Jüri Ratas vastab Kaja Kallase alusetule süüdistusele

Jüri Ratas

Jüri Ratas teatab oma Facebooki kontol vastuseks Kaja Kallase alusetule süüdistusele: 

“Olen Eesti Vabariigi peaministrina Eesti heaks töötanud ligi kolm aastat kahe erineva valitsuse juhina. Täna süüdistab opositsiooniliider Kaja Kallas mind sisuliselt riigireetmise valmiduses. See on tõeliselt ränk isiklik rünnak, mis vajab selgeid tõendeid või avalikku vabandust.”

Kaja Kallase tsitaat ERR-ile: „Vaadates kõike seda, mida ta peaministrina on korda saatnud, siis Jüri Ratas peaministrina müüks Eesti maha esimesel võimalusel, kui ta saaks jätkata peaministrina ja ma arvan, et see ei ole Eesti huvides.“

Kesknädal on seisukohal, et süüdistada peaministrit riigireetmises on ääretult alatu võte opositsiooni poolt. Sellist käitumist pole varem esinenud ja kui opositsioon püüab pidevalt pöörata oma tähelepanu valitsuse nö. käitumiskultuurile ka viimase ülespuhutud skandaali valguses, siis selline Kaja Kallase avaldus ületab kõik piirid.

Riigireetmine on väga tõsine süüdistus. Riigireetmise eest on karistatud näiteks Herman Simmi ja Aleksei Dressenit, ning Eesti Vabariigi algusaastatel 1922. aastal Viktor Kingisseppa. Võrrelda alusetult Eesti Vabariigi peaministrit riigireeturitega on kohane vaid arengumaade kogenematutele poliitikutele, kellele pole kohta kaasaegses poliitikas.

Kesknädal

2 kommentaari
  1. Üks 5 aastat ago
    Reply

    riigireetmise asitõend on Jurkal küll olemas – koostööleping Puutini Voova bandega! Ning Jurka keeldub seda PÕHIMÕTTELISELT tühistamast. Rahvas seda EI UNUSTA!
    Muu on aga KaKa luululennu vili.

  2. triin 5 aastat ago
    Reply

    Nüüd peaks peaminister küll kohtu poole pöörduma, see, mis toimub on ammu ületanud normaalsuse. Teadlik lõhestamine, hüsteeria üleskütmine, püüd iga hinna eest valitsust kukutada, kasutades selleks ammu ajakirjaniku eetika minetanud ketikoeri, kes ei põrka enam millegi eest tagasi. Võimuvõitlus on viinud riigist kodurahu, tülli ajanud juba ka perekondi, haavanud tundlikumate inimeste valuläve. Minu arust peaks KAPO hakkama tegelema riigi julgeoleku küsimustega, mitte näppe veeretama. Eelmisele—Vova bandega lepingu allkirjastas nüüdne “ilmeksimatu” orav Seppik, kes sehkendas “Pronksiööl” “vaatlejatega Vene Riigiduumast. N ii, et haugud vale puu all.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.