Svet loobub riigikogu kohast ja jätkab Tallinna abilinnapeana

Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet

Kui kõik teised keskerakondlastest Tallinna linnasüsteemi esindajad, peale linnapea Mihhail Kõlvarti, otsustasid valimiste järel tulla riigikokku, siis Vladimir Svet jätkab abilinnapeana.

“Algusest peale, veel enne valimisi, ütlesin mitu korda avalikult välja, et plaanin otsuse riigikokku mineku või mittemineku puhul teha selle järgi, kus ma saan oma valijale olla kasulikum,” lausus Svet.

“Olukorras, kus mu erakond on teinud üpris tagasihoidliku tulemuse valimistel, olukorras, kus on selge, et uus koalitsioon saab moodustatud ja vähemalt esialgu Keskerakond on opositsioonis, siis ma näen, et saan rohkem ära teha keskkonna- ja kommunaalvaldkonna ning munitsipaalpolitsei eest vastutava abilinnapeana,” lisas Svet. “Arvestades neid plaane, mis Tallinnal on lähiaastateks, arvestades seda, kuidas tahame muuta Tallinnat keskkonna- ja jalakäijasõbralikumaks. Just minu amet on üks põhilisi, kes selle eest vastutab. Seega ma näen, et saan rohkem ära teha praeguses ametipositsioonis.”

Postimehe küsimusele, kui suur sõnaõigus Sveti otsuses oli Kõlvartil, vastas Svet, et “nii – nagu tegelikult ka eelmistel valimistel – said mitmed linnavalitsuse liikmed ja linnaosavanemad riigikokku ja muidugi me omavahel arutasime ning konsulteerisime”. “Aga otsus oli igaühel enda langetada. Ma muidugi seda teemat Mihhailiga arutasin, aga lõppkokkuvõttes otsus oli minu teha.”

Tallinna abilinnapeadest alustavad riigikogus tööd Tanel Kiik ning Vadim Belobrovtsev, samuti senine Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats ja pikaaegne Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin.

BNS

6 kommentaari
 1. Oh teid küll 1 aasta ago
  Reply

  Vaesed ja modereersed.

 2. Jane 1 aasta ago
  Reply

  Svet on tubli mees. Tallinnas on palju head ära tehtud sest siin valitseb Keskerakond. Mul on kahju et mitmet Tallinna tublid poliitikud lähevad riigikokku kus valitsevad reformierakondlased. Ega seal keskerakondlasrte õiged nõudmised läbi ei lähe nagunii. Üldse võiks riigikogus olla vähem poliitikuid sest osa ei tee midagi ja teistel ei lasta teha. mõned on piirdunud vaid keskerakondlaste laimamisega nagu näiteks seda on teinud Randpere, Kross …Kord on saanud isegi Vilja Toomast riigikokku ei tea kas eksmehe laimu eest. oli ju nii et Kross loovutas oma koha talle. OLEKS RIIGIKOGUS ENANUS KESKERAKONDLASI JA EKRELASI VÕIKS USKUDA ET MEIE ELU LÄHEB PAREMAKS JA ELATUSTASE TÕUSEB.

 3. Soo 1 aasta ago
  Reply

  Mis see Postimehe asi on. las küsib parem seda kuidas reformierakondlased ja uustulnuk nii palju hääli said. Kas ikka e-valimised on turvalised.

 4. Jane 1 aasta ago
  Reply

  Olen Mustamäe elanik ja mul on nii kahju et Lauri Laats läheb riigikokku kus valitseb reformierakond. Ta on olnud väga tubli linnaosavanem. Nii palju head on Mustamäel tehtud ja võiks veel palju teha. Jube kui Tallinn ka reformierakondlaste valdusesse läheb. Nagu selgus oskavad reformierakondlased hääli saada ja hääli jätkib ka uustulnukale. KELLE POOLT ME SIIS HÄÄLETAME TALLINNAS KUI LÄHETE RIIGIKOKKU.

  • Tarzan 1 aasta ago

   Oo mis tore kesikute troll siin. Mis siin mustamäel siis tehtud on täpsemalt?

 5. Ikka 1 aasta ago
  Reply

  Mõni jätab Tallinna maha et saada rohkem raha. Reformierakonna alluvuses olla on paha mitte igaüks seda ei taha.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.