Keskerakonna kandidaat Euroopa Parlamendi valimistel: Aivar Riisalu

Aivar Riisalu

Meie kolm peamist väljakutset on:

Julgeolek: Ajalool on komme korduda, ja see kordus, mis praegu käsil on, on liiga julm, et mitte reageerida. Euroopa peab mõistma, et maailm pole enam endine. Iseseisev kaitsevõime on hädavajalik, et mitte sõltuda ainult USA-st. Euroopa iseseisev kaitsevõime tuleb viia tasemele, et kellelgi ei tekiks soovi seda suutlikkust testida.

Regionaalareng: Esikohal peavad olema põllumajandustoetused. Euroopas ei tohiks olla suuri regionaalseid erinevusi. Euroopa ühisturg ei ole liiga tihti ühine, Eesti väiketootjad sinna minna ei suuda ja ei saa, sest riigid kaitsevad oma turgu, kuigi seda justkui teha ei tohiks.

Bürokraatia: Liiga palju bürokraatiat. Eestil on kombeks direktiive üle võtta võitlemata. Parim näide on elamufondi renoveerimine energiasäästu eesmärgil, projekti maksumus kogu Eesti peale on mõõdetav miljarditega, lubatud rahastust aga  kaasa ei tule. Selliseid näiteid leiab veel ja veel.

Poliitikas tuleb olla selge sõnumiga ja olla tegudele suunatud.

Teiega koos, SELG SIRGU, EESTI!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.