Keskerakonna esimehe Mihhail Kõlvarti pöördumine

Mihhail Kõlvart

Head erakonnakaaslased!

Eile teatas oma erakonnast lahkumisest Riigikogu liige ja teie poolt juhatusse valitud Maria Jufereva-Skuratovski. Olin Mariaga korduvalt rääkinud ja kinnitanud, et kongressi kampaaniast või tulemusest sõltumata, tuleb meil kõigil teha koostööd ja pingutada. Oleme kõik võrdsed ja võlgneme erakonna hea käekäigu meie erakonna liikmetele, valijatele ja toetajatele.

On kahetsusväärne, et esimeste raskustega on neid, kes lähevad ära, jättes erakonna ja selle liikmed järjest keerulisemasse seisu. Meeskonnas nii ei käituta. Maria, nagu teisedki lahkunud, sai mandaadi seismaks Keskerakonna seisukohtade ja valijate eest. Käibemaksutõus, automaks ja tasuta ühistranspordi kaotamine, jõukamaid soosiv maksureform, perede kindlustunde halvendamine ja valijate usalduse petmine ei ole kuulunud ega kuulu Keskerakonna põhimõtete hulka. Seda on varasemalt väljendanud ka Maria ise, kuid täna lähevad sõnad ja teod vastuollu. Reformierakond sai täna oma poliitikale tuge, niisamuti peaminister Kaja Kallas. Valijad said aga petta.

Poliitika on dünaamiline. Erakond, mis on viimastel valimistel võidelnud valimiskünnise äärel, on täna esimene. Valimised võimsalt võitnud Reformierakonna toetus on täna langenud, rekordtulemuse saanud peaministri toetusnumbrid on kahanenud ja usaldus peaministri töösse kadunud. Need on muutused, mis on toimunud lühikese ajaga. Ka olukord Keskerakonna jaoks muutub ja langusele järgneb tõus. Seda aga ainult siis, kui me ise sellele võimaluse anname. Mina olen valmis töötama iga päev selle nimel. Tänan kõiki erakonnakaaslasi, kes teevad Eesti vanima ja suurima erakonna heaks sedasama.

Ja veel. Ma ei kauple erakonna põhimõtetega ega osta lojaalsust tühjade lubadustega, positsioonidega või kohtadega valimisnimekirjas. Eriti kui jutt on inimestest, kelle jaoks on prioriteediks poliitikas isiklikud huvid. Samas peab olema erakond alati valmis oma liikmeid raskes olukorras toetama. Me peame kaitsma ja aitama oma inimesi. Aga veelgi olulisem – me peame alati seisma oma valijate huvide eest.

Lugupidamisega

Mihhail Kõlvart

Eesti Keskerakonna esimees

2 kommentaari
  1. Jane 2 päeva ago
    Reply

    Kõlvart on õiglane ja hooliv poliitik. Need kes lahkusid erakinnast on reeturid ja alatud inimesed,Keskerakond on parim erakond aga millegi pärast eelmise esimehe valitsemise ajal saadi vähe hääli. Kas inimesed jäud iskuma reformierakondlaste valesid või Eesti 200 ühe naise kisa Ukraina teemadel mis maaikmas midagi ei muuda. Sotside eelistustet ma üldse aru ei saa. Nende halb suhtumine EKRE erakonda on ka arusaamatu sest ekrelased on ikka paremad kui reformierakondlased ja nad tahavad meie rahva elu paremaks muuta.

  2. Eve 2 päeva ago
    Reply

    Miks lahkus näiteks erakonnast Karilaid. Ah et ei meeldinud et Kõlvart sai esimeheks. Kas talle ei meeldinud tema korealase staatus või see et ta suhtus kõigisse eestimaalastesse hästi. Erakons Isamaa on olnud ikka vaid kohatäiteks ja sellist erakonda ta eesistas Eestimaa paromale reakonnale kui see raskustesse sattus ja Ratase esimeheks oleku ajal nii vähe hääli sai kuigi kõik nägid kui edukas oli Keskerakonna valitsemise ajal töö sisepoliitikas. keskerakondlased on ausad ja ei taha alatute võtetega rahvast meelitada end valima.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.