Andrei Korobeinik: Eesti võiks mõelda suurkorporatsioonide reklaamimaksule

Andrei Korobeinik Foto: Andres Kalvik

Kõik valitsuse plaanitud maksutõusud on mõeldud selleks, et leida pool miljardit eurot aastas. Just nii palju läheb maksma Reformierakonna kavandatud maksusoodustus rikastele Eesti elanikele. Selle kinnimaksmiseks tõuseb majutusasutuste ja ajakirjanduse käibemaks ja ka üldine käibemaks kasvab 22 protsendini, jäävad ära erakorralised pensionitõusud, väheneb omavalitsuste tulubaas ja palju muud.

Loomulikult ei toeta ma valitsuse majanduspoliitikat. Rikastele mõeldud tulumaksusoodustus niigi suurendab ebavõrdsust ühiskonnas, sellele katteallikate leidmine lööb aga vaesemaid inimesi kõige valusamalt ja hävitab möödaminnes paar majandussektorit.

Mis puudutab ajakirjandust, siis võiks Eesti pigem mõelda suurkorporatsioonide reklaamimaksule, mis hõlmaks nii Youtube’is või Facebookis avaldatud reklaame kui ka näiteks Spotify või Netflixi kuutellimusi. Tegemist on sadade miljonitega, mis lähevad maksuvabalt Eestist välja. Välismaiste teenusepakkujate müügimahud kasvavad iga aastaga.

3 kommentaari
  1. Nii 1 aasta ago
    Reply

    Meil on nii ebameeldiv valitsus ja kui labane, oskamatu ja ülbe on Riigikogu esimees. Ta ei osjagi vastata küsimustele.Aga ega Reformierakonnas polegi mitte ühtegi tublit poliitikut. isegi Isamaas on neid kes õigesti mõostavad olukorda. Seeder on alati tubli olnud ja isegi Reinsalu on muutunud susepoliitikas õiglaseks.Ekrelased tunnevad muret meie riigi käekäigu pärast. See oli jube mis toumus Ansipi valitsemise ajal, vaesus kasvas pidevalt ja tehti üls vale otsus teise järgi. kardan et nüüd tuleb jube pieduse aeg,

  2. ! 1 aasta ago
    Reply

    Seda küll kindlasti ja rohkemgi veel. Korobeinik räägib õigust. Aga kas keskerakond
    tegi või teeb sarnaseid otsuseid magnaatide vastu ? Nagu ei mäleta. Neid magnaate kes raha välja viivad volilt on ju palju rohkemgi.
    Mis pensionitõtsu puutub, siis sellest on küll nigelad mälestused.
    Reffige tulumaksuvaba neid küll ei aita, kelle pension 500+ kuni 700-mi.

  3. Jurakas 1 aasta ago
    Reply

    Suurkorporatsioonidel juba on maks peal – kilekotimaks kilekotikutele.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.