Jüri Ratas: inimeste toimetulekus ja julgeolekus ei tohi teha järeleandmisi

Täpselt nii, nagu Eesti julgeolekus ei tohi anda sentimeetritki ära võitluseta, ei tohi seda teha ka meie inimeste toimetulekus ja ettevõtete konkurentsivõimes – aga paraku me seda ju täna teeme, rõhutas Eesti Keskerakonna esimees Jüri Ratas valimiskonverentsil peetud kõnes.

“Just see on valimiste põhiküsimus. See on see, mis eristab meid kõige enam – kuidas peab edasi liikuma siis, kui kõik ei ole sugugi hästi,” ütles Jüri Ratas. “Valitsus on andnud meile palju soovitusi: tihendage aknaid, pange ettevõtete uksed kinni, lülitage basseini soojendused välja ja katsuge ise hakkama saada. Mul on ka üks soovitus: hea peaminister ja valitsus, tõstke oma silmad tahavaatepeeglist ja suunake need ettepoole. Sõit liigub kraavi suunas, aga te näete jätkuvalt möödanikku!”

Jüri Ratase sõnul on suur osa valitsuse energiast kulunud omavahelisele madistamisele, mitte sisulistele küsimustele ning Eestimaa inimestele ei ole seetõttu piisavalt tähelepanu jagunud. “Valitsuse katuserahadest, ametipositsioonide jagamistest, segadusest gaasiterminaliga ning teineteise otsimisest maa pealt ja maa alt olen ma palju kuulnud. Aga tegelikult peaksime juba ammu arutama seda, mil moel minna vastu olukorrale, kus tööstused panevad kinni uksi, toiduhinnad teevad rekordeid ja ostukorvi jõuab välismaa toit, sest kohalik tööstus ei suuda konkureerida,” märkis Jüri Ratas.

“See ei ole mitte seetõttu, et me oleksime kuidagi viletsamad, vaid seetõttu, et teised riigid on oma ettevõtete toetamises meist kaugel ees,” jätkas Keskerakonna esimees ja endine peaminister. “Muidugi on riigieelarve maksumaksjate raha, kuid nende taga on ettevõtjad. Kui ettevõtjad lähevad pankrotti ja sulgevad uksi, siis riigieelarve võimalused vähenevad. Pea iga päev saame lugeda uudistest, kui mõni ettevõte on pankrotistunud, koondab inimesi või läheb üle lühendatud tööajale. Fakt on see, et tööpuudus suureneb ja tundub, et lahenduste asemel keskendutakse tagajärgedele. See kõik on otseselt toimetuleku ja selgelt julgeolekuküsimus.”

Valimiste põhiküsimust ei panda paika erakonna büroodes ega reklaamiagentuurides – elu ise dikteerib peamised valukohad, on Jüri Ratas veendunud. “Praegusel keerulisel ajal on muidugi oluline me julgeolek, aga see ei tähenda mitte ainult rahvusvahelist olukorda, välis- ja kaitsepoliitikat. Me peame selgelt oluliseks ka Eesti inimeste ja ettevõtete hakkamasaamist,” märkis ta. “Meie riigi vundament, selle tugevus ja ühtsus algab kõigist meist, inimestest me ümber ning usust paremasse homsesse. Keskerakond on alati näinud laia pilti, mõistnud eesseisvaid katsumusi, teinud koostööd ja hoidnud tasakaalu. Täna on seda eriti vaja.”

16 kommentaari
  1. ei keegi 2 aastat ago
    Reply

    “… peame selgelt oluliseks ka Eesti inimeste ja ettevõtete hakkamasaamist.” Kena kuulda. Sest “Standard” näituseks lubaski järgmisel kuul uksed kinni panna Jätkuks herr Ratasel selleks vaid raha. Olukorras, kus sõjalise kulutused tahetakse viia 3 protsendini SKP-st ning Ukrainale saadetakse varustust hinnatakse juba sadades miljonites, lisaks põgenike teenindamisest lähtuv koormus arvatavalt samas suurusjärgus. Kusjuures nad taganevad ja kõik see hävib. Ehkki Venemaa sõdib endiselt arvulises vähemuses. Eduks selles Lääne proxy sõjas Venemaa vastu vajaks NATO otsest invasiooni, millest arukamad pead targu hoiduvad. Aeg teha rahu, herr Ratas ja ilmutada vastavaid initsiatiive.

  2. Kuulake rahvast 2 aastat ago
    Reply

    Ehk ühineks esmalt Euroopa sotsiaalhartaga ja tõstaks minimaalse pensioni ja toimetulekutoetuse 1200 euroni. kaotaks jultumuse vähekindlustatud inimestelt nõuda renoveerimiskulusid ja muid haldusega seotud tasusid.

    Ja millal kehtestab riik lemmikloomadele tasuta arsiabi?

    • Jurakas 2 aastat ago

      Tsitaat
      “Ja millal kehtestab riik lemmikloomadele tasuta arsiabi?”
      .
      Ja millal kehtestab riik INIMESTELE tasuta arstiabi?
      Mitte nii, et arsti juurde saad kas alles peale surma või mine TASULISSE.

  3. to kuulake rahvast 2 aastat ago
    Reply

    VÄGA PROGRESSIISED IDEED SUL, KUIGI SA ISE MÕTLESID IRONISEERIDA JA NEID KAHJUSTADA.
    AGA JAH, JUST SELLISTES SUUNDADES TOIMUVADKI POSITIIVSED ARENGUD.
    Ja rahva kuulamine tuleb kasuks ,seda muidugi vaid juhul kui rahvas toetab tõesti progressiivseid posit. arengid ja näitab kätte kitsaskohad nende teel ja teeb ettep. nende positiivsete arengute tekitamiseks.
    Uskumatu, isegi sina oled midagi õppinud kui papagoi, kandes ette võõraid mõtteid meid mõistmata.

    • Jurakas 2 aastat ago

      Tsitaat
      “Ja rahva kuulamine tuleb kasuks ,seda muidugi vaid juhul kui rahvas toetab tõesti progressiivseid posit. arengid”
      Ja siis keegi, diktaator või süvariiklane, otsustab, mis on progressiivne ja mis mitte!
      .
      DEMOKRAATIA on see, kus rahvas otsustab KÕIGE üle! Kus rahval on õigus progressiusust loobuda ja NORMAALSELT elada!
      .
      Ning seda nn. progressi oleme juba küllalt näinud!
      – mRNA vaktsiini massimõrv
      – Rohepööraste tuulikud-paneelid-elektriautod, mis reostavad SUMMA-SUMMAARUM rohkem loodust kui söejaamad ja tava-autod
      – CO2 kontsentratsioon ei ole Maa ajaloos mitte kunagi olnud nii väike kui praegu, aga progressiusuliste arvates on seda liiga palju
      – kui selgus, et freooni aseaine, (mis on tule-ja plahvatusohtlik gaas) on teinud külmkapid väga ohtlikeks koduvahenditeks ning om palju inimesi ära tapnud, algas TEADUSE VÄGISTAMINE ja püüd tõestada, et osooniauk Antarktika kohal taastub! Et progressiusulistel oli siin õigus! Aga ei olnud. Ammu teada, et osooniauk Antarktika kohal sõltub ringhoovusest-ringtsüklonist ning kaugemal olev õhumass sellest reeglina läbi ei pääse. Samamoodi, nagu Põhja- ja Lõunapoolkera phumassid seginevad väga halvasti. (Vt. kasvõi “tuumatalve” modelleerimisi).

  4. Mured lemmikloomadega 2 aastat ago
    Reply

    Head poliitikud, ehk oleks aeg kehtestada lemmikloomamaks nagu euroopas tavaks. Vähemalt kasside ja koerte pealt, keda peetakse kortermajas või ridaelamus.Nuhtlus, mis toovad vaid naabritele probleeme. Maksusoovituseks kassi kohta 500 eurot aastas ja koertelt vastavalt suurusele 750 -1500 eurot aastas. Poliitik, kes viiks selle läbi saaks palju valijahääli. Palun võtke see loomahullus ette.

  5. to mured lemmikloomadega. 2 aastat ago
    Reply

    Mine ja ravi ennast, sul on ajudes sügelised-võta vhemalt rahusteid või joo ennast surnuks, “korralik kodanik”
    täis vädjalikku kiusu. Sind ei hakka keegi kunagi amastama, mitte kunagi.Sest su kiusuhaigus,maniakaalsus on vastik,
    Sina oled see kes tekitas ja tekitab ühiskonas pingeid ja hõõrumisi! Su rõve möla tuleb välja juuida ja sind igaveseks hullaisse kinnisesse üksikkongi panna, sest sealgi hakkad sa teisi patsiente kiusama. Sadism on su südames ja see ravimatu hälve.Kao väävlisuitsus Põrgusse! seal su koht kus Saatan saab sinust mängukanni
    oma küüniste vahele.
    Loomadel on kht inimeste südames mõnikodki, aga sinul su kurjusega mitte kunagi.

    • Jurakas 2 aastat ago

      Kommentaar, mis näitab nii mõnegi loomaomaniku mentaliteeti – MINA ja maailm.
      Selle juurde ka vastav sõnakasutus!
      .
      Või ei saa Sa tõepoolest aru, et kortermajas-ridaelamus on koer-kass nuhtluseks!
      Lisaks looma piinamine.

  6. to jurakas paras paar 2 aastat ago
    Reply

    sina piinad siin inimesi kui ka loomi ja PINGESTAD ühiskonda. mis niigi on stressis.
    kinnine “raviasutua” on du koht, sest kui sul pole kiusata loomaomanikke ja loomi saab sinust nõrgemate inimeste kiusamine läbi erinevate riigikordade ja sõdade seaduste ajal.
    nn. korraliku kodaniku taha varjunud sadist vaimne, emotsionaalne ja kui luba käes ka füüsiline.

    • Jurakas 2 aastat ago

      Veel üks kommentaar, mis näitab mõnede loomaomanike taset!
      .
      .
      Sest suurimad lemmikloomade piinajad on siiski nende loomade omanikud!
      Levinuimaks piinamise vormiks on steriliseerimine-kastreerimine! Looma jaoks ebanormaalne olukorda ja eluaegne piin!
      Lisaks koer-kass kortermajas-ridaelamus! Kus tal oma LOODUSLIKUS MÕÕDUS territooriumi ei ole!
      jne.

  7. to jurakas 2 aastat ago
    Reply

    ja kellega siis koos elada või suhelda? Sinusugusega ega ometi!!! Sina kes ennast inimeseks pead ja õigust õuad ajad mul südame pahaks. Mistahes loom rahustab mu meeli ja teeb rõõmu. Ta Hoolib. On ehtne. Sina oled võltsi ja valet , kurjust ja kiusu kurguni. Isegi läbi ekraani paned naha sügelema. Et su haisugi mu läheduses poleks, üldse sellel planeedl poleks.Sinusugustest algavad hädad, pinged ja kius ja asetuvad heasoovlike, tarkade ideede ja tegude teele vastu.

  8. järg 2 aastat ago
    Reply

    sinusugused ei lase ju loomadel nn.looduslik-loomulikku eluviisi elada.Kohe kiunute ja kaebate ja teiesuguste pärast ongi nad nii sunnitud korteritesse sulgema, et teile mitte jalgu jääda teie suure omaõigusega.
    Jääb mutike haigeks ja laseks looma tänavale omapäi, kohe sinusugune platsis kutsub püüdja, kelllle teenistus on võimalikult rohkem püüda ja varjupaigal võimalikult rohkem raha kasseerida ja tappa. Koerajunnijutlused on sinusuguste “inimõiguslaste” kisa ja hala kui suur ülekohus. teie väiklasele lollusele.Inimene suure I-ga , täpp inimsõnnikut ka peal. See su kroon ,sa viletsaimast viletsaim hingetu tuimur.Nuhtluseks maailmale.

    • Jurakas 2 aastat ago

      @ to jurakas ja järg
      .
      Loodan, et pärast nende kommentaaride lugemist saab igaüks nüüd ise aru, millised need lemmikloomapidajad on!
      Vähemalt osa nendest!
      .
      Otsustab, et kes on kes – kes on Jurakas ja kes on temale vastaja!
      .
      Kes pole suvatsenud endale isegi nime võtta!

  9. ristisin juraka -eesti keelt tuleb rikastada 2 aastat ago
    Reply

    Saagu sinusuguste nimeks JUNNJUTLANE !
    sobivad veel bakter võimkiuslane, kõrkväiklane, põrgulibedik jne.

  10. järg 2 aastat ago
    Reply

    KAKAKUULUTAJAD , KAKAKUULAJAD, PISSINUUSUTAJAD, KARVAKÄRBLASED = lihtsalt igat liiki LOOMAVIHKAJAD,
    kadestajad, loomi armukadetsevad jms. peast segi sort inimahvide arenupeetusega järeltulijaid.

  11. ole 5a2 2 aastat ago
    Reply

    Väga viisakas ja tolerantne keelekasutus.
    Kohe näha, et tolerastist looma-armastaja.
    Suure M’i kaasvõitleja.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.