Lauri Laats: Keskerakond toetab Kaja Kallase umbusaldamist

Lauri Laats

Kaja Kallase juhitav valitsus ei ole suutnud lahendada mitte ühtegi kriisi ja on neid ise juurde tekitanud ning Eesti riigi käekäiku silmas pidades toetab Keskerakond peaministri umbusaldamist, ütles Keskerakonna aseesimees Lauri Laats.

Parlamendisaadiku sõnul on käimasolev õpetajate streik valitsuse valeliku poliitika tulemus. “Reformierakond hakkas võimule saades kehtestama maksutõuse, millest enne valimisi ei räägitud. Lisaks lubati tõsta keskmine vanaduspension 1000 euroni, kuid praeguses tempos liikudes see eesmärk ei täitu. Õpetajatele kinnitati, et palk tõuseb 120 protsendini Eesti keskmisest, kuid ka selle lubaduse täitmisega ollakse raskustes,” lausus Lauri Laats. “Riigikogu opositsioon peab antud küsimuses jõud koondama, sest kaalul on Eesti riigi tulevik. Samuti ootame toetust hiljuti Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga liitunud saadikutelt, kes on varasemalt Kaja Kallase tegevust tugevasti kritiseerinud.”

Lauri Laatsi hinnangul on Eesti hariduskriis oluliselt laiaulatuslikum kui pelgalt 10 miljoni euro eraldamine käesoleva aasta palgatõusuks. “Riigikontrolli värske ülevaade näitab selgelt, et haridusministeerium on õpetajate järelkasvu osas oma eesmärkidest kaugemale triivimas ja piisava ettevalmistusega õpetajate nappus halvendab üldhariduse taset. Nende probleemide lahendamiseks ei ole tänane valitsus vajalikke samme astunud,” nentis ta.

“Järjest süvenevaid murekohti on mitmeid. Enne valimisi valelubadusi andnud Reformierakond ei ole leidnud lahendust kaks aastat väldanud majanduslangusele, eelmisel aastal suruti parlamenti tasalülitades usaldushääletuste toel läbi mitmed elanike toimetulekut halvendavad seaduseelnõud ning kõige krooniks ei suutnud Kaja Kallas ennetada ega nüüd ka lõpetada õpetajate streiki,” loetles Lauri Laats, lisades, et Eesti riigi mainele mõjus negatiivselt ka valitsusjuhi idavedude skandaal.

8 kommentaari
  1. Eve 7 kuud ago
    Reply

    Minu lemmikpoliitik on Lauri Laats. Ta on parimatest parim ja väga õiglane, Kunagi meeldis mulle Jaanus Karilaid keda ma nüüd vihkan ja pean reeturiks. Ta oli varem meie riigi suurkuiu Edgar Savisaare pooldaja ja mul on meeles kuidas ta kritiseeris ajalehe artiklis Reinsalu kes oli Savisaare vastane. siis läke ta Ratase juurde üle.Ja nüüd siis asrus Isamaa erakonda ehkki see erakond pole mitte midagi head meile teinudm on olnud vaid kohatäitek.Olen alati pooldanud Keskerakonda ja soovin edu. praeguses nimekirjas on palju tublisid erakondlasi Minul pole kahju et Kiik läks äea aga minna valitsevasse erakonda on kahekordne reetmine.kui tema oleks saanud Keskerakonna esimeheks poleks erakond saanud niigi palju hääli kui Ratase juhtimise ajal..Tänu Savisaarele ja Kõlvartile on Tallinnas võimul olnud keskerakondlik valitsus mille kphta võib öelda vaid koodusõnu.

    • Eve ma austus 7 kuud ago

      Sa ikka jõuad naa palju!

  2. Sergei. 7 kuud ago
    Reply

    Demokraatlikus Euroopas valatakse sitta ja põletatakse rehve. Kõige demokraatlikumas riigis Ukrainas tapeti ebasobilikud poliitikud ja ajakirjanikud. Korravalvureid ka. Meil peaks pihta hakkama valitsus hoone blokeerimise sitaga ja EV Riigikohtu peaks ka sitaga ära uputama. Üks Tartu väikefirma tegi asjakese. Üks tõbras ei tahtnud mitte 3000 EUR ära maksta. See Tartu mehike julges kohtusse minna . Vaeseke t-tema kohtujama läks maksma veel 15 000 ja ei midagi. Teine pool väitis , et tema ei saanud seda ,mida ta tahtis. Ja see tõbras töötab selle jubinaga edasi.
    NII,ET EESTI RAHVAS – MINGE POODI SÖÖGE JOOGE KÕHUD TÄIS JA TULGE JULGELT KASSAST MÖÖDA.
    Argument- need teie kaubad pole ikka minu maitse järgi. Tõprad need EV kohtunikud. Irvitavad rahvale näkku – nii see Eesti Vabariigi president ja lõputu irvel näoga l…. kao koos oma isaga. tema ise kunagi öelnud : Esimene Eesti läheb ära

  3. Mustamäelane 7 kuud ago
    Reply

    Kui valitsevatest erajindadest tuleksid poliitikud Keskerakonda siis oleksid nad austamist väärt sest tõestaksid et tahavad meie rahvale kondlustada heaolu. Tuleksid ära mugavustsoonist ja ei lepiks sellise poliitikaga mis viib meie elatustaseme langusele.Suurt elatustaseme langust me kogesime ka Ansipi valitsemise ajal. Aga näe imet palkudele see ei mõju ja anti jälle hääled nende poolt kes ei hooli meie rahva heaolust peaasi kui neil endal on hea ja külluslik elu. Meie rahva raha läheb mujale ehkki vajame ise abi ja see raha mis mijale läheb ei muuda midagi maailmas. Rikkad riigid võivad abistada, Valitsus võtab vaesematelt ära maksude näol viimase ja jätab nende lapsed nälga.Aga valitsuses olevate poliitikute lapsed elavad külluses. nende papad, mammad vajutavad Riigikogus nupule nõusoleku märgiks ükskõik kui halb see seadus on aga raha tuleb. Ja vot nendelt võibki raha koguda teiste abistamiseks.

  4. Kuigi 7 kuud ago
    Reply

    see umbusaldus kukutatakse läbi, on see vajalik et hoida rauda tules. Tuleb pidevalt näidata kui vaenulik on rahva suhtes Kaja ja tema käpikud Lauri ja Margus. Just tänu nende toetusele ta veel saabki rahvast mõnitada.
    See on mõistetav, sest noil on veel palju rahva nöökimiseks läbi surumata, Kaja on aga sobivaim vahend igasuguse sita pildumiseks rahva sekka.

  5. Peeter 7 kuud ago
    Reply

    Kas sellise valeliku poliitika vastu pole võimalik uusi valimisi korraldada?

  6. Tähelepanelik Tööline 7 kuud ago
    Reply

    Tõsi ta on. Umbusaldada on väga vaja . See peaminister peksab kelbast.
    Kui kuulata Kaja Kallast siis jääb mulje nagu keegi istuks ta ajus tagumikuga klaviatuuri peal.

  7. Uunold Heinoülovello 7 kuud ago
    Reply

    Hahahaa, Ratas liitus Laaribandega. Edgar Suur keerab hauas praegu ringi. Aga noh, mis teha: leib peab laual olema, olgu või siis rublamüüjate laua alt pühkmeid kokku kraapides.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.