Keskerakonna esinumber Kagu-Eestis on Erki Savisaar

Erki Savisaar

Eesti Keskerakonna esinumber tuleva aasta parlamendivalimistel on Võru-, Valga- ja Põlvamaal on Riigikogu liige ning endine keskkonnaminister Erki Savisaar.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütleb, et keskkonnaküsimustele pööratakse globaalselt järjest rohkem tähelepanu ja ka Eestis tuleb seista keskkonda väärtustavate põhimõtete eest. “Erki Savisaar on juhtinud Riigikogu keskkonnakomisjoni ja Balti Assamblee keskkonnakomisjoni ning töötanud Tallinna Linnavolikogu keskkonnakomisjonis. Saadud kogemustele tuginedes on Erki Savisaarel teadmisi, kuidas majandada metsa targalt, kaitsta viljakat põllumaad ja tagada puhta vee olemasolu. Samuti läheb Erki Savisaarele korda Eesti piirkondade tasakaalustatud areng ja kindlasti tuleb veelgi jõulisemalt panustada Kagu-Eesti tegevuskavasse,” lausub Jüri Ratas.

Erki Savisaare sõnul ei tohi ülemaailmse rohepöörde juures ära unustada inimeste toimetulekut ja arvestada tuleb riiklike eripäradega. “Rohepööre ei ole ideeliselt uus algatus, mille tulemisel hakkame Eestis tegema hoopis teisi asju ja sootuks teistmoodi kui seni. Pööre seisneb selles, et tempot tuleb tõsta ning saavutada täielik energeetiline sõltumatus võimalikult kiiresti. Selles on oluline roll nii meie põlevkivil kui ka metsal,” märgib ta.

Erki Savisaar on seisukohal, et Kagu-Eesti looduskaunist maastikku ja suuri metsamassiive tuleks veelgi paremini ära kasutada nii turismi kui ka puidutööstuse seisukohalt. “Puhas õhk ja vaikus läheb tänapäevases maailmas, kus inimesi on juba kaheksa miljardit, järjest rohkem hinda. Samuti annaks sporditurismile uue hoo Eesti esimese suusatunneli rajamine – on ju Kagu-Eesti talisportlaste hulgas hinnatud piirkond,” märgib Erki Savisaar. “Veel seisan selle eest, et piirata toorpalgi väljavedu ja väärindada puitu Eestis. Niiviisi loome lisaväärtust ja saame inimestele kõrgemat palka maksta.”

“Näen Kagu-Eestil suurt potentsiaali – piirkond peab muutuma tõmbekeskuseks, kus on parimad tingimused nii ettevõtluseks kui ka elamiseks. Riiklikul tasandil tähendab see eeskätt regionaalpoliitilisi otsuseid, mille tulemusena paraneb nii taristu kui ka teenused. Keskerakond toetab riiklike üürimajade programmi, paindlikumaid laenutingimusi äärealade elanikele, ülikiire interneti taristu rajamist, maanteede ehitust, kruusateede mustkatte alla viimist ning tasuta ühistransporti. Me peame rohkem väärtustama inimesi, kes edendavad elu ja ettevõtlust väljaspool suuri tõmbekeskuseid,” lisab Erki Savisaar lõpetuseks.

9 kommentaari
  1. Ilus mees 2 aastat ago
    Reply

    Küllap võidab setude juures poolehoiu, sest tunneb metsa ja maad.

    • Bogdan 2 aastat ago

      USA esikindral ei usu Ukraina otsest võitu lahinguväljal, aga peab võimalikuks läbirääkimisi jõupositsioonilt

  2. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Kui valitakse keskerakondlane on kindlustatud inimeste heaolu kasv. Ei hakata raha välja vedama mis on nagu tilk ookeani põhja vaid see läheb meie rahva tarbeks.Savisaar on kindlastu hea valik sest ta hoolib meie riigist ja rahvast, ei raiska aega ega sõnu vihavaenu õhutamiseks sest teab et see ei muuda maailmas midagi aga halba võib meile küll teha. Savisaar on väga töökas, hooliv ja õiglane poliitik. Ta teeb tööd ja ei loobi asjatult sõnu tuulde. Palju edu talle ja nendele tublidele inimestele kes teda valivad.

  3. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Olen ka keskerakondlaste pooldaja ja leian et Savisaart on kindlasti vaja valida. Aga natuke teen nalja ka. Ta võiks ka tantsusaatesse minna nagu tegi seda teine tubli poliitik sisepoliitikas Ratas et võtta mõni kilo alla. Aga edu valimistel.

  4. nuhtlus 2 aastat ago
    Reply

    ISSAND HOIA MEIE METSI, LOOMI, LINDE JA KALU !!!
    TULEB LEIDA UUED MAJANDUSALAD METSANDUSE JA nn.PUIDU VÄÄRINDAMISE ASEMELE. JA MIDA VAREM SEDA PAREM. VÄÄRINDAMINE EI VÄHENDA METSARAIET JA LOOMATAPPU – ÄRIKAS AJAB IKKA JA AINULT RAHA TAGA JA VÄLISMAAL LEIDUB SEDA. TA MÜÜB MAHA, KASVÕI HIINA SUURTE LÕUGADE VAHELE
    KÕIK JA NUTAB KROKODILLIPISARAID TÖÖKOHTADE PÄRAST, MILLE LOOMIST TA UUTES MAJANDUSHARUDES TAKISTAB, KUI TALLE EI LUBATA RÜÜSTATA ROHKEM JA ROHKEM.

  5. tema poolt ei hääleta 2 aastat ago
    Reply

    Seisukoht muutus koheselt kui ta ministrina tekitas eelnõud – et rannajoonele(veepiirile) lubada ehitada kõikjal…. See tähendab, et need kes enam “veeanumani” või mereni ei pääse ja kõik kohad on suletud – peavad maksma kõrgemat Maamaksu nende rahakate , vabandust väljenduse eest- sigade eest. Toome näiteks LääneHarju valla, kus juba Keila vallana eksisteerides viidi maahind kõrgeima indeksi alla ja kogu mereala on mõõdetud kruntideks ning kõik metsarajad on suletud – seega ühed maksavad nüüd Maamaksu tõustes nende tõusikute luxuse kinni aga nautida ei saa, teiseks – need tõusikud registreerivad ennast (ühe liikme perekonnast ) sellele aadressile ja on üldse kodualause LUX -i eest , tasust, vabastatud. Teised seevastu, ei šmugelda sissekirjutamistega ja peavad maksma täie rauaga nüüd tõusvat Maamaksu, kuigi on koduna looduses- et koguda jõudu, riigi orjamiseks , TM toota KOV ja katuserahade jaoks jne. Keegi võib ju öelda, et nt. ära märgi siis registris ennast korterelamusse – kirjuta mereäärsesse – sellistele võib vastuseks öelda: need kuldala KOV on ahnitsejad ja pärast ei saa sa mingit abi. Lisaks, korterelamutes elavad saavad majaaluse pinna vabastuse ju kordades vähem jagatuna elamu kohta ja siis korterite kohta , Maamaksuna kui need tõusikud oma 200-300 m2 elamute osas. Ja edaspidi tuleb meelespidada, et seda Maamaksu hakatakse pidevalt tõstma.
    Seega tuleb häälte saamiseks Riigikogu sööklas istuda teistega kokku ja kogemata jõuda ühisele mõttele – et sellist Ehitusluba “põrsaste” jaoks veepiirile ehitamiseks , tuleb unustada see eelnõu mõte ametlikult 50 aastaks!
    Maamaks tõsta üle 100m2 elamumaadel iga järgneva 50 m2 , 3* -ks.
    Igasugune vantide moodi aedade ehitamine lõpetada metsas – liivikutel jne.

    • Jurakas 2 aastat ago

      Vanasti mõõdeti makse ja maksuvabastusi eurodes, rublades, dollarites, ….
      Nüüd siis estbanaanias mõõdetakse kodualuse maa maksuvabastust – ruutmeetrites!!!
      .
      Sellise asja eest tuleks selle autoritele Nobeli majandusauhind anda!
      .
      PS. NIipalju, kui ma kaartidelt aru sain, siis korralikku rannariba omava maatüki hind on millegipärst sama mis tagapool oleva rannajooneta maatüki oma! Kuigi nende turuhinnas on mitmekordne vahe!
      Oleks enam-kui lihtne nende vahel vahet teha! XXI sajand ja arvutid suudavad nii mõndagi.
      Kas keegi peab veel ühele Nobelile pretendeerima hakkama?

  6. kass koorekannus 2 aastat ago
    Reply

    Kas TÕESTI kedagi teist ei olnud panna ???!
    Seal järelejäänud metsa ja loomi kõige rohkem, “eelarvamusi loodushoiuks” ilmselt vähem?

  7. kurb 2 aastat ago
    Reply

    Meie mets oli lausa seenekasvandus. Oli siin loomi ,iga kord kui käisid, nägid erinevaid loomi. Tore oli.
    Kirjutasin mitu luuletustki loomadega kohtumistest. Siis oli sel käigul mõte ja siht , oli puhkus.
    Siis võttis RMK ja tegi laudtee. Hakkas voorima rahvast. Rahvas ei osanud muud kui kiiruga laudtee läbi joosta
    ja siis autoga tagasi, vahepeal lapsi kiiiremini edasi kiirustades ja ise telefoniga asjatades. Astuti isegi mõni
    laudisele puhkama sättinud kimalane lömaks. Sisalikud .kes vahel peesitasid laudadel kadusid. Kadusid ka kõik loomad. Ehk seepärast, et piirkonda loodi suurnikele kuuluv nn.safarala, seal on sinna koondatud loomade territooriumid kõmneid kordi väiksemad kui looduses, toimub ka jaht ja safari ja kes teab mis kõik veel.
    Ala on ümbritsetud aedadega ja pidi piirdekraav ka tulema või ole,a =tõeline kindlus ju. Jahiparadiis???
    Aga kui raiuti meie metsa lähedalt esimene lang, kadusid seened ppea olematuks. Nüüdseks raiutud mitu langi ja seened muutunud täiesti OLEMATUKS. 5 aastat pole seenepoegagi, käi millal tahes. Langid aga laienevad ja eks suurpõldur saab maad.
    Huvitaval kombel on taimestiku mitmekesisus muutunud väga niruks.Seda pidasid ülal teeäärsed ja põlluäärsed põõsad. Nüüd lähevad need hakkeks idioodi järjekindlusega.
    Pole enam ilus ega huvitav, energiaga laadiv. Ei taha metsa minna, See tervisele kahjuks -kaal suureneb jms.
    Aga endine tee, mis enne elevust pakkus on justkui sunnitöö nüüd.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.