitsejad rannikult
    3 ning ütles neile: „Ütelge nüüd mulle, te Kaanani pojad, mis rahvas see on, kes asub mäestikus, ja missugused on need linnad, kus nad elavad, kui suur on nende sõjavägi, kust tuleb nende jõud ja vägevus, kes on pandud neile kuningaks, nende sõjaväe juhiks,
    4 ja mispärast nad on tõrkunud minule vastu tulemast, tehes teisiti kui kõik teised rahvad läänes?”
    Ahior hoiatab Olovernest
    5 Siis kostis temale Ahior, kõigi ammonlaste juht: „Kuulgu nüüd mu isand sõna oma sulase suust, siis kuulutan ma sinule tõtt selle rahva kohta, kes elab sinu lähedal selles mäestikus, ja valet ei tule sinu sulase suust.
    6 See rahvas põlvneb kaldealastest
    7 ja varem elasid nad Mesopotaamias. Kuna nad ei tahtnud käia oma vanemate jumalate järel, kes kaldealaste maal olid,
    8 siis nad lahkusid oma vanemate teelt ja kummardasid taeva Jumalat, seda Jumalat, keda nad olid tundma õppinud. Kui nad ära aeti kaldealaste jumalate palge eest, siis nad põgenesid Mesopotaamiasse ja elasid seal kaua aega.
    9 Siis nende Jumal käskis neil lahkuda oma asupaigast võõrsil ja minna Kaananimaale. Seal nad siis elasid ja soetasid endale rikkalikult kulda ja hõbedat ning väga palju karja.
    10 Siis nad läksid alla Egiptusesse, sest Kaananimaale tuli nälg, ja asusid seal niikaua, kui neile elatist leidus. Nad siginesid seal suureks hulgaks ja nende sugu oli arvamata suur.
    11 Aga Egiptuse kuningas tõusis nende vastu: neid peteti telliskiviteoga, neid rõhuti ja nad tehti orjadeks.
    12 Siis nad kisendasid oma Jumala poole ja tema lõi kogu Egiptusemaad nuhtlustega, mille vastu ei olnud ravi. Seejärel ajasid egiptlased nad eneste juurest ära.
    13 Jumal kuivatas siis nende ees Punase mere
    14 ja viis nad teele Siinaisse ja Kaades-Barneasse. Nad ajasid ära kõik, kes elasid kõrbes,
    15 asusid elama emorlaste maale ja hävitasid oma sõjaväega kõik hesbonlased. Siis nad läksid üle Jordani ja võtsid oma valdusesse kogu mäestiku.
    16 Ja nad ajasid eneste eest ära kaananlased, perislased, jebuuslased, sekemlased ja kõik girgaaslased ning elasid seal kaua aega.
    17 Niikaua kui nad pattu ei teinud oma Jumala ees, oli neil hea põli. Sest nendega on Jumal, kes vihkab ülekohut.
    18 Aga kui nad lahkusid teelt, mille tema neile oli määranud, siis neid hukati hulganisti paljudes sõdades ja viidi vangi võõrale maale, nende Jumala tempel tehti maatasa ja vaenlased vallutasid nende linnad.
    19 Nüüd, olles jälle pöördunud oma Jumala poole, on nad tagasi tulnud võõrsilt, kuhu nad olid pillutatud, ja on võtnud oma valdusesse Jeruusalemma, kus on nende pühamu, ja on asunud elama mäestikku, sest see oli tühi.
    20 Ja nüüd, valitseja ja isand! Kui selle rahva seas on pattu ja nad eksivad oma Jumala vastu ning meie näeme, mis neile komistuseks saab, siis lähme üles ja sõdime nende vastu.
    21 Aga kui nende rahva seas ei ole midagi laiduväärset, siis mu isand mingu neist mööda, et nende Issand ja nende Jumal ei hakkaks neid kaitsma ja meie ei jääks kogu maailma naerualuseks.”
    22 Ja sündis, kui Ahior oli lõpetanud nende sõnade kõnelemise, et nurises kogu rahvas, kes oli ümber telgi ja ümberringi. Olovernese suured isandad ning kõik ranniku ja Moabi elanikud ütlesid, et ta tuleb tükkideks raiuda:
    23 „Sest meie ei karda Iisraeli lapsi. Jah, vaata, see on rahvas, kellel ei ole jõudu ega vägevust tugevaks tapluseks.
    24 Seepärast lähme üles, ja nad on parajaks palaks kogu sinu sõjaväele, valitseja Olovernes!”

    6Olovernes nõuab teateid juutide kohta
    5
    1 Kui Olovernesele, Assuri sõjaväe ülempealikule, kuulutati, et Iisraeli lapsed valmistuvad sõjaks ja on sulgenud läbipääsud mäestikus, on kindlustanud kõik kõrged mäetipud ja on teinud tõkkeid tasandike peale,
    2 siis ta vihastas väga ja kutsus kõik Moabi vürstid ja Ammoni pealikud ja kõik maavalitsejad rannikult
    3 ning ütles neile: „Ütelge nüüd mulle, te Kaanani pojad, mis rahvas see on, kes asub mäestikus, ja missugused on need linnad, kus nad elavad, kui suur on nende sõjavägi, kust tuleb nende jõud ja vägevus, kes on pandud neile kuningaks, nende sõjaväe juhiks,
    4 ja mispärast nad on tõrkunud minule vastu tulemast, tehes teisiti kui kõik teised rahvad läänes?”
    Ahior hoiatab Olovernest
    5 Siis kostis temale Ahior, kõigi ammonlaste juht: „Kuulgu nüüd mu isand sõna oma sulase suust, siis kuulutan ma sinule tõtt selle rahva kohta, kes elab sinu lähedal selles mäestikus, ja valet ei tule sinu sulase suust.
    6 See rahvas põlvneb kaldealastest
    7 ja varem elasid nad Mesopotaamias. Kuna nad ei tahtnud käia oma vanemate jumalate järel, kes kaldealaste maal olid,
    8 siis nad lahkusid oma vanemate teelt ja kummardasid taeva Jumalat, seda Jumalat, keda nad olid tundma õppinud. Kui nad ära aeti kaldealaste jumalate palge eest, siis nad põgenesid Mesopotaamiasse ja elasid seal kaua aega.
    9 Siis nende Jumal käskis neil lahkuda oma asupaigast võõrsil ja minna Kaananimaale. Seal nad siis elasid ja soetasid endale rikkalikult kulda ja hõbedat ning väga palju karja.
    10 Siis nad läksid alla Egiptusesse, sest Kaananimaale tuli nälg, ja asusid seal niikaua, kui neile elatist leidus. Nad siginesid seal suureks hulgaks ja nende sugu oli arvamata suur.
    11 Aga Egiptuse kuningas tõusis nende vastu: neid peteti telliskiviteoga, neid rõhuti ja nad tehti orjadeks.
    12 Siis nad kisendasid oma Jumala poole ja tema lõi kogu Egiptusemaad nuhtlustega, mille vastu ei olnud ravi. Seejärel ajasid egiptlased nad eneste juurest ära.
    13 Jumal kuivatas siis nende ees Punase mere
    14 ja viis nad teele Siinaisse ja Kaades-Barneasse. Nad ajasid ära kõik, kes elasid kõrbes,
    15 asusid elama emorlaste maale ja hävitasid oma sõjaväega kõik hesbonlased. Siis nad läksid üle Jordani ja võtsid oma valdusesse kogu mäestiku.
    16 Ja nad ajasid eneste eest ära kaananlased, perislased, jebuuslased, sekemlased ja kõik girgaaslased ning elasid seal kaua aega.
    17 Niikaua kui nad pattu ei teinud oma Jumala ees, oli neil hea põli. Sest nendega on Jumal, kes vihkab ülekohut.
    18 Aga kui nad lahkusid teelt, mille tema neile oli määranud, siis neid hukati hulganisti paljudes sõdades ja viidi vangi võõrale maale, nende Jumala tempel tehti maatasa ja vaenlased vallutasid nende linnad.
    19 Nüüd, olles jälle pöördunud oma Jumala poole, on nad tagasi tulnud võõrsilt, kuhu nad olid pillutatud, ja on võtnud oma valdusesse Jeruusalemma, kus on nende pühamu, ja on asunud elama mäestikku, sest see oli tühi.
    20 Ja nüüd, valitseja ja isand! Kui selle rahva seas on pattu ja nad eksivad oma Jumala vastu ning meie näeme, mis neile komistuseks saab, siis lähme üles ja sõdime nende vastu.
    21 Aga kui nende rahva seas ei ole midagi laiduväärset, siis mu isand mingu neist mööda, et nende Issand ja nende Jumal ei hakkaks neid kaitsma ja meie ei jääks kogu maailma naerualuseks.”
    22 Ja sündis, kui Ahior oli lõpetanud nende sõnade kõnelemise, et nurises kogu rahvas, kes oli ümber telgi ja ümberringi. Olovernese suured isandad ning kõik ranniku ja Moabi elanikud ütlesid, et ta tuleb tükkideks raiuda:
    23 „Sest meie ei karda Iisraeli lapsi. Jah, vaata, see on rahvas, kellel ei ole jõudu ega vägevust tugevaks tapluseks.
    24 Seepärast lähme üles, ja nad on parajaks palaks kogu sinu sõjaväele, valitseja Olovernes!”
    Eestikeelne Piibel 1997
    Olovernese ähvardus
    6
    1 Kui nõupidamise juures olnud meeste lärm oli vaikinud, ütles Olovernes, Assuri sõjaväe ülempealik, kõigi muulaste juuresolekul Ahiorile ja kõigile Moabi poegadele:
    2 „Kes sa õigupoolest oled, Ahior, ja kes on need Efraimi palgalised, et sa meie keskel ennustad nagu täna, ja keelad sõdimast Iisraeli soo vastu, et nende Jumal ei hakkaks neid kaitsma? Ja kes muu on jumal kui mitte Nebukadnetsar? Tema läkitab oma sõjaväed ja hävitab nad maa pealt ning nende Jumal ei päästa neid.
    3 Sest meie, tema sulased, lööme nad maha nagu üheainsa mehe, ja nad ei suuda vastu panna meie hobuste rammule.
    4 Sest hobustega me tallame nad ära, nõnda et mäed joobuvad nende verest ja nende väljad on täis nende laipu. Ühte sammugi ei suuda nad seista meie vastu, vaid hukkuvad sootuks, ütleb kuningas Nebukadnetsar, kogu maailma isand. Jah, tema on nõnda ütelnud, ei lähe tühja tema kõneldud sõnad.
    5 Aga sina, Ahior, Ammoni palgaline, kes oled rääkinud neid sõnu oma patupäeval, ei näe enam minu palet tänasest päevast alates, kuni ma olen kätte maksnud tollele Egiptusest tulnud rahvale.
    6 Siis minu sõjaväe mõõk ja minu abimeeste vägi torkab läbi su rinna ja sa langed nende haavatute sekka, kui ma tagasi tulen.
    7 Minu sulased viivad su jälle mäestikku ning panevad mõnda mägitee äärsesse linna
    8 ja sa ei sure enne, kui sind hävitatakse koos nendega.
    9 Aga kui sa oma südames arvad, et neid ei vallutata, siis ära seda looda – mina olen rääkinud ja ükski minu sõna ei lähe tühja!”
    Ahior antakse Iisraeli laste kätte
    10 Olovernes käskis oma sulastel, kes seisid tema telgis, Ahior kinni võtta ja Betuuliasse viia ning Iisraeli laste kätte anda.
    11 Ja tema sulased võtsid ta kinni ning viisid leerist välja lagendikule. Ja lagendikult läksid nad mäestikku ning tulid nende allikate juurde, mis olid Betuulia all.
    12 Aga kui linna mehed mäeharjalt neid nägid, siis haarasid nad oma sõjariistad ja tulid mäeharjal olevast linnast välja. Ja kõik mehed, kivilingutajad, võtsid oma valdusesse nende ülestuleku tee ning heitsid nende peale kive.
    13 Otsides mäe all varju, sidusid nad Ahiori kinni ja jätsid ta jalamile heidetuna maha ning läksid tagasi oma isanda juurde.
    14 Aga Iisraeli lapsed tulid alla oma linnast, astusid tema juurde ja päästsid valla ta köidikud, viisid ta Betuuliasse oma linna ülemate ette,
    15 kelleks neil päevil olid Ussija, Miika poeg, Siimeoni suguharust, ja Habri, Otnieli poeg, ja Karmi, Malkieli poeg.
    16 Ja need kutsusid kokku kõik linnavanemad. Ka kõik nende noored mehed ja naised jooksid kokku rahvakogu juurde. Ja nad panid Ahiori seisma rahva keskele ning Ussija küsis temalt, mis oli sündinud.
    17 Tema vastas ja andis neile teada, mis oli öeldud Olovernese sõjanõukogus, ja kõik need sõnad, mis ta ise oli rääkinud assüürlaste peameeste keskel, ja kuidas Olovernes oli hoobelnud Iisraeli soo vastu.
    18 Siis rahvas heitis maha, palvetas Jumala poole ja hüüdis:
    19 „Issand, taeva Jumal, vaata nende ülbust ja halasta meie õnnetu rahva peale ning näe meie palet, kes me oleme täna sinule pühitsetud!”
    20 Nad trööstisid Ahiori ning kiitsid teda väga.
    21 Siis Ussija võttis ta rahvakogust ära oma kotta ning valmistas vanemaile pidusöömingu. Ja nad hüüdsid kogu öö Iisraeli Jumalat appi.

  6. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Kõik on õige. Olin hiljuti Raplas tuttavatel külas ja inestasin väga et seal valitsevad ekrelased koos reformierakondlastega. Kuidas küll raplalased valisid Reformierakonda jääb arusaamatuks. Tähendab neid ei huvita kuidas edeneb elu meie riigis sest reformierakondlased pole teinud midagi meie rahva heaks. Reformierakondlased on ekrelastesse alati halvasti suhtunud seega imestama paneb raplalaste niivõrd erinev aruaam meie riigi heaolust. Keskerakond ja EKRE sobivad omavahel palju paremini ja ekrelastel oleks nendega koostöö edukas. Kuulsin et kiidetakse Rapla vallavanemat kes on ekrelane ja ka teisi sellest erakonnast aga reformierakondlastes on elanilud arvatavasti pettunud. MULLE EI MEELDINUD ET LASTEPARGIS KRAAKSUVAD VARESED HOMMIKUST ÕHTUNI. SEE ON VÄGA HÄIRIV.

  7. to nii 2 aastat ago
    Reply

    VÄGA HÄIRIV ON INIMESTE KISA JA LÄRM -NIIDUKID, KIHUTAVAD AUTOD, HIPP- HOPP, ( muusika?) LOLLID JUTUD JA TEOD, ISEKUS, OMAÕIGUS.
    VARESED ON TARGIMAD LINNUD ÜLDSE.(kõik vareslased),IGAL LOMAL-LINNUL OMA TARKUS, ISEGI KALAL.
    KAS LASTE KISA AKENDE ALL ON MEELDIV? POLE SEAL RAPLAS EGA KUSAGIL ENAM ÕIGEID PARKE OLLAGI.
    KIVINE PLATS, PAAR KÕRT, ÜKSIKVANGISTUSES PUUKE JA KUMMULI KAUSID, MIS VAHEL MULISTAVAD VETT.
    LASTEPARK! ALATI KUI VAJA ON KELLELEGI KURJA TEHA OMA SISEMISE VIHKAMISE AURU VÄLJALASKMISEKS,, LÜKATAKSE ETTE LAPSED. VAID SÕNA LAPS KUTSUB ESILE DEMAGOOGIATORMI, OLGU VÕI MÕTTES.
    VARESEL ON VARESE ÕIGUS. MÄLETAN NEID LAPSEPÕLVEST TALVEÕHTUTEL, VIDEVIKUS KÄRATSEMAS-SEE OLI NII KODUNE. KODUMAJA SUITS KORSTNAST, VARESTE HÄÄL JA OOTAV TURVALINE, SOE TUBA. MITTE IGAL LAPSEL POLE SEDA SELLET SUUREST LASTEARMASTUSEST HOOLIMATA. EKS VARESED OLE SÜÜDI.
    ÕPETAKS PAREM LAPSI LOODUST TÄHELE PANEMA, NAUTIMA, EMOTSIOONE SAA;A JA HÄSTI SUHTUMA = SEE ON NEILE TULEVASES ELUS TASAKAALU JA ELUTAHTE SÄILITAMISEKS VÄGA OLULINE. TEIE AGA HÄVITATE SEDA OMA RUMALA JORUGA, HOOLIMATUSEGA, ALLERGILISE VIHKAMISE JA MUSTAMISEGA.
    RÄÄGIN PRAEGU KONKREETSELT VARESTEST KUI LOODUSHÄÄLEST, MITTE POLIITIKUTEST. MINUPÄRAST TEHKU NAD OMAVAHEL MIDA TAHES. KEDA SEE ENAM HUVITAB?!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.