Keskerakond kutsub kokku Riigikogu erakorralise istungi

Jaanus Karilaid

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon kutsub kokku erakorralise istungi 28. detsembril kl 11, et menetleda lõpuni eelnõu, mille kohaselt jätkuks ka uuel aastal haiguspäevade hüvitamine alates teisest haiguspäevast.

“Vastavasisuline eelnõu on läbinud esimese lugemise ning kuna Vabariigi Valitsusest on kostunud signaale, et antud küsimus vajab positiivset lahendust, siis Keskerakond tuleb koalitsioonile appi ja üheskoos saame anda inimestele juba selle aasta sees kindlustunde haiguspäevade hüvitamise osas,” lausub Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

Eelnõu vastuvõtmise korral säilib haigushüvitiste maksmise kord, mille kohaselt on töötaja omavastutus esimene haiguspäev ning tööandja maksab hüvitist teisest viienda päevani ning haigekassa maksab hüvitist alates kuuendast päevast. Esimene lugemine on läbitud ja muudatusettepanekute tähtaeg on 21. detsember kell 17.15.

“Kui tänasele valitsusele läheb antud tema päriselt korda, saab 28. detsembril koheselt pärast teise lugemise lõpetamist koguneda sotsiaalkomisjon ja tunni aja möödudes saame läbi viia eelnõu kolmanda lugemise,” täpsustab Jaanus Karilaid. “Erinevad kriisid on kahandanud inimeste kui ka ettevõtete toimetulekut ja riigi kohuseks on pakkuda praegustes oludes turvatunnet. Paljud inimesed muretsevad haigestudes sissetuleku vähenemise ja toimetuleku pärast ega ole valmis koju jääma. Selle asemel, et haigushüvitiste maksmise korrale uusi ajutisi, lühi- ja tähtajalisi meetmeid rakendada, on mõistlik muuta praegune tähtajaline kord tähtajatuks. Ärme lükka probleemide lahendamist uude aastasse!”

Muudatused tooksid endaga kaasa täiendava kulu 22,4 miljonit eeldusel, et haiguslehtede kasutus ei lange ega tõuse märkimisväärselt.

5 kommentaari
  1. Nohah 2 aastat ago
    Reply

    Üheskoos EKRE-ga on võimalik kõiges mis puudutab meie rahva heaolu kokku leppida. Mina olen nii aru saanud et reformierakondlastel on muud huvid ja kaks erakonda mis olid vajalikud arvuliselt teevad seda mida peremees ütleb. Kui Isamaa ühunes Keskerakonnaga oli neil tubli esimees kes hoolis meie rahva heaolust aga nüüd on vaid võimuiha. midagi positiivset pole ju olnud meie rahva heaks selle valitsuse ajal. Reformierakondlased ei tahtnud koos keskerakondlastega töötada sest ei kuulatud sõna ja keskerakondlased töötasid kogu meie rahva heaolu nimel.

  2. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Karilaid on üks minu lemmikpoliitikutest. Õiglane, töökas ja hooliv mees.

  3. lahmimine 2 aastat ago
    Reply

    Mis te tühja rabistate. Selle 1 päevaraha saamatajäämise pärast ei käi tööl ka kõige vaesemad.
    Inimesed ei hooli nagunii teiste tervisest. Vaadake, paljuks neist maskides on poes või ühistranspordis. Mitte keei! seepärast pole sel 1 päeval mingit mõtet.
    Tahate pühadekiirel ajal kogulasi piinustada, pange parem oma 1000 eurine pension hääletamisele.
    Naat see mõjutab valimistulemusi tõesti!

  4. Feja Räim 2 aastat ago
    Reply

    Hea Jaanus Karilaid! Katsu nüüd pühade ajal ka rahulikult puhata. Oled näost ära ja ma ei või seda vaadata, kui targad noored mehed on näost ära. Kes siis meie rahva eest hoolitseb, kui väsinud oled? Pane rohkem nooremaid alluvad korraldusi täitma, las harjuvad. Kasu on siis kahepoolne. Oled küll väga tubli olnud.

  5. teema Riigikogule või komisjonile 2 aastat ago
    Reply

    Palun võtke see Maanteedeameti nõunik Villu Vane(Villu-Otto {Otto Karl} Vane (Nolk) poeg Geni järgi) maha oma kohalt , siin on vaid üks lugu kus ta tunnistab jaburuse ajamist eetris , kuulutaja.ee/villu-vane-meenutas-oma-autoinspektoritood/ Rakvere Politsei töötoas esinedes ja pikem lugu oli sellest Rakvere lehes , seal oli veel hullem enesekiitus. Pealeseda riputati seal üles Villu Vane pilt kui EV liikluse edendaja. Ta pole seda kunagi olnud ja vaadake viimaseid lugusid kõikides vabariigi lehtedes, pool on jama.
    Kui täna paluda, et tule mõõda raske avarii , LÕ – siis kahjuks ta seda pole kunagi teinud ja vaevalt et suuteline on. Selle ameti pensionäride koondis tuleks laiali puistata.
    Tuletades tema ametit – nõunik, peaks tulema sealt midagi helget – ei ole tulnud , sest vastuvõetud LS muudatus päeval lähituledega sõitmine muudeti mingiks päeva või sõidutulede kasutamiseks , on tekitanud olukorra – sõidetakse kas üldse ilma tuledeta, need tuled pole nähtavad või ei põle tagumised tuled ja LS seaduses lugege seda nähtavuse määramist(igaüks näeb meetreid erinevalt) ning päevasel ajal…. (milline on Eesti päev alates augusti II poolest kuni märtsini ? ). Osa ei vaatagi oma tulesid ja sõidetakse ühe poole tuled sisselülitatud nagu mootorrattaga.
    Kui ta politseis töötas – oli tema lohutus keelule mobiiliga roolis rääkimise kohta : alguses juhime tähelepanu…. ei hakka karistama, seega sisuliselt lubati ja tänaseks toimib mölapidamatus olgu või käed vaba süsteem aga see on tähelepanu mujale. Mõttetult on lubatud paigaldada teedele igasuguseid tahvleid, mis pole seotud liikluse reguleerimisega. Nüüd , kuskil Postimehes targutas – tema ei mäleta, et niipalju oleks tulnud jäävihma….. Selline libedus teedel ja nüüd jälle. Loomulikult ta ei mäleta , sest ta ei mäleta isegi seda – enne kirjutasid liiklusest R.Karemäe, Ivo Pilve, Harri Taidre , hr.Kogeri poolt oli ametlik tõlgenduste kogumik(mitte iga matsi arvamus) ja raadios olid põhitegijad hr. R.Räitsnik ning hr.Rõõmussaar. Liiklusõpikuid koostas palju Joh.Pirita.
    Need lõigud, kus praegu toimuvad LÕ ja tekib ohtlik jääkiht- on kõik samas piirkonnas kuigi teed otsemaks tehtud ja põhiviga on teedel – nsV ajal pinnati teed, kare pind hoidis libeduse (sõideti suverehvidega tollal, nüüd haugutakse – ei sobi see ikka eelmise aasta toodang lamell, peab olema selle aasta helbekesega lamell…) ja teine viga praegu – kuna seda pinnatud kihti pole – naelad ja need rasked koormad, tee on kaussis ja vee kiht – kas see on siis standardne Euro ja siis tuleb see mulin: vastavalt teeoludele valida kiirus – kas ma olen kartulipõllul või Euroteel ?
    Elektrienergia raiskamine – nõutakse kergteedel eraldi valgustust, maanteede kõrval – kus piisaks samast postiderivist maanteele ja kergteele ning 1 kaablist, kus kergteel saaks kasutada sellisel juhul väljaspool alevit üle 2 posti valgustust- sellises kriisis ja üleüldse raisatakse(ka needsamad kaablimehed ei suudagi seepärast elukondlikke liine teha ilmastikukindlaks!). Uued liiklussõlmed , viaduktid ja mahasõidud tehakse nagu Siberis hundi püüdmise laburündid ja talvel sahatakse maha ja pealesõitudele vallid. Kõikjal.
    Ehitatakse ringidele mingeid tikutops kivikestest ohtlikke s/a rehvidele laiendusi, värvitakse paksult asfalti – see värv on nii libe koos kloriidiga , vihmaga , lumega, jäätumisel ja siis haugutakse – vali õige kiirus. Idioodid? Sahkajad ei või oma tööandjat vanduda aga need rahustussaared , kus sirge tee teeb äkki põike (seda polegi tuisus näha ja sahkajad lõhuvad need tündrid ära ja pimedas pole väiksemat kasvu inimest üldse märgata nende tündrite vahelt- kas siis kui tal pole õigust teed ületada), lisaks on nüüd mingid kõrgemad (äärekivid lapiti?) pandud nt. Keilas ringidel sõites, milliste serva kõrgus on selline , mis kisub tuisates tee täis( 4 tundi on ju hooldeks aega sellisel teel peale tuisku ….) ja lõhudki s/a rehvid ning veljed. Puudub ka kontroll üldse lumelükkamise üle -nt. Aruküla teel, CooP parklast väljasõites , on igatalvine lugu – CooP parkla lumi lükatakse kuhja teisel väljasõidul nii, et kergteelt tulijat pole näha ja samuti Aruküla teel tulijat nii vasaku kui parempöörde tegemiseks.
    See eesõiguste andmine ja jalgratta, liikurite poliitika, näitab et maanteedeametis on lasua võhikud koos – meie tingimustes propageerida peale augustit kuni märtsini seda rohelise pöördena – hullud on ! See saab olla vaid erakorraline vajadus(nagu maal poodi). Veelgi enam, et antakse eesõigus kohtades – kus sõidukid(ka bussid) teevad vasak või parempööret(varem kui jalgrattaga sõideti lusti ja siis vaatas liikuri juht aga nüüd on elektrilised – kiirliikurid , kihutavad 25 ja …. km/h inimeste vahel ja lisaks antud õigusega teed ületama ja liinibussides kuipalju on inimesi või s/a ja ilmastik või nurgaga või põõsastega varjatus jms.).
    Tähendab, tegelikkuses ei ole ka Taavi Aas õieti loputanud seda tsunfti ja seal tuleks teha korralik puhastus, vaadake nende palkasid riigiteenistuse arvelt!
    Nõunikud ja analüüsijad? Aur. Vile.
    Ja üleüldse ootaks Keskerakonnalt , et need riigiametite ja ametnike palgad mitte ei muutu nähtavaks meie UHKES EV , tohutus IT riigis nagu kõik sulgi lehvitavad aasta möödudes , vaid KVARTAALSELT olgu näha!
    On see võimatu ?
    Ei ole ju – palgad on väljamakstud ja seega on küsimus tabeli ilmutamises ning ka KOV peavad esitama.
    See poliitilise profiidi lõikamine ja erakondade poolt üksteise kohta valetamisele tuleb teha lõpp.
    Samuti tuleb teha KOHESELT ühene palgaastmestik kõikidele riigiasutustele, ametitele ja RAS -le , kuhu kuuluvad koolid , lasteaiad , ülikoolid, KOV, jne. Aitab sellestki jamast , et kõikidel on mingid oma astmed – tehke üldtabel , kus vastavalt raskuskategooriale jookseb üks tabeli osas ja teine osa olgu siis alates koristajast kuni presidendini kasvõi 100 astet. Siis kaob ka see jama ära , seal on kirjas palju on lubatud “ülemaksta” ja aitab sellest määgimisest – ikka üks on tähtsam ja teine vähem tähtis ning 700.- palgaga töötaja palka luhvtitatakse suvaliselt riigiametites ja seotud ametites ning KOV ning pensionäri töötamisel veel ka tema töötasu summeeritakse TM määramisel, lisatakse sinna pensionisamams ja siis veel kui oled oma teenistuse kuskile teenima pannud- kusjuures sellest taotakse nendel ERITI tähtsatel sotsiaalmaks pensioni tõstmisel (sest nood tähtsad saavad kõik palka rohkem kui riigi keskmine ja koefitsient on siis ju suurem ?!) . Tavalisel pensionäril töötamisel ja muu lisandi saamisel investeeringust , ei anna see koefitsiendi osa täis ning pensionäridele ei maksta ka kuskil 13 -t aastapalka , jõuludeks – see läheb ka pensionäride arvelt …. TM seega läheb riigiteenistujate ja KOV toitmiseks, lisaks sooja -elektri-vee tootjate kasumid õhu keerutamisel hinnaga.
    Küsimus – miks gaasi müüjad langetasid hinda ? Soojaks läks ? Aga enne põhjendasid šaakalid , et sellega on vaja reguleerida kokkuhoidu., sest puudjääk ? Tähendab , kokkuhoid pole oluline ja gaas osteti varuks VALETATUD hindadega , ei saa ju nüüd kallist hinda tasutud gaasi hakata jagama odavamalt ? Loogika puudub , pättide riik on see !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.