Jüri Ratas Keskerakonna lõhenemist ei karda

Jüri Ratas

Keskerakonna esimees Jüri Ratas kinnitas Postimehele, et võtab sisevalimisi väga tõsiselt ning tunnustab konkurent Jaan Tootsi, kes niisamuti võtab toimuvat tõsiselt – erakonna lõhenemist ta ei karda ka siis, kui kandidaadid saavad võrdse hulga hääli.

Ratas on veendunud, et Keskerakonnal on tema juhtimise all väga hästi läinud. «Minul on olnud suur soov hoida erakonda koos. Hoida ühtsena, hoida ühtset ideoloogilist joont, näiteks kõik me peame oluliseks tervishoiu lisarahastust, pensionite tõstmist, regionaalpoliitikat, aga ka tasakaalu erinevas emakeeles kõnelevate inimeste vahel,» väljendas ta lootusrikkalt.

Ta toonitas, et peame arvestama, millest on Keskerakond need kuus aastat läbi tulnud. «Need on olnud väga tõsised kohtuvaidlused, kus erakond on kaotanud, ning minu vastutusel on olnud erakonna elus hoidmine,» meenutas ta.

Toots heitis Ratasele ette, et ta on liiga kergelt loobunud kahel korral koostööst oma koalitsioonipartneritega ning teisel korral jäädi koalitsioonist üldse välja. Selle peale ütles Ratas: «Olen ka kuulnud, et konkurent on läinud mustamise teed nii erakonna sees kui väljaspool. Ega ma ei pea seda ausaks konkurentsiks, aga ma usun, et Jaan Toots oma käekirja siiski suudab muuta, võrreldes sellega, kui ta oli Rahvaliidu peaministri kandidaat.»

Ratas lisas rõhutatult: «Seisime viimases valitsuse sisekonfliktis lastetoetuste eest ning nüüd näeme, et tänu Keskerakonna initsiatiivile need toetused tulevadki.»

Kommenteerides Tootsi lubadust anda rohkem võimu erakonna juhatusele ja volikogule, sõnas Ratas, et Jaan Toots on olnud erakonnas vähe aega ega ole ilmselt kogu vajaliku infoga kursis. «Meie põhikiri näeb ette, et kongressidevahelise ajal on kõrgemaks võimuks volikogu ja juhatus käib meil pidevalt koos. Mis suunas ta võimu tõsta tahab, on minule selgusetu,» nentis Keskerakonna esimees.

BNS

11 kommentaari
  1. ei keegi 2 aastat ago
    Reply

    üksi asi põhikiri ja teine hr Tootsi err.ee-le antud intervjuus toodud tegelikkus

    • VIIMANE AEG tOOTSI POOLLEL 2 aastat ago

      Kaua saab noa selga löönu olla esimees? Aeg on minna tagaritta.
      Toots ei asu korruptsiooniteele, sest tal on leivaraha olemas!

    • Muidugi 2 aastat ago

      ei lõhene, ta variseb kokku.

    • tonis.viilol.001@mail.ee 2 aastat ago

      Rõõm näha Ratast prügikastis. Praeguseks paksuks söönud ja istumisel jääb lomp rasva toolile. Kunagi sõimas Savisaart paksuks.

    • Ratas kukub 2 aastat ago

      Toots võidab!

  2. Uskmatu-Toomas 2 aastat ago
    Reply

    Oli kesk Ratase juhtimisel aga mängiti maha sest puudus riigimehelikkus ! Selgroo puudumist näitas meedia rünnakutele alla andmine koalitsiooni partnerite suhtes.
    Iga kontekstist väljarebitud fraasi peale tormati vabandama !
    Tegelikkus on see,et huvitab ainult võim ja kuidas olla Brüsselis panketikõlbulik,oma rahvas ?

  3. Loen kommentaare 2 aastat ago
    Reply

    Kuna tean mõlemat, julgen öelda – et hr.Ratas nagu ka hr.Savisaar varem, on teinud ikka väga palju Eesti sisejulgeoleku vajaduseks, heaolu nimel ja vaadeldes Eestit kui tervikut- kodanikeühiskonnana.
    Hr.Toots pole varem olnud selline, jõuline väljaütleja – võib olla on meedia valesti mõistnud või suunanud.Ka seda tõdes kunagi hr.Toots,lõpetas meediaga üldse suhtlemise!
    Need on erakonna valimised ja miks sekkub meedia või inimesed halvustavad? Erakond teeb oma valimised.

    Millegipärast meedia pühendub tihti üldse valesti, nt. see Narva tanki lugu. Puhutakse lõkkele. Järgmine meedia Luik kirjutab, kuidas peaaegu on juba Eestile Venest määratud mingi biorelv…. (võib olla on see Covid ja musta maa rõuged, mis ongi kohal nagu kunagi HIV, miksi peab rahvast vähendama?). Aga meedia ei tohiks selliseid sõnu pilduda, see on pigem sisejulgeoleku kõigutamine ja välisriikidega pingete tekitamine, kaudselt.

    Miskipärast on paljudes asjades suund süvendada kodanike lahknemist. Sama lugu on elektrihinnaga – kui üle mere saab 200.- EUR MWh , 300.- ja kohe järgmisel päeval 600….700…800…900.- . See ju näitab,et kuskil on ikka vägagi inimsusevastane tegevus.

    Soovin Keskerakonnale jõudu

    • Sa kirjutad häste! 2 aastat ago

      Aga paistab, et oled TROLL!

  4. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Ratas on meie riigi sisepoliitikas palju head teinud. reformierakond saab alati võimule tänu oma valesüüdistustele tublide inimeste suhtes ilma töötulemusteta. Keskerakond on olnud alati parum erakond ja on seda ka praegu. küllap on Ratas ka vigu teinud aga mitte nii suuri kui reformierakondlased. Tänu keskerakondlastele saime pensioni juurde ja tõsteti oluliselt õpetajate palka, on püütud korda seada arstiabi kättesaadavust Ansip kaotas ära ju arstiabi saamise kohapeal. Seda mida on teinud Reformierakond halvasti on nii palju et tuleks sellest pikk artikkelä

  5. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Vabandan vea pärast, peab olemq artikkel.

  6. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Miks peab Ratas Postimehele aru andma. Kogu peavoolumeedia on reformierakondlaste hääletotu. Kunagi kirjutasud mõned Postimehe ajakorjanikud et neile öeldakse ette millest nad peavad kirjutama ja keda laimama. Kas Toots kirjutas sinna Mida ta sellega saavutada tahab.mil on praegu vilets valitsus ja keskerakondlased peaksid kokku hoidma ja erakonna siseselt lahendama lahkhelid.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.