Korobeinik algatas pärnakatele pensionilisa maksmise eelnõu

Andrei Korobeinik

Keskerakondlane Andrei Korobeinik esitas Pärnu linnavolikogule eelnõu, mille järgi hakkab Pärnu linn alates järgmisest aastast linna pensionäridele maksma 100 eurot aastas pensionilisa.

„Pea pool Eesti pensionäridest elab täna suhtelises vaesuses. Vahe keskmise palga ja keskmise pensioni vahel suureneb üha. Keskmine pension moodustab vaid kolmandiku keskmisest palgast, samas kui arenenud riikide standard on 40 protsenti. Nii on inimestel väga raske toime tulla, eriti kui eluasemekulud kasvavad kiires tempos,” põhjendas Pärnu linnavolikogu liige Korobeinik pensionilisa maksmise vajadust.

Pensionilisa eelnõu järgi maksab Pärnu linn igale pensionärile 100 eurot korra aastas saaja sünnikuule eelneval kuul. Selleks kulub linna eelarvest ligi 1,5 miljonit eurot aastas. Eelnõu järgi ei maksta toetust inimesele, kelle väljaspool kodu osutatava ööpäevase üldhooldusteenuse eest tasutakse Pärnu linna eelarvest.

Pärnu linnavolikogu arutab eelnõu 15. detsembri istungil.

5 kommentaari
  1. Bogdan 2 aastat ago
    Reply

    VOT TAK!

  2. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Keskerajindlased tegid palju head olles võimul ja teeksid veel kui meie rahvas on nii tark ja hooliv et valib keskerakondlasi. Ma ligesin et keskerakondlased tahavad et pension tõuseks 50 eurot kuus. Laari, Ansipi ja Rõivase valitsemiste ajal pnsion ei tõusnud ja vaevalt praegune peaminister sellest huvitatud on.

  3. hädaorg 2 aastat ago
    Reply

    Inimeste pensionid on 440-eur, räägitakse aga 600 ja 700 ja 800-test + prokurõrid, kohtunikud jms. tuhat või rohkem. Nende järgi tehakse seadusi. Allapoolsed justkui NÄHTAMATUD.
    Külmus WC ära. Selle soojendamine läheb mulle juba ise 100 maksma kui mehe kutsun, kui ise soojendan vähemalt 30.-eur. Hakkangi nüüd iga kuu 30.- WC sse “investeerima? Kui aga toru lõhki keldris, siis ei jõua veehinda siiski maksta kui ennast orjaks peaks müüma.Seebiks.
    PÄrnu omad saavad 100.- KORD aastas. No las ujuvad oma õmmes.

    • .....to Hädaorg 2 aastat ago

      Ei saa aru, mida sellest WC või kemmergust siin ajad ?
      Plära ajamise asemel, tee arvutus ja saad mõistlikult teada – 1 kuu = 7,50 eur (kokku elektriarvel olevad tasud).
      See kehtib muidugi juhul kui sul ajalehest seinad pole. Ka siis peab olema sellises ruumis vähemasti tuulega -5 C ja 3 päeva -kui ei kasuta üldse WC ja oled umbne.
      Pensionitest tahtsid kirjutada, kirjuta toimetulekust aga mitte oma lohakusest wc soojustamisel( ümber torude on võimalik panna soojendustraat jne.; kui veetoru on metallist – siis vana hea viis: keevitustrafol üks ots ühte punkti ja kaevu teine ots ning 30 min pärast saad juba sooja vett. Teine võimalus on gaasipõleti või bensiiniga põletuslamp.

      See, et kõikjal suured kinnisvaratubakad koos Kredex vahetasid rauast veetorud plastikute asemele – siis meie kliimas see ei sobi aga meil on ÄRIKATE ja Lollide paradiis(raua sai ju viia metalli ja uute torude rajamine oli majadele laenudega , tegijaile 3…5% objektist omale tasku “pesemine”).

      Seepärast on meil kõige ohtlikum elektri või soojuse kadumine renoveeritud majades, sest plastiktoru ei saa jätkata(paigata), raudtoru võib aga tavalise keevitusega geneka töölepanekul paigata( 5 min lahendus).

      Loodame, et minu prognoosid järgi jääb sel talvel temp. -7……+2 C ja märtsi teiselpoolel on juba +5 ja aprilliks +10. Üksikud päikeselised päevad on meil aga veebruari teiselpoolel ja edasi on loota ikka rohkem neid päevi (üle 5).

  4. Andreile ..... ja teistele 2 aastat ago
    Reply

    Olen põhimõtteliselt vastu, et KOV mängivad minu proportsionaalse TM jagatava osaga neile!
    1. See ettepanek peaks olema Üleriigiline Eesti kodakondseile, mitte neile – kes saavad Venemaalt ka pensioni
    2. Igaaastane sügisene Pensionilisa maksmine – miks rakendub see alles pensionile jäämisel, järgnevast aastast(selle rakendus on määratud nt. spetsiaalselt nii, et kes tänavu 2022 pensionile lähevad 1958.a sündinud, jäävad ilma, sest nende 64 ja 3 kuud, täitub novembris – seega on see petuvärk). Kas nad ei olegi üksikpensionärina ,üksikud ?! Järgmisel aastal tõstetakse pensioni ja siis see “kordne” jäädes samaks – ei saa sedagi enam needki, kes siiani said!

    3. Miks Represeeritutele makstavat, igal aastal jaanuaris , seda terviseraha suurust pole tõstetud ja keegi pole isegi ettepanekut teinud ?!

    Ravimihüvitis on jäänud ajale jalgu ja seda ei peaks üldse kauplema KOV kaudu, vaid tänasel päeval meie SUURES IT TARGUTAVAS riigis on ühtne apteekide ravimite programm – tuleks kehtestada vaid riigipoolne , nt. 150.- aastas ja pensionär või puuet omav ostes oma ravimi retseptiga – võetakse automaatselt maha sellest summas.
    Täiendavat hüvitist maksku KOV niipalju kui soovib. Mis tants meil koguaeg on nende jagajate töölevõtmisega – kas pole küünevärvijaid mujale koolitada? – hakaku koristajateks, saavad teada kuidas tuleb igakuiselt teenida 700.- brutopalka või pensionärina käia tööl.

    Järgmine jama on – Puue – pensionile minnes peaks see teatud vigastuste korral(keskmine puue) , automaatselt pikenema , seda enam – et siis hakkad selle eest saama alla 20.- kuu , pool vähem kui töötamise ajal.
    Milleks on vaja koormata – kulutusi teha erialaarstide juurde pääsuks, mingid eksperdid koguvad omale boonusraha palgana jne. Jamps ja loll riik. Võib olla tõesti ehk 5% pensionile jäädes , paraneb puue nii- et seda enam pole aga see peaks jääma kontrollida perearstile ja õigus suunata siis komisjoniks koos järjekorrast vabade saatekirjadega erialaarstidele.See solgutamine 0,5….1….5 aastat , andmine on ju jama – kellel see puue enam selles eas vanusepensionil paraneb- peale 60 eluaastat. Kõik ei jõua sinnanigi või on 75 -ks lahkunud.
    Kuna kõikjal ei ole maakohas tööd – siis puuet omav pensionär tahab ka vitaalsena tunda ja võimaldada endale midagi paremat kui tervis pisutki lubab – selleks saab siis teatud juhtudel kasutada vaid s/a , sest tavaliselt on need graafiku tööd, mil ÜT ja libedaga(karkudega) või peatustest kaugel ja vajalik on PARKIMISE kaart – kahjuks on EV ENNASTSALGAVAD eksperdid mingid …..! , kes võivad sind määrata äkitselt, vanaduspensionile jäädes , terveks! ja sellega kaob PARKIMISKAARDI õigus- peaksid hakkama maksma tasu. Seega töölkäimine muutub võimatuks -RIIK TEEB KÕIK ET SUUNATA INIMESED KRAAVI. Eelnevalt kirjeldatule tuleks nüüd lisaks märkida – kui see ekspert venitab ja vaidlustus kestab(ka sel ajal on ju töölkäimine aga kaart ei kehti) või kui määrab – et nüüd oled pensionile jäädes vanusega, terve(loe: ära liigu , oota surma ja söö helbeid) – peaks ikka SOTSIAALMINISTEERIUM tegema määruse lisa , et siiski Parkimiskaardi vajaduse saab määrata Perearst ja KOV sotsiaaltöötajad ei ole need kaagutajad ja pearinge tehes , huuli torutades : me ei saa seadusest mööda minna. LUUPAINAJATE RIIK on meil!
    Sest ei suudeta kontrollida – kes siiski kasutab VÕLTSkaarte ja kus need pärinevad või väljaandjad(kui ikka ei ole tegemist liikumisraskustega, liigeste jms. keskmise puudega varem ja aastakümneid), siis ei saa sellist kaarti. Meil aga ei avalikustata – sest Andmekitsede firma saab riigilt palka aga varjab õigustatult õigusvastaste sigadusi.
    Eriline on aga kõike kokkuvõtlikult märkides, kus 80 ja üle, aastasele makstakse KOV sünnipäeval 50.- , see on ju naljanumber – pigem nagu , määrus – postuumsetele.
    Veel parem nali on, kus üsna nimekates firmades antakse juubeliks , nt.10.- kinkekaart , – selle eest ei saa isegi torti külaliste jaoks olenemata, kas oled pensionil või veel pole.
    Järgnevad need kaubanduse boonused(Prisma on ainuke normaalse boonusega)sünnipäevaks – kus on määratud aeg – …. päeva enne ja …. päeva, pärast sünnipäeva ning määratud on mida saad osta – nende köökide kaup valmiskujul ja mitte – juustu, sinki, kartulit , liha, magusaks jäätist, jms. Ilmselt teavad kõik – nr.4 karp =1 kg salatit ja kui normatiivi järgi vanast ajast – 150gr. nägu (kilo hind on nüüd juba 6.- ehk väikesepalgaline peab bruttopalgana selleks tegema 2 tundi tööd!) ja nüüd määrake edasi …. Ise võid lauale hüpata kui mõni hea tuttava kord aastas tuleb.
    Seega,
    Andrei ettepanek on hea aga see peaks olema ühtne riigis – sest kõigi TM jagatakse KOV , see mäng – et KOV kord kehtestab ja siis kaotab (ei hakka nimetama) , on irvitamine.
    See on samasugune lugu – nagu oli Matusetoetusega , kaotati ühel ajal ja siis uuesti kehtestati. Kellel aga kehtis , oli piirang – kui surija oli teisest KOV , siis sina ei saa toetust(pidid etteteadma, et enne surma 1 aasta ümberregistreerisid teise registrisse – võimalik vaid ainult EV ), kuigi sinu TM jagati ka sellele KOV.

    Et Kajake ei lasknud tänavu maksuvaba tõsta – RIIGI TAHE on ju , et pensionärid võtaksid osa elust aktiivselt ja käiksid tööl , oleksid vitaalsed. Pani ta ……….!, nätsu pensionäridele , kes töötavad – järgmisel aastal tuleb 2022.a. tuleb 1/2 , 1 kuu pensionist , maksta MTA -le, sest tööd tuli teha nüüd ju rohkem selle inflatsiooni juures ja hindade tõusust(25% rohkem teenida, et see ka kõik riigile äraanda ja 2023.a . aastal pealeseda tunda ennast “samahästi” kui 2022.a.

    Tänan, tähelepanu eest!
    Kui midagi oli valesti märgitud , vabandan – olen saanud heatahtlikkusest valesti aru!

    P.S Terviseametit hakatakse suure raha eest mujale sõidutama ja sellest Paldiski mnt. majast saab suur-suur labor .
    Küsimus – Miks see Terviseamet ei või kolida pooltühja Tervisearengu Keskuse majja , Hiiule- seal majas on ka laborid keldris ja teistel korrustel istuvad suurtes kabinettides personaalselt väga nimekate tegelinskite suguvõsa liikmed 🙂 , spetsialistid-analüüsijad . Laborid kolida Paldiski mnt. , analüüsijad tõmmata koomamale ja ruumi jagub – suur maja ja suur suletav õu ning ka saalid olemas lektooriumiks.

    Seega pole vaja ruume otsida, küsige ja ma leian need teile alati:)! Eeldusega, et nomenklatuur ei pea suurenema.

    Kirjutatu puudutab Eesti Vabariiki , kõiki erakondasid, ka presidenti.

    Jõudu lugejaile ja tervist!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.