Opositsioon hääletas Tallinna volikogus maha istungi päevakorra

Mihhail Kõlvart

Keskerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni saadikud hääletasid neljapäeval Tallinna linnavolikogu istungil maha istungi päevakorra, andes sellega vastulöögi riigikogus toimunud opositsiooni vaigistamisele.

Tallinna linnavolikogu liige ja Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart sõnas, et päevakorra mahahääletamine on protest selle vastu, mis toimub riigikogus. „Sotsiaaldemokraadid, Eesti 200 ja Reformierakond eiravad õigusriigi ja demokraatia põhimõtteid, takistades opositsiooni tööd parlamendis. Opositsioonilt võeti viimane võimalus võidelda koalitsiooni eelnõude vastu,“ ütles Kõlvart.

Mihhail Kõlvart juhtis ka tähelepanu, et pühapäeval Tallinna linnavolikogus toimunud linnapea valimine ei lähe kokku euroopalike väärtustega, mida valitsuserakonnad riigis võimul olles on propageerinud. Kõlvart meenutas, et just Isamaa esimees Urmas Reinsalu mõistis 2016. aastal hukka presidendivalimiste salajasuse rikkumise.

„Riigis võimul olevad erakonnad on rääkinud Euroopalikest väärtustest, kuid pühapäeval oli volikogu saalis küll mingi teine Euroopa. Antud juhtumi puhul saab paralleele tõmmata diktatuuririikides toimuvate valimistega, kus tulemuse saavutamiseks ei häbeneta kasutada ka kõige räpasemaid võtteid,“ rääkis Kõlvart.

„Reformierakonna juhitud valitsus on hädas riigieelarve aukude lappimisega ja nüüd püütakse tulla lõhkuma toimivat Tallinna linna. Nii olemegi juba kuulnud jutte linnavara müügist, loomaaia ja teatrite riigistamisest, toimivate Tallinna haiglate ühendamisest võlgades Põhja-Eesti regionaalhaiglaga,“ jätkas Kõlvart.

Sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski sai pühapäeval Tallinna linnavolikogus linnapea valimisel esimeses hääletusvoorus 38 poolthäält ja ei osutunud valituks. Teises hääletusvoorus sai Ossinovski 39 saadiku toetuse. Alles kolmandal katsel kogus Ossinovski 79 liikmega Tallinna volikogus 41 häält ja osutus valituks.

BNS

2 kommentaari
  1. Eluvaatleja 4 nädalat ago
    Reply

    Kõige vähem tasub usaldada neid, kes armastavad rääkida mingitest euroopalikest väärtustest, mis pole tegelikult midagi muud kui lihtsalt ilus müüt samal ajal, kui Euroopa riikide ja rahvaste ajalugu meile euroopalikkusest ja eurooplastest hoopis teistsuguse ja verd tarretama paneva loo räägib.

  2. Soo 3 nädalat ago
    Reply

    Isamaa oli seal ka kuid vaid arvulise ülekaalu tekitamiseks.Mitmed keskerakondlased on seda tunda saanud.On jäänud vaid 2 erakonda kes sobiksid valitsusse, need on Keskerakond ja EKRE.. Tore valitsus oli aga Ratas ajas selle laiali. Arvatavasti kartis kättemaksu reformierakondlaste käest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.