Tartu abilinnapead Monica Randa ähvardas üle 80-aastane naine

Tartu abilinnapea Monica Rand. Foto MARGUS ANSU/SCANPIX

Prokuratuuri teatel esines eelmisel nädalal Tartu abilinnapeale Monica Rannale tehtud telefonikõnes jõhkra ähvardusega üle 80-aastane keskerakondlasest naine, kirjutab Postimees.

Ehkki Rand tegi öeldu kohta politseile avalduse, jõudsid korra- ja õiguskaitseorganid järelduseni, et kedagi pole tarvis viivitamatult kinni pidada ega läbi viia muid kiireid toiminguid ning ähvardaja siiani üle kuulamata.

Rand kirjutas politseile avalduse 8. novembril ning see andis aluse algatada uurimine tapmise või tervisekahjustusega ähvardamist käsitleva paragrahvi kohaselt.

Abilinnapea väitel sai ta räiges stiilis ähvardava telefonikõne 7. novembril ühelt erakonnakaaslaselt, kelle eesmärk oli teda kallutada ametist tagasi astuma. Sellele oli Keskerakonna Tartu piirkonnas eelnenud pikk ja pingeline kriisiperiood, sest organisatsiooni uus juhtkond eesotsas Jaan Tootsiga oli püüdnud Randa veenda abilinnapea ametist loobuma, kuid too polnud sellega nõustunud.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kretel Tamm ütles, et politsei ja prokuratuur hindasid juba 7. novembril, vahetult pärast Rannalt avalduse saamist ning uuesti pärast kannatanu ülekuulamist järgmisel päeval ähvarduse sisu ja tõsiseltvõetavust.

“Arvestasime nii kannatanu kirjeldust telefonikõnest, mille käigus ähvardus tehti, ähvardusele eelnenud vestlust, ähvardaja isikut ja seda, et ähvardus tehti emotsionaalses seisundis kirgi tekitanud vaidluse käigus. Jõudsime järeldusele, et kellegi viivitamatult kinni pidamine või muu jõuline sekkumine ei ole vajalik. Ohu tõsiseltvõetavuse hindamisel oli oluline ka see, et ähvarduse tegi abilinnapeaga samasse erakonda kuuluv üle 80 aasta vanune naisterahvas,” rääkis ta.

Keskerakonna Tartu piirkonna juhatuse liige Artjom Suvorov märkis, et laiemas ringis pole siiani teada, kes Ranna vastu ähvardusega astus. Rand ise pole soostunud seda avalikult ütlema. Suvorovi sõnul kuulub nende ridadesse mitu üle 80-aastast naist, kuid ta ei usu, et keegi neist võiks söandada välja öelda midagi sellist, mis nõuaks tapmise või tervisekahjustusega ähvardamise asjus kriminaalasja algatamist.

Pikalt vindunud sisekriis leidis erakonna esimehe ja peaministri Jüri Ratase osalusel lahenduse ööl vastu 8. novembrit, mil ligi viietunnise koosoleku lõpetuseks lubas Monica Rand abilinnapea kohast omal soovil loobuda tuleva aasta esimesel päeval.

BNS

22 kommentaari
  1. Nii 5 aastat ago
    Reply

    et kui mõnd rehvikat naljaviluks ähvardatakse, siis on kohe kohus valmis teda süüdi mõistma, kui aga mõnd keskbandiiti, siis keegi mitte midagi ei tea ega tee ega mäleta. Saksamaal mõistetakse ka 100-aastased surmaeelikud eluks ajaks kinni, kui nood vaid on juuditapmisi eitanud. Tapetaks mustlasi, siis oleks kõik korras.

  2. ? 5 aastat ago
    Reply

    Ma ei tohi siis, Harry õpetuse kohaselt, Randa noomida VÄIKLUSE pärast ?

  3. to harry 5 aastat ago
    Reply

    Muideks, Harry, lõpeta ära see tapaloomade värk – tänapäeva ei sobi see üheski vormis!
    Kuidas saab lihunikutegevust Tarkuseks ülendada – tänapäeval ?! ÖÄK!!!

  4. Nüüd 5 aastat ago
    Reply

    ähvardati ka KaKat. Eks nüüd saa näha, kuidas ühe ähvardajat aetakse kogu allesjäänud politseinuhkide ja kapokatega taga, teisest ei tehta aga väljagi. Sest üks on ikkagi SiKa auahnusest hullunud tütar KaKa ja teine mingi Moonika, kes sai bandest väljaviskamise ähvardusega hundipassi.

  5. vabandan 5 aastat ago
    Reply

    See väikesearvuline hulk tegelasi, kes päevast päeva kirjutavad siin kommentaarides paljastusi refide võikatest veretöödest ja istuvad iga päev telefoni otsas, et KUKUs vox populis paska suust välja ajada, on enamjaolt endised koputajatest vanamehed, kes nüüd tasuvast tööst naabrite peale kaebamisest ilma jäänud, muttidest, kelle elu parimad aastad möödusid igasugustes vahiputlades istudes, nagaan vööl, töörahvast mõnitades. Nad on leidnud omale tegevuse- kiites kunagi NLKP suuri saavutusi, siis Savisaare enneolematuid kangelastegusid ja nüüd osa neist on leidnud EKRE! Ja muudkui situvad, situvad….

    • Kuna 5 aastat ago

      sa nii Kuku armastaja oled, helista neile, et Kukut saaks ka Kagu-Eesti kolgastes kuulata. Muidu peangi paljust sopast ilma jääma.

    • reede 5 aastat ago

      Tore oleks kui kommentaatorid loobuks vägisõnade kasutamisest Monica on erakonda astunud vabatahtlikult ja tänu sellele saanud ameti Hiljem on valijad temas pettunud ja nii vähese häälte toel tuleb ametist loobuda Ega see pole presidendiamet mis eluaegse sissetuleku tagab Ega ikka tasu maailma naba mängida Las teine kes edukam võtab koha üle Olelusseadus

  6. to vabandan 5 aastat ago
    Reply

    Etskae, siis on neist nüüd rohkemgi kasu kui enne. Khjuks ainult NEIST. Sest mis siis reffidele juhtunud on? Saavad endiselt mõnusalt jõukalt elada ja kaagutada ikka maksumaksjate kulul ja mis praegustelt maksumaksjatelt ei tule tuli endistelt ja ka neilt, kes vaeseks jäid.
    Egas see vaid reffide kohta käi.

  7. imestaja 5 aastat ago
    Reply

    Ikkagi IMESTAN VÄIKLUST ! KAEVATA 80 a. inimese peale !
    Kohalt mahavõtmine seega täiesti õigustatud! Selline ametnik ei saa töötada Elusolendite üle otsustamisel.

    • Karistusseadus 5 aastat ago

      eristab kurjategijatest ainult lapsed ja vaimuhaiged. 80-aastane pole laps kindlasti, ehkki tema vanuses võivad välja lüüa ka lapselikud lollused. Jääb üle kindlaks teha, kas tegemist on vaimuhaigega, kes ei vastuta oma tegude eest. Kui ta on haige, siis tuleb ta prühhosse ravile saata. Sral topitaks eta aminasiini jm nii täis, et elu lõpuni ei taha enam kellelegi helistada. Sest ta teab, et nüüd on ta arvel ning iga kell võidakse ta murest tema tervise pärast kuudeks või aastateks kindlasse kohta ära korjata.

  8. to karistusseadus 5 aastat ago
    Reply

    VEEL VÄIKLASEM JA TIGEDUST TÄIS. PSÜHHOPAADI HAIS JUURES.
    Oli sul raske lapsepõlv ?

  9. to vabandan 5 aastat ago
    Reply

    KUi neid nagaanidega muttisid poleks olnud, siis oleksid pätid ” a nuka padla” sulle lumhelbekesele reaalselt ,mitte ainult filmis , käe saba alla ajanud – täiesti karistamatult.
    Ja kui neid pealekaebavaid taate poleks olnud, oleks kõrvalkorteri blatnoi su esivanemad mättasse löönud enne kui sind valmis tehti. Pea meeles, sõjast oli möödas loetud arv aastaid, valitseda 1/6 planeedist, eronevate harjumuste, arusaamade ja tülidega.
    Sa oled ikka kuradi piiratud, nagu klappidega hobune, kes pähe peksa saanud.

  10. to karistaja 5 aastat ago
    Reply

    Millises karistussead. on ette näidatud ja määratletud NÕUTAV EETILINE TASE ja EMOTSIONAALNE IQ
    AMETNIKULE, LUBAMAKS TEDA TÖÖTADA MINGI POSTI OTSAS VÕI POLIITIKULE?
    VAAT SEE SEE HÄDA ONGI.
    EETIKAT MEIL POLE , EETIKAKOODEKSIT KA MITTE, EMOTSIONAALSEST IQ-st TEA ÜLDSE M;IDAGI JA ESTAP TEDA NII VÄHE ONGI. KOOLIS SEDA JU E I ÕPETATA? SEST KES ÕPETAB, SELLEL PEAB SEE ENDAL OLEMA KÕRGEMAL TASANDIL,ET OLEKS,MIDA ÕPETADA.

  11. Pask 5 aastat ago
    Reply

    Kas “to vabandan” on endine Murru vangla I bloki kukk? Nüüd EKREs? Ennem Keskerakonnas?

  12. Pask 5 aastat ago
    Reply

    KUNAL nett on aga KUKUt ei ole? Väga imelik!

    • Arvutit 5 aastat ago

      ei tassi igale poole kaasa. Pisikest kõrvaraadiot aga küll. Tartu saatejaama 100,2 mega ei võta meil mitte. Isegi Pihkva ja Läti on lähemal ja kuuldeulatuses.

  13. to pask 5 aastat ago
    Reply

    Ei, iz osobogo rezima. Neid Murrus polnud. Kui su kogemused, poja, ainult Murruni ulatuvad ja suuremat kaifi igatsed siis ikka pigem 3. plokist. Mis oli muidugi leerilaste pidu osobõiga võrreldes.

  14. oleme sunnitud vabandama sic 5 aastat ago
    Reply

    Pedofiile osobõisse ei pandud, to pask! Nii et ära ehi siin ennast võõraste sulgedega. Võib olla kusagil istusid, kuid oma vaadetele omaselt moosivarguse pärast, ja 100 prossa oli su kauss auguga ja elukoht trepi all. Nüüd võid muidugi oksad laiali oma väljamõeldud pahaanielust lollidele pajatada, aga olgu pealegi

  15. to oleme sunnitud 5 aastat ago
    Reply

    Tere kalis vana urka.
    Kuketegemine on seks meeste vahel ja vägivaldne või poolenisti vägivaldne.
    Pedofiilia lapse seksuaalne äraksutamine.
    Pedofiile muidugi osobõisse ei pandud ja kas neid Murruski usilennõisse või strogõisse pandi on mulle pisikesele patsaanile teadmata.
    Aga ehk mõni pandi ka.
    kenade mälestustega sinu vana kurva.

    • 2. ja 3. 5 aastat ago

      pandi kurjategijad kuriteo astme eest, mitte selle eest, kas oli piider või mitte.

  16. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Reformierakondlased mõtlevad kogu aeg mingeid süüdistusi välja. Nüüd on siis päevakorral ähvardamise kord. Ei tea kas urgitsemine diplomitöödes on läbi,, korruptsioonisüüdistused on ka vähemaks jäänud. isegi K.Kallas valetas et teda olevat ähvardatud. Valetas ka meie kurikaela abikaasa jne. Üks vale ja laim kogu aeg. Peaasi et saaks tublidele inimestele ära panna ja endale teed võimule sillutada. Kaua küll õigusmõitjad seda rahulikult peal vaatavad. Kas ei tuleks mõned reformierakondlaste käepikendused välja vahetama.

  17. Nii 5 aastat ago
    Reply

    Vähesed reformierakondlased ja nende pooldajad lahkuvad oma kohalt omal soovil. Aga kui mõni seda siiski teeb siis sunnitakse teda ikka valetama nagu oleks keegi teda ähvardanud või midagi muud müeldakse välja. Reformierakondlastel pole õigluse-ega autunnet. Paljud neist on kättemaksuhimulised laimajad ja valetajad.Nende tõttu on meil riigisisesed ärplemised, pinged ja valitseb ebaõiglus. See on palju hädaohtlikum olukord kui käia pugemas USA ees või karta rünnakuid Venemaa poolt. Nad teavad väga hästi et praegune Venemaa ei kavatse meid rünnata vaid tahab hästi läbi saada. Aga eks kellelegi on kasulik sõjaõhutamine ja arvamuse kujundamine nagu NATO võiks päästa. NATO ei püüdnud isegi eurooplasi isislaste eest kaitsta. Kuigi meie elu läheb järjest paremaks tänu uuele valitsuskoalitsioonile ei ole välispoliitikas kahjuks midagi muutunud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.