Keskerakonna kandidaat Euroopa Parlamendi valimistel: Jana Toom

Jana Toom

Minu kreedot võib kirjeldada inimõiguste ülddeklaratsiooni sõnadega: „Kõik inimesed sünnivad vabadena ja võrdsetena oma väärikuselt ja õigustelt” ning tsitaadiga põhiseadusest: Eesti peab olema „rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele”.

Mille eest olen seisnud ja seisan ka edaspidi Euroopa Parlamendis?

Sotsiaalse õigluse eest: kättesaadav tervishoid, kättesaadav kvaliteetne haridus, õigus taskukohasele eluasemele, õigus inimväärsele vanadushooldusele ja kaitsele vaesuse eest. Meeste ja naiste võrdõiguslikkus, sealhulgas palga osas. Tugevad ametiühingud.

Sotsiaalselt orienteeritud majanduse eest. Ettevõtlusvabadus, väike- ja keskettevõtluse toetamine, monopolivastasus, terve konkurents, inimesekeskne majandus.

Selle eest, et Euroopa algatused oleksid realistlikud ja sotsiaalsed – ja et need ei lööks vaeseid inimesi ja nõrku majandusi haamriga. Ma pooldan ratsionaalset lähenemist ja olen veendunud, et poliitilised ambitsioonid ilma majandusliku aluseta on kahjulik rumalus.

Inimõiguste eest ja igasuguse diskrimineerimise vastu.

1 Kommentaar
  1. Jaak 2 nädalat ago
    Reply

    Jana Toom võiks küll uuesti europarlamenti minna . Ta oli ainuke keda võis vahel näha. Teised kadusid nagu vits vette ja neist ei teadnud midagi. kas nad üldse meie riigi heaks midagi tegid. Seda kahjuks kuulda polnud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.