Parteitu Raimond Kaljulaid valib sotside ja Reformierakonna vahel

Raimond Kaljulaid

12.10.2019

Keskerakonnast lahkunud parlamendisaadik Raimond Kaljulaid peab uue kodupartei leidmiseks kõnelusi nii sotsiaaldemokraatide kui ka Reformierakonnaga, kirjutab Postimees. 

Kaljulaidi tegemisi jälgivate poliitiliste konkurentide seast on Postimehele viidatud, et tegemist on ühe võimalusega riigikogus fraktsioonitul poliitikul meedias pildil olla ning tõsta ka oma poliitilisi aktsiaid nende seas, kes näeksid viimastel Euroopa Parlamendi valimistel üksikkandidaadina üle 20 000 hääle saanud Raimond Kaljulaidi 2021. aasta kohalike valimiste eel just enda ridades. Postimehe andmetel on Kaljulaid siiski viimasel ajal kohtunud ka mitme mõjuka Reformierakonna liikmega, kellega on samuti tema poliitilist tulevikku arutatud.

Riigikogu valimiste järel Keskerakonnast lahkunud Kaljulaid lubab uue erakondliku kuuluvuse otsustada selle aasta sees. «Loomulikult ka kohtun inimestega, kelle nõu ma hindan. Aga kindlasti on ennatlik väita, et on langetatud mingisugune otsus,» kommenteeris ta.

Varem on Kaljulaidi erakondlikest eelistustest rääkides mainitud ka Eesti 200 ja Rohelisi, kuid nüüd on tema valikusse jäänud kaks parteid: Reformierakond ning sotsiaaldemokraadid. «Täna on riigikogus esindatud need erakonnad, kes seal on, ja järgmise kolme ja poole aasta jooksul seis ei muutu. Kui üks kõige olulisemaid eesmärke oleks teha kõik selle nimel, et Eesti saaks endale mõistliku valitsuse, siis seda probleemi ei ole võimalik parlamendist väljaspool lahendada. See ei ole kuidagi teisiti mõeldav kui selle parlamendi koosseisu läbi. See tähendab, et eeskätt tuleb vaadata ikkagi riigikogu erakondade poole,» tunnistas Kaljulaid.

«Loomulikult oleks mõeldamatu, kui ma hoopis leiaksin ühisosa EKRE-ga või Isamaaga. Mida ma samuti ei kujuta ette, ehkki sellest on ka räägitud: minna tagasi Keskerakonda. Ent kahjuks on Keskerakond ise teinud kõik, et see ei oleks mingil moel võimalik,” lisas poliitik.

BNS

8 kommentaari
  1. Ükskõik 5 aastat ago
    Reply

    kumma ülepakutud pakkumise ta “valib”, rotiks ja reeturiks jääb ta elu lõpuni. Sellistega luurele ei minda, rääkimata lahingusseminekust. Vanasti oli rahval kena ütlus: sitamaja taha ja kuul pähe!

  2. Kuna 5 aastat ago
    Reply

    Raimondo vihkab mingit bandet juba votmi ehk nime poolest, siis ei saa tema taotlusigi tõsiselt võtta.

  3. J.O.K.K. 5 aastat ago
    Reply

    Kahtlemata on puhtam ja kuivem tunne kui oled valijate erakondadele antud häältega saanud Riigikogusse hea palga peale ja osutub, et oled järsku vaba. Vaba valijatele antud lubadustest! See on nagu loto võit! Paljud lotopileti ostnud inimesed on panustanud, et Sina saadikuna kaitseks Riigikogus nende huve. Ah, et väike varguse maik on juures kui keegi erakonna hääled omastab ja nendega akna alla kobib? No ja mis siis? See on umbes nii nagu keegi heategijatest kõnniks minema osa haige lapse ravikulude katteks korjatud rahaga.
    Iga inimese vaated võivad muutuda. Kui saadik kõnnib koos erakonnale, aga mitte temale kui konkreetsele saadikule, antud häältega akna alla või koguni teise erakonda, siis ei ole see tänases Riigikogus tegu mitte erakonna häälte vargusega, vaid Jumalale meelepärase teoga. Nii on seadusesse kirjutatud. J.O.K.K.!!!! Poliitikamaailmas ei saa olla liialt häbelik ja tundeline.Väike vargus kuulub asja juurde.Seda enam, et ei varastata otseselt teise inimese taskust või rahakotist.Ka e- hääli võib varastada hoopis piinlikkust tundmata, sest keegi ei tea millise plastmassist lipakaga need tekitati.

  4. uskmatu-toomas 5 aastat ago
    Reply

    Tubli Raimond,milleks need veendumused,maailmavaade jne.ega need ei too leiba lauale !

  5. Inetu lugu 5 aastat ago
    Reply

    Kas inimesel on mingigi maailmavaade või puhas poliitkarjerist. Parlamenti sai keskerakonna, nüüd valib sotsidfe ja reformi vahel. Ka need erakonnad on niivõrd sarnased. Sotsid ja reform võiksid siis ju ühineda ja president ja presidendi poolvend ei peaks enam peab vaevama.

    • Asja 5 aastat ago

      taust on selles, et tema poolõeke asub ju Katariinentalis ja viib ellu brüsselliku vihkamise õhutamise mõtteviisi.
      Kui kainelt seniolnut jälgida, siis nii Kersti kui ka Raimondo on ju selged vihapunnid. Mõlema lapsepõlv oli neile äärmiselt vastik, neid kiusati ja ahistati nii kodus kui ka koolis. Nüüd nad purskavad seda kogutud viha inimsuse vastu igal pool ja võimalusel välja teiste peale. Nende arusaamas puudub aususe, õigluse ja võrdõiguslikkuse sisust põhimõtteliselt.

  6. seltsimees 5 aastat ago
    Reply

    Kaljulaid on ristteel: lähed paremale, teevad sulle otsa raigud, saared ja assinovskid; lähed vasemale, hukkud kakade ja jülide käe läbi; lähed õkva, saad Jurkalt piki pead, kuid jääd ellu ja saad veel kaua koostöölepinguga kremlit teenida.
    Valik on raske, kuid sm Kaljulaid suudab kindlasti teha ÕIGE ning KASULIKU valiku.

  7. mnjah 5 aastat ago
    Reply

    Liigu kuhu tahad, reeturi mainest Sa ei pääse. Minu pähe ei mahu, kuidas saab üks poliitik teha sellise kannapöörde üheainsa hetkega. Ok, kui Kaljulaidile ei meeldinud EKRE kaasamine koalitsiooni, aga see mees hakkas ju momentaalselt KE-le vastu töötama ja tema peamiseks vaenlaseks osutus hoopis J.Ratas(meenutagem et ta ei hääletanud Ratase poolt Riigikogus, hääletas umbusaldamisel poolt, jne). Alguses ähvardas KE sisemise lõhkumisega, aga kui nägi et seegi ei õnnestu, siis hakkas lihtsalt lolli mängima või ehk oma tegelikku olemust paljastama. KOV valimised saavad olema tõehetk, ei usu et valijatele kameelionid meeldiksid.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.