Ilusat ja edukat uut aastat!

Mihhail Kõlvart

Mihhail Kõlvart, Keskerakonna esimees

Usun, et meie kõigi soov on, et aasta 2024 tuleb rahulikum ning pakub hoopis enam põhjust tunda rõõmu ja rahulolu. Peame tõdema, et ära saadetud aastas oli rohkelt väljakutseid nii Eestile kui ka Keskerakonnale.

Selleks, et vaadata edasi, pean oluliseks heita kõigepealt pilk möödunule. Märtsis toimusid riigikogu valimised. Võib kindlalt öelda, et pingutasime ja iga meie kandidaat andis endast parima. Nägime seda selgelt linnades ja valdades, tänavatel üle Eesti. Paraku ei toonud need valimised meile edu, mida lootsime.

Valimistele järgnenu näitas aga, et erakondadel on olulised erinevused ning on suur vahe, kes on peaminister ja moodustavad koalitsiooni. Kaja Kallase valitsuse poliitika tõi maksutõusud ja inimeste petmise, sest lubadused mitte ainult ei unustatud, vaid juba otsustatu muudeti. Veelgi hullem – poliitiline kultuur võttis kahetsusväärse suuna halvemuse poole, millele andsid hoogu nii valitsuserakonnad ja peaminister kui ka lausaline obstruktsioon parlamendis, millele Keskerakond püüdis leida konstruktiivseid ja tegelikke lahendusi. Eesti majandus näitas vähikäiku ja majandusprognoosid halvenesid. Eelarvedefitsiidist sai peamine märksõna, inimeste heaolu ja kindlustunne aga vähenes.

Maailmgi ei peatunud. Lõppenud aasta ei pakkunud paraku mitte lahendusi, vaid kannatusi. Jätkus Venemaa alustatud sõda Ukrainas ning julma pöörde võttis konflikt Gazas, kui terroristid ründasid Iisraeli kodanikke ja külalisi.

See oli mitmeski mõttes pöördeline aasta.

Keskerakonnale tõi möödunud aasta rohkelt sisekaemust. Septembris toimus erakonna kongress, kus valiti uus esimees ja juhatus. See oli raske kongress, millele eelnes ka kahetsusväärset kampaaniat. Ühel või teisel moel, tahtlikult ja tahtmatult sai erakond haiget ning paraku peame tõdema, et kongressi järelkajad kostuvad ka uude aastasse. Mul on kahju, et me ei ole suutnud tagada täielikul määral töörahu, kuid oleme iga päevaga liikunud samm-sammult parema homse suunas.

Näitasime eduka kampaaniaga, milles kutsusime Kaja Kallast tagasi astuma, et ühiselt töötades suudab erakond inimesi kõnetada ja mobiliseerida. Tahan tänada igaüht, kes panustas ja oli aktiivne. Niisamuti tahan tänada kõiki, kes on olnud tänavatel ja jaganud Kesknädalat, osalenud erakonna erinevatel üritustel või viinud pühadeks traditsiooniliselt kringli neile, kes perega koosviibimise asemel peavad tööl olema. Iga õige samm ja iga hea sõna annab positiivse tõuke ning näeme, et erakonna reiting on pärast keerulisi aegu stabiliseerunud ning tõusnud.

Mul on hea meel, et ajaleht Kesknädal on hästi vastu võetud ning ilmub regulaarselt. Anname parima, et meie oma ajaleht oleks ja jääks ning muutuks veelgi kättesaadavamaks üle Eesti. Lisaks alustasime eelmisel aastal raadiosaatega, kus iganädalaselt võetakse kokku poliitikas toimunu kodus ja mujalgi. Piirkondade rahastamises on ees ootamas muudatused, eesmärgiga tugevdada nende võimekust. Mul on hea meel teatada, et taastame traditsioonilise uusaasta ürituse ning juba veebruaris on kõik oodatud ühisele kokkusaamisele, kus seame sihte ning vahetame mõtteid alanud aastaks. Anname täpsemalt teada juba peatselt.

Möödunud aasta oli keeruline, kuid loodan, et väga paljud raskused on minevik ning meid on ees ootamas palju positiivset. Mitte miski ei tule aga iseenesest. Kindlasti on ka alanud aastal mitmeid väljakutseid, peame pingutama, et neist tugevamana välja tulla. Tänan juba ette igaüht, kes on valmis seda aastat vastu võtma sooviga panustada Eesti suurima ja vanima erakonna heasse käekäiku!

Edukat uut aastat!

2 kommentaari
  1. Nojah 5 kuud ago
    Reply

    Keskerakond on Eestimaa parim erakond selles pole kahtlustki. Kui Edgae Savisaar oli erakonna esimees siis oli erakonnal palju poolehoidjaid kuid polnud teist sellist kellega ühineda valitsuse moodustamiseks. Loodan et nüüd tõuseb jälle rahva poolehoid Eestimaa parima erakonna suhtes. Kõlvart on tubli poliitik aga mulle see ei meeldinud et kaotati ära Tallinna TV kus võtsid sõna Eestimaa parimad ajakirjanikud. Tore saade oli seal Meedia keskpunkt kust saime teada mis Eestimaal tegelikult toimub. Väga hea ajakirjanik oli Ummelas kes arvatavasti suri reformierakondlaste valesüüdistuste koorma all. Ma ei usu et praegune peaminister astub tagasi, tal om ju palju poolehoidjaid ja ega selles koalitsioonis paremat asemele panna pole. olen pessimistiks muutunud ja ei looda midafi head sellelt aastalt.

  2. Feja Räim 5 kuud ago
    Reply

    Parimad soovid uueks aastaks! Ma usun, et Keskerakonnas läheb nüüd juba kõik paremuse poole.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.