Tallinna linnavolikogu ees toimub täna meeleavaldus tasuta ühistranspordi kaitseks

Eesti Keskerakond korraldab täna kell 15 Tallinna Linnavolikogu ees (Vana-Viru 12) meeleavalduse tasuta ühistranspordi kaitseks, sest Tallinnas võimukõnelusi juhtiva Reformierakonna esindajad on teatanud, et soovivad võimule saades kaotada ka pealinnas tasuta ühistranspordi.

Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart märkis, et riik on kaotanud tasuta ühistranspordi maakonnaliinidel, nüüd püüab Reformierakond Isamaa toetusel tühistada prii sõidu õiguse ka Tallinna linnas. “On lühinägelik kaotada rohkem kui kaks aastat kestnud majanduslanguse ja kasvava tööpuuduse tingimustes ennast õigustanud universaalse toetuse meede. Tasuta bussisõidu asemele pakutakse aga automaksu, mis vähendab veelgi perede toimetulekut,” lausus Mihhail Kõlvart.

Eesti suurima erakonna juhi sõnul ei saa antud küsimuses usaldada sotse, kes seisid sõnades tasuta ühistranspordi kaotamise vastu ka Vabariigi Valitsuses, kuid pidid sellest hoolimata Reformierakonna nõudmisel oma ministri käe läbi selle ellu viima. “Tasuta ühistransport on Tallinnas kehtinud alates 2013. aastast ja ausalt öeldes on raske ette kujutada, et linnaelanikud peaksid hakkama pileti eest raha maksma. Keskerakonna julge algatus on pälvinud laialdast tähelepanu ka laias maailmas – seda on teiste seas tunnustanud New Yorgi linnapea, eelmise aasta lõpus läks tasuta ühistranspordile üle Montpellier’i regioon Prantsusmaal ja tasuta sõit kehtib Luksemburgi riigis,” rääkis Mihhail Kõlvart.

Mihhail Kõlvart lisas, et Reformierakond tahab hakata koos sotside, Isamaa ja Eesti 200-ga Tallinnas rakendama samasugust kasinuspoliitikat nagu riigis ning see tähendab, et lisaks tasuta ühistranspordile satuvad ohtu pensionilisa maksmine, tasuta lasteaiakoht alates teisest lapsest ning kavandatud investeeringud.

“Keskerakond seisab tasuta ühistranspordi eest ning kutsub ka linnakodanikke sellele toetust avaldama. Meeleavaldusega Tallinna linnavolikogu ees on oodatud ühinema kõik, kes soovivad, et tasuta ühistransport Tallinnas jätkuks!” rääkis Mihhail Kõlvart.

2 kommentaari
  1. ???? 2 kuud ago
    Reply

    ERR kajastust polnud , kas siis toimus ?

    • Eluvaatleja 2 kuud ago

      Oled sa ikka ajast maha jäänud. ERR-il kui Eesti Reich Rundfunkil on olulisematki raporteerida kui mingi demonstratsioonike Revalis! On sellel kõigel millest nad suu vahus raporteerivad ka mingit muud väärtust peale propagandistliku jäägu siinkohal juba muidugi igaühe enda otsustada nagu öeldakse vastavalt siis juba oma intelligentsusele, haritusele ja IQ-le.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.