Iga liikme panus on erakonda edasi viia!

Riiklikult tähtis kultuuriehitis Eesti Rahva Muuseum, foto: Tanel Kindsigo

Pille Linde, Keskerakonna Tartu seenioride juht

Keskerakonna tugevuseks on läbi aegade olnud tema liikmeskond. Praegusel pingelisel ajal on teatud jõud üritanud näidata, et Keskerakond laguneb igast otsast. Reaalsus on hoopis miski muu. Selleks tuleb vaadata meie peavoolumeediamullist kaugemale ja uurida, kuidas elab meie erakond rohujuuretasandil – piirkondades, osakondades ja kogudes. On rõõm tõdeda Keskerakonna seenioride Tartu klubi kogemuse põhjal, et päike siiski paistab murepilvede tagant. Sõltumata sellest, kas inimene on lihtliige või erakonna või piirkonna juhtimises osaleja, kel soov on, saab alati kaasa lüüa.

Keskerakonna Tartu seeniorid on oma tegevuses väga aktiivsed. Meie seeniorid saavad regulaarselt igakuiselt kokku klubiüritusel. Neil üritustel on meil tavaks olnud poliitiline ettekanne, sünnipäevalaste õnnitlemine ja seltskondlik arutelu. Oleme tänu Tartu piirkonna toel katnud kohvilaua ja meie seenioride poolt toetanud seda omatehtud suupistete ja maiustustega. Esinemas on meil käinud erakonna aseesimees, Tartu piirkonna esimees ja Narva linnapea Jaan Toots, erakonna peasekretär Anneli Ott, vaimulik ja õigusteadlane Igor Gräzin ning KENA president Eha Võrk. Oleme sidunud oma üritusi ka tähtpäevadega. Näiteks novembrikuus tähistasime mardipäeva, mil meil käisid külas mardisandid ja saime osa mardi- ja kadripäeva traditsioonidest. Jõulukuul osalesime koostöös Keskerakonna Tartu KENA naiskoguga jõulukaunistuste töötoas. Lisaks oleme korraldanud klubiüritustel mälumänge.

Peale igakuiste kokkusaamiste oleme korraldanud muid sündmusi ja osalenud aktiivselt ka teistel erakonna üritustel. Detsembris aitasime koguda allkirju peaminister Kaja Kallase tagandamiseks. Juunis pidasime oma klubi suvepäevi Meerapalus, Peipsi ääres, meie seeniori Heiki Tootsi kodus, kus esinesid tema lapselapsed klassikalise muusika kontsertkavaga. Lisaks võtsime aktiivselt osa meie Tartu piirkonna suvepäeva korraldamisest, mis haaras oma mastaabilt külla ka külalisi teistest piirkondadest.

Alanud 2024. aastal on meil plaanis külastada meie kauneid Eestimaa paiku. Kavatseme minna Võrumaale ja tutvuda sealse looduse ja piirkonnaga ning sõita Narva külla linnapeale Jaan Tootsile. Plaanime jätkata igakuiste klubiüritustega, kuhu plaanime kutsuda uusi ja põnevaid esinejaid. Üheks kutsutuks on erakonna aseesimees, riigikogu liige Lauri Laats.

Tartu seenioride kogemus ütleb, et rahvaga tuleb suhelda otse ja vahetult. Inimesed tunnevad muret Keskerakonna käekäigu pärast ja parim viis selguse loomiseks ongi suhtlus toetaja ja erakonna liikme vahel, sest siis saab meie toetaja küsida viimast infot otseallikast. Info jagamiseks ei pea olema erakonnas juhtivas rollis, vaid piisab ka pealehakkamisest. Erakonna büroo ja piirkondade toel saab kasvõi jagada inimestele ajalehte Kesknädal, mis aitab meie sõnumit edasi viia üle Eestimaa. Meie liikmete aktiivsus ongi parim vastumürk ussitajate ja meid apaatsuses süüdistavate vastu. Rahva sekka minek näitab meie ühtsust, tugevust ja teotahet ning tõestab, et iga liikme panus on erakonna jaoks märgatav ja oluline.

6 kommentaari
  1. Jaak 5 kuud ago
    Reply

    Reeturid panid ajama ja allesjääjad om parimad Keskerakonna ja üldse kogu Eesti parimad poliitikud keda võib usaldada ja kes teevad kõik mis võimalik meie rahva heaks aga kahjuks neil ei lasta teha sest valitsevatel erakondadel om ,uud huvid kui oma rahva heaks tegutseda.Nad ei saa aru et valtsus on valitud selleks et oma rahvas seega eestimaalased saaksid elada inimväärset elu ja mitte ainult poliitikud kelledest mõned saavad raha nupu vajutamise eest et nad on nõus igasuguste totrate otsustega mis viivad meie rahva elatustaseme alla.

    • madis 4 kuud ago

      Enamus soovivad Keski tagasi ja koos EKREGA siis edeneks Eesti elu uuesti ja lõpeks lääne ja EU agentide mõjutustöö mis muudab Eestirahva vaeseks oravate saatel.

  2. Jaak 5 kuud ago
    Reply

    Vabandan vea pärast-peab olema on muud huvid.

  3. Eluvaatleja 5 kuud ago
    Reply

    Kahju, kui inimestel ühe poliitilise erakonna mõttest ja eesmärkidest selline arusaam on. Võib olla probleem selles ongi, et koos Savisaare poliitilise elimineerimisega kadusid ja ähmastusid kuidagi ka kogu Keskerakonna senise tegevuse aluseks ja mõtteks olnud tema seatud selged ja kõigile arusaadavad sihid ja eesmärgid, mida viimasel ajal kui veel järgitigi, siis juba lihtsalt inertsist aga enam mitte niipalju sügavast sisemisest veendumusest lähtudes. Tuletan siinkohal meelde, et erakond ei ole vaid klubi kus korraldada kohtumisõhtuid toredate inimestega ja ühiseid väljasõite rohelusse. Kuigi seegi võib muidugi olla, aga vaid lisaks peamisele: oma selgelt eristuvate programmiliste eesmärkide saavutamisele läbi liikmeskonna igapäevase töö ning poliitilise võitluse selle nimel. Ja et kõigil inimestel ning valijatel oleks üheselt selge, milline on see Keskerakonna poolt pakutav nägemus tulevasest Eestist ja mille poolest see on nende jaoks parem ja erinev kõigist teistest konkureerivatest nägemustest. Kui Savisaare ajal oli see selgelt tunnetatav ja nähtav, siis täna enam kahjuks mitte. Erakond on juba ideoloogiliselt sedavõrd lahustunud üldises poliitilises maastikus, muutunud juba sedavõrd oma oponentide nägu, et hiljutistel juhtivatel keskerakondlastel oli juba praktiliselt ükskõik millisega neist liituda! Arvan, et siin on mille üle sügavalt järele mõelda ja kõigil neil, kes tunnevad, et sellise erakonna jaoks meil ikka veel vajadust on, sellest ka omad järeldused teha.

  4. Eve 5 kuud ago
    Reply

    Mina olen alati valinud keskerakondlasi aga õnneks mitte neid reetureid kes lootsid mujal rohkem raha teenida enda jaoks. Keskerakond on ka praegu parim erakond. Aga inimesed valisid meile halva valitsuse ja nüüd teevad järjekordse vea pooldades Isamaa erakomda. Nad pole meie rahva heaks mitte midagi head teinud aga röökida oskavad. Reinsalu ei sobi peaministriks.Isamaa nagu sotsidki on olnud vaid kohatäiteks. Kesketakond on parim.

  5. ervin abel 4 kuud ago
    Reply

    Nalja peab ikka saama. Omal ajal Orgulase ja teistega nii palju ei saanud.
    Nii et kõik olgu kõrvalt…
    Aitäh, Pille, huumoripäev on täide läend.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.