Linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon: Maarjamäe memoriaali lammutamist ei saa linnavalitsuselt nõuda

Maarjamäe memoriaal. Foto: Vikipeedia

Tallinna territooriumil asuvaid monumente kaardistatakse Kultuuriameti eestvedamisel juba praegu, kaasates selleks vajadusel erinevaid ameteid ja eksperte, rõhutas Tallinna Linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Helve Särgava.

Särgava tõdes, et on selgusetu, mida tegelikult nõutakse — kas jutt on Kaitseministeeriumi hallata olevatest sõjahaudadest, Filtri tee kalmistul asuva pronkssõduri uuesti teisaldamisest või Maarjamäe memoriaali lammutamisest, mille osas on ka arhitektid ja mitmed eksperdid leidnud, et see väärib säilitamist ning rekonstrueerimist? “Me ei saa seda kindlasti linnavalitsuselt nõuda,” leidis Särgava.

“Mida üldse pidada okupatsioonirežiimide “ikoonideks”? Kas ka Estonia rahvusooperi laemaali või Liivalaia ja Tartu maantee ristil asuva hoone katusel olevat punatähist? Neid vastuseid eelnõus ei ole ja paraku puudub ka ühene õiguslik definitsioon, mistõttu me ei toetanud seda eelnõu,” ütles Särgava.

6 kommentaari
 1. Hollandi luure tabas Vene spiooni, kes asus tööle Haagi kohtus 3 päeva ago
  Reply

  Hollandi luureasutus AIVD andis teada, et tabas Vene spiooni, kes etendas brasiillast ja asus praktikandina tööle Haagis asuvas Rahvusvahelises kriminaalkohtus.

  Spioon oli juba tööle saanud ja ta vahistati maikuus Amsterdami Schipholi lennujaamas, kui hakkas riigist lahkuma, vahendab Dutch News.

  Mehe nimi on Sergei Tšerkasov ja ta töötab Vene sõjaväeluures GRU. Hollandi luure andmetel kasutas mees valenime Viktor Muller Ferreira ja selliseid luuretöötajaid on raske tabada.

  Kui Tšerkasov oleks asunud tööle Rahvusvahelises kriminaalkohtus, oleks ta saanud hankida palju GRU-d huvitavat infot. Lisaks oleks ta saanud mõjutada otsuste tegemist. Kohus tegeleb praegu Venemaa poolt Ukrainas toime pandud arvatavate sõjakuritegude uurimisega.

  Mees saadeti tagasi Brasiiliasse kui soovimatu isik. Viimastel aastatel on Hollandist välja saadetud ligi 20 kahtlusalust spiooni

 2. Tõnis Viilol 3 päeva ago
  Reply

  Teete meie riigile häbi. Meie lapsed nälgivad ja loobite raha ühe klouni abistamisel Provokaatror on Ameerika president. Kes aitab meie inimesi? Kas Ukraina. Tutkit. Ei.
  Nüüd meie võitleme surnutega. Kas häbi ei ole?

 3. Uskmatu-Toomas 2 päeva ago
  Reply

  Järgmisena võtame Russalka maha ! Jõudu teile kasulikud idioodid !

 4. Sergei. 20 tundi ago
  Reply

  Võibolla tuleks alustada kirikutest. Mõlemad okupandid. Alustame ristirüütlitega kaasa toodud võõr ajuloputuse (orjastamise eesmärgil) sümbolitega. Mille eest Lembitu võitles ??? Eesti rahvas oli (on) taara usku. Möisa herrade möisa hooned samuti lammutada- unustame orajndusliku aja !!! JNE, JNE

 5. Ohoo 15 tundi ago
  Reply

  No kuulge reformierakondlastel peab ju ka tegevust olema. Meie riigi ja rahva heaolu eest nad ei hoolitse, ehk hakkab sõjale kaasaelamine ja ässitamine et sõda jätkuks ehkki neist ei olene midagi, raiskavad vaid muidu aega ära tüütama. Aga alati on nad tegevuses mingi alatu sepitsemisega. Aga ehk polegi seekord nemad need nõudjad, siis on küll ime.

 6. Väga 1 sekund ago
  Reply

  õige! Sest see asub Maarjamäel, mitte Tallinnas. Las maarjamäelased otsustavad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.