Jaanus Karilaid: presidendi viivitus paneb löögi alla perede turvatunde

Jaanus Karilaid

Riigikogu võttis perehüvituste tõstmise seaduse eelnõu vastu kaks nädalat tagasi, kuid ometi viivitab Vabariigi President seaduse väljakuulutamisega, ütleb Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

“Kui presidendil on eelnõu osas kõhklusi, siis tuleks seda võimalikult varajases staadiumis avalikusega jagada. Seadus peaks hakkama kehtima alates 1. jaanuarist, kuid praegune olukord tekitab Eesti peredes ebakindlust,” lausub Jaanus Karilaid. “Üks võimalus oleks kokku kutsuda viie parlamendierakonna esindajad, et ühiselt võimalikud tõrked ületada. Keskerakonna fraktsiooni initsiatiivil algatatud eelnõu leidis veidi teisenenud kujul toetust kõikide fraktsioonide poolt ja eelkõige lasterikaste perede jaoks on tegemist äärmiselt olulise eelnõuga, mis pakub praegusel keerulisel ajal kindlustunnet.”

Presidendil on aega perehüvitiste tõstmise seaduse osas seisukoht kujundada 22. detsembrini.

3 kommentaari
 1. Nii 2 päeva ago
  Reply

  Kas ehk reformierakondlased hakkasid kõhklema ja nende vastu ei saa isegi president.

 2. midagi on viltu 2 päeva ago
  Reply

  …. presidendil on äkki esinemistuju kadunud ? vahepealne aktiivsus on madalseisus kuigi pühadeeelselt peaks olema Eestis viibivat presidenti raskel ajal rohkem kuulda ja näha

 3. Ei 22 tundi ago
  Reply

  tea täpselt selle sahkerdamise sisu, kuid kui kedagi eelistatakse teistele, siis on küll midagi mäda. Muidu ikka neegrid enne, juudid enne, muslimid enne, hohollid enne, russkid enne, eestlased kõige lõpus. Surma suhtes peavad kõik olema võrdõiguslikud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.