Jaanus Karilaid Kallasele: Stalnuhhin kaotas sarnase natsidega võrdluse tõttu töökoha

Jaanus Karilaid ja Kaja Kallas. Foto: Riigikogu kantselei

Opositsioon soovis tänases riigikogu infotunnis, et peaminister Kaja Kallas (RE) vabandaks eile raadios öeldu pärast, kui võrdles opositsiooni tegevust Putini ja Hitleri omaga. Ent peaminister seda ei teinud. 

«Staažikas ja kogenud poliitik Mihhail Stalnuhhin kaotas koha Keskerakonnas, Keskerakonna riigikogu fraktsioonis ja siis ka riigikogus võrdluse pärast, kus pani ühte patta Reformierakonna valitsuse ja II maailmasõja natsid. Kaja Kallas võrdles eile Vikerraadios tänast riigikogu opositsiooni Hitleri erakonna tegevusega tolleaegses Saksamaa Riigipäevas ja ta on päev hiljem riigikogu infotunnis veel uhke oma võrdluse pärast,» kirjutas keskerakondlane Jaanus Karilaid Facebookis.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik ütles, et kuulas eile suure imestusega Kallase juttu, et opositsiooni soov takistada peretoetuste kärpimist ja leida poliitiline kompromiss on võrreldav Putini Venemaaga ja parlamendis toimuv on võrreldav Adolf Hitleri Saksamaaga.

«See kõik kõlas nii uskumatult, et kui ma poleks tõesti kuulnud, et te neid võrdlusi intervjuus kasutasite, poleks ma seda uskunud, sest Eesti Vabariigi peaministrina tulla riigikogu liikmetele, 41-le, kes on saanud ka mandaadi Eesti rahvalt, ütlema, et teie soovid ja teie taotlused ja teie poliitilised kompromissettepanekud on võrreldavad sõjakurjategijate tegevusega…» lausus Kiik.

«Antikangelastega, kes on läinud ajalukku või lähevad ajalukku tapjate, okupeerijate, genotsiidi läbiviijatena – sellised võrdlused peaministrina on täiesti lubamatud, ennekuulmatud, minu hinnangul uskumatud. Aasta eurooplase tiitliga pärjatud, nagu te minu teada praegu olete,» lisas Kiik. Ta soovis, et peaminister paluks oma sõnade pärast vabandust.

1 Kommentaar
  1. Sergei. 1 aasta ago
    Reply

    Kas Eesti pole praegust okupeeritud- illusiooni loomine- vabadus. Pole mingid vabadust kunagi olnud ja ei tulegi- lombitaguse koljati imejad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.