Keskerakond soovib Tallinna tasuta ühistranspordi kohta rahvahääletust

Meeleavaldus tasuta ühistranspordi toetuseks

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon andis neljapäeval volikogus üle eelnõu, millega soovib anda linnavalitsusele ülesande korraldada tasuta ühistranspordi säilimise kohta pealinna elanike seas küsitlus.

Eelnõu esitajate hinnangul on tegemist universaalse toetusmeetmega, mida on lühinägelik kaotada rohkem kui kaks aastat kestnud majanduslanguse ja kasvava tööpuuduse tingimustes.

Keskerakonna esimees, linnavolikogu liige ja endine Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart sõnas, et tasuta ühistranspordil on olnud suur roll linnakeskkonna arengus. „Ühistransport võimaldab vähendada linna autostumist, tagada puhtamat õhku ning turvalisemat ja meeldivamat linnaruumi. Paraku on Tallinnas võimukõnelustes osaleva Reformierakonna esindajad teatanud, et soovivad võimule saades kaotada ka pealinnas tasuta ühistranspordi,“ ütles Kõlvart.

Ta lisas, et kuigi loodav koalitsioon on hetkel välja öelnud, et tasuta ühistransport jääb, siis kahjuks ei saa neid uskuda ega usaldada. „Erakonnad, kes kuuluvad Vabariigi Valitsusse on kaotanud usalduse. Mäletame ju kõik, kuidas lubati, et maksud ei tõuse aga nüüd kehtestatakse ja kavandatakse aina uusi makse. Lisaks on avalikult ka välja öeldud, et enne valimisi ebapopulaarseid otsuseid ei tehta,” lausus Kõlvart.

Veel tõi Kõlvart välja, et sotsid, kes seisid sõnades tasuta ühistranspordi kaotamise vastu ka valitsuses, pidid sellest hoolimata Reformierakonna nõudmisel oma ministri käe läbi selle ellu viima, kaotades tasuta ühistranspordi maakonnaliinidel.

„Reformierakond tahab hakata koos sotside, Isamaa ja Eesti 200-ga Tallinnas rakendama samasugust kasinuspoliitikat nagu riigis ning see tähendab, et lisaks tasuta ühistranspordile satuvad ohtu pensionilisa maksmine, tasuta lasteaiakoht alates teisest lapsest ning kavandatud investeeringud,“ ütles Kõlvart. Ta lisas, et Keskerakond soovib anda linnaelanikele võimaluse antud küsimuses oma arvamust avaldada. „Parim viis selleks on korraldada linnaelanike küsitlus.“

2 kommentaari
  1. Kõlvart , kuula nüüd 6 kuud ago
    Reply

    linnaelanike küsitlus ei vii kuhugi , sest see peab siis hõlmama kõiki gruppe – kes saavad kasutada (siia hulka kuuluvad kõik pensionärid ja represseeritud samuti).
    Vaat , sellest vaatevinklist tuleb meedias seda kajastada!
    See tähendab, et ka välismaalastest üle EV kehtiva pensioniseaduse vanuse , on õigustatud tasuta kasutajad. Neid on siin sissekirjutusega ja elamisloaga ja niisama nagu turistid – elavad vahelduseks ja +turistid.
    Lisandub ju EV pensionäre pidevalt juurde.
    Teine kajastamise punkt peaks olema – meediasse pidevalt paiskama teavitust , Tallinn tahab teha ühtset süsteemi Harjumaa 50 km ringiga(Kuldne ring KOV ) , et kaotada pileti kontrollimise kulud ja seega oleks tasuta kõigile!
    Sest ainult see samm tagab autode vähenemise Tallinnas ja pendeldamise töökohtadele.
    ….Siin sa oled Kõlvart ajanud asja vale nurgaga!(uimane)

  2. jaak 6 kuud ago
    Reply

    Reformistlik valitsus ei hooli rahva arvamusest. Kõlvart sai palju hääli rahvalt et olla linnapea aga rahva häält eirates lükati ta kõrvale alatul kombel.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.