Toompea lossi Valges saalis pidas piduliku koosoleku 20. Augusti Klubi

Toompea lossi Valges saalis toimunud 20. Augusti Klubi tänasel traditsioonilisel pidulikul koosolekul meenutati 31 aasta tagust aega, tänati kaasvõitlejaid ja mälestati meie hulgast lahkunud klubiliikmeid.

Tervitussõnad ütlesid Riigikogu esimees Jüri Ratas ja peaminister Kaja Kallas. Päevakohase sõnavõtuga esines klubi liige Johannes Kass.

Ratas ütles, et poliitikas tehakse ajalugu iga päev, kuid ajaloos on hetki, kus kõik sõltub tõepoolest ühest julgest otsusest. „Niikaua kuni me Eesti vabadust kalliks peame ja nii kaua kuni oleme oma otsustes hoolivad ja koostööd otsivad, teenime me kõige  olulisemat ülesannet, milleks on kindlustada Eesti rahva ning iseseisva ja kaitstud Eesti püsimine,“ rõhutas Kallas.

„Sõja raskust ja traagilisi lugusid süütute inimeste läbielamistest kuuleme ja näeme sõjarindelt Ukrainas, kes oma iseseisvuse eest nii enda kui ka meie kõigi eest võitleb. Venemaa laiaulatuslik sõda Ukraina riigi ja rahva vastu ning ukrainlaste vapper vastupanu annavad tõestust, kui oluline on hoida rahvana kokku ning väärtustada oma sõpru ja liitlasi. Meie roll ja moraalne kohus on olla Ukrainale igakülgselt toeks,“ ütles Ratas.

Ratas toonitas, et ühiste tähtpäevade pidamine ja põlvest põlve Eesti ühise koduna hoidmine, aitab meil ehitada tulevikku, milles meie omariiklust ohustavatel sündmustel oleks võimatu korduda. „Eesti Vabariigi hoidmine on meie endi kätes. Peame tegutsema kõik koos ja igaüks eraldi. Nii nagu eelmised põlvkonnad tegid endast oleneva, siis nüüd on meie kord kanda edasi Eestit, mis püsiks loendamatuid aastaid ning arvutuid põlvkondi ka tulevikus,“ rõhutas Ratas.

Koosolekut juhatas 20. Augusti Klubi president Ants Veetõusme.

20. Augusti Klubi ühendab inimesi, kes kuulusid 1990. aastal valitud Eesti Vabariigi Ülemnõukokku ja hääletasid 31 aastat tagasi Eesti iseseisvuse taastamise poolt.

11 kommentaari
  1. Jurakas 2 aastat ago
    Reply

    Tsitaat
    “20. Augusti Klubi ühendab inimesi, kes kuulusid 1990. aastal valitud Eesti Vabariigi Ülemnõukokku ja hääletasid 31 aastat tagasi Eesti iseseisvuse taastamise poolt.”

    Milleks Jüri Ratasele ja Kaja Kallasele “lusikat pakuti”.
    Mis neil sinna asja oli!?!
    Eriti Kaja Kallas, kes on teinud Eestimaa kui rahvusriigi hävitamiseks väga palju!

    • to:Jurakas 2 aastat ago

      Kallas on oma isa laps. Mis teha?

  2. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Tänu Edgar Savusaareke ja Arnold Rüütlile saime vabaduse muidugi tolleaegse Venemaa presidendi haasaabil. Suur rõõm oli saada vabaks. Saime oma lipu tagasi ja oma raha mis meul kahjuks õra võeti.Keskerakond on palju teinud head sisepoliitikas mida ei saa öelda Reformierakonna kohta sest nad saavad võimule koostades valesüüdistusi mitte töötulemuste põhjal. Mis töötulemustestsai rääkida Ansipi vaöitsuse ajal kus elatustase langes viimaste hulka. Õige juhtimise korral poleks me vaene riik kes abistab teisi ehkki vajab ise abi.

  3. https://www.20augustiklubi.ee/klubist/liikmed/ 2 aastat ago
    Reply

    eespool kirjutajad on pisut rumalad – pilt tehakse ikka koos Riigikogu esimehega ja kehtiva peaministriga- see on tava.
    Ainuke viga on, et ülejäänud osas ei klapi Klubi liikmete arv oma algse nimekirjaga kui lahutada maha tänaseks lahkunud. Tundub, et osa pildil pole olnud liikmed ja lisaks on veel arvuliselt vahe.
    Seega ootaks pilti ja loetelu, kes pildil.

    • ??????? 2 aastat ago

      “eespool kirjutajad on pisut rumalad – pilt tehakse ikka koos Riigikogu esimehega ja kehtiva peaministriga- see on tava.”
      .
      Mis krdi “tava” see on, et klassilõpupildile, sõjaveteranide pildile, poliitveteranide pildile, …… , peab kõrvalisi isikuid kutsuma????
      Olgu need kasvõi Riigikogu esimees ja kehtiva peaminister!!

  4. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Kui reformierakonna valitsuso ja ka Laari valitsust poleks olnud võiksime rohkem rõõmu tunda elust vabas Eestis. mjnu meelest Siim Kallas on ehk halvasti tütart jasvatanud või on tütar välismõjude all. Selge see et ta meie inimeste heaolust ei hooli ja tal on muud huvid. Kunagi ei tahtnud SDE ja Usamaa koostööd teha Reformierakonnaga aga eks nüüd on nad võimu nimel sõnakuulelikud. Nad ongi ju selleks et arvu täis saada teel võimule. Hääli saavad nad vähe. Keskerakond on alati olnud parim erakond ja on teinud palju head sisepoliitikas.

    • Krdi massoon! 2 aastat ago

      MilliSiim on kuuldavasti krdi vabamüürlane!
      Aga vabamüürlane peab täitma loozi käske. Ka siis, kui need on vastuolus kohalike seadustega!
      Ka Laar semmis vabamüürlastega. Kas vastu võeti, on küsimärgi all.
      KatkuKaja staatusest pole kuulda olnud. Aga MilliSiimu vabamüürlusse kuulumine on piisav, et ka Ka Ka samas “purgis” ujub.

    • Vapratele Eesti juhtidele. 2 aastat ago

      Ei ole pregune peaminisrer halvasti kasvatatud vaid temal on isa geenid. Käbi jaa känd.

  5. Nojah. 2 aastat ago
    Reply

    Minu meelest Siim Kallas erineb poliitikas oma tütrest. On ju meeles kuidas peale rasket meie rahva jaoks Laari valitsemisaega tuli võimule S.Kallas ja kutsus valitsusse E.Savisaare kes tõstis pensione 30 protsenti ja elu läks paremaks mitmes valdkonnas. Kaks tarka meest suudavad palju. omade süüdistuste tüttu pidi Kallas loovutana võimu Ansipile kelle valitsenise ajal veeres meie rahva elatustase viimaste hulka, võeti vastu üks vale otsus teise järgi.Just Ratas suutis sisepoliitikas palju head teha aga eks temani jõudsid ka reformierakondlaste valesüüdistused ja ta pidi loobuma valitsusest koos EKRE-ga. Aga see valitsus oli parem teistest. Aga eks Ratasel oli valida kas Savisaare saatus või au ja kuulsus ja ta ühines Reformierakonnaga ehkki selle erakonnaga pole kerge koostööd teha sest nad ei hooli meie rahva heaolust.

  6. Nii. 2 aastat ago
    Reply

    See mis Savisaarele tehti meenutab stalinismi kuritegusid. Edgar Savisaar on meile vabaduse tooja, parim poliitik kes on palju head teinud meie riigile. Ta on aus, suure töövõimega, tark, hooliv, erakordne inimene, meie riigi suurkuju.mulle jääb siiani arusaamatuks kus need lihasööbivad putukad rigi kolavad et Savisaare sääre üles leidsid ja pugesid riide seest jalga või siisku aitas keegi kaasa. See oli võigas pilt kui surmavast haigusest paranev inimene istus ratastoolis ja vaatas pealt kuidas ta kodu rüüstati. Kapo millegi pärast reformierakondlaste kodusid rüüstamas eo käinud osegi sadamaafääri puhul mitte. Kõige suurema Savisaare vihkaja kodu ka ei külastatud ehkki see mees renoveeris oma kodusid riigi rahadega ja oi kui palju patte oli südamel aga ta on reformierakondlane ja neid ei puuduta. Suur vüim on neil käes sest peavoolumeedia on nende käsutuses. Kunagi ju kirjutasid Postimehe ajakirjanikud et neile üeldakse ette millest kirjutada ja keda laimata eruti Savisaart. Kuidagi peab ju hääli saama kui töötulemusi pole ja uskujaid leidub.

  7. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Pole see Eesti midagi vaba- klähvitakse lombitaguse okupandile meelepärases stiilis.
    Kaotatud sellega ressursside rikas naaber. . Aga Kallasest – kas endine kommunist ??? irvitas kirjalikult näkku
    ( Eestis ei rikuta inimõigusi)-
    tema puhul küll. Aga mees kes päästis kaduvatest pankadest linna raha aeti kohtu kulide poolt hauda !!!
    Tütreke natsike- täis russofoob või maha kiskuma seda , mida pole ise ehitanud –
    Terve see reformi rottide partei inmeste üle irvitajaid täis: Justiitsminister näit. – kohtunike tegevus kuulub õigusemõistmise valdkonda. so: põhiseaduse mitte järgimine, dokumentide võltsimine, asja olemuse moonutamine, määruste kooskõlastamine jne.
    Selle reziimi eest ei tõsta näpu otsagi ja ega presidendi aparatuuris teisiti ole. Reinsalu roti käsul koristati inimene tänavalt !!!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.