Tanel Kiik: Keskerakond umbusaldab jätkuvalt Kaja Kallast

Tanel Kiik

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon algatas Kaja Kallase umbusaldamise läbirääkimised juba augustis ning oleme jätkuvalt seda meelt, et peaminister peaks ametist lahkuma, kinnitas fraktsiooni esimees Tanel Kiik.

“Kaja Kallase juhitud valitsus viib ellu lühinägelikku ja Eesti majanduskeskkonda halvendavat poliitikat. Ühiskondlikku ebavõrdsust süvendavad maksutõusud, peretoetuste kärpimine ning avalikkusele valetamine süvendavad rahvastiku-, majandus- ja usalduskriisi,” lausus Tanel Kiik. “Reformierakonna tegevus õõnestab riigi usaldusväärsust, sest tehakse otsuseid, milleks ei ole valijatelt mandaati saadud, mida ei ole enne valimisi ühiskondlikult arutatud või käitutakse lubatule vastupidiselt.”

Tanel Kiige sõnul seob Vabariigi Valitsus peagi 2024. aasta riigieelarve ja sellega seotud eelnõud usaldusküsimusega, mis annab opositsioonile võimaluse valitsuse umbusaldamiseks. “Suure tõenäosusega saab Riigikogu lähinädalatel üle kümne korra peaministrit ja valitsust umbusaldada. Saame anda oma seisukoha valitsuskoalitsiooni valeliku poliitika, maksutõusude ja ühiskondlikku ebavõrdsust suurendava 2024. aasta riigieelarve kohta,” märkis Keskerakonna saadik, lisades, et jätkame läbirääkimisi teiste fraktsioonidega ka eraldi umbusaldusavalduse algatamiseks.

Erinevad küsitlustulemused näitavad selgelt nii Kaja Kallase, Reformierakonna kui kogu koalitsiooni toetuse langust ning Tanel Kiige hinnangul peaks valitsuserakonnad sellest oma järeldused tegema. “Majandus on langenud seitse kvartalit järjest, tööpuudus kasvab ning kõige selle juures ei tegele valitsus inimeste ja ettevõtjate toetamisega, vaid maksutõusudega. Norstati novembrikuu küsitluse andmetel toetab Kaja Kallase tagasiastumist 68 protsenti Eesti kodanikest – see on selge märk, et rahvas nõuab peaministri tagasiastumist,” ütles Tanel Kiik.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.