Täna algav tippkohtumine toob Tallinnasse maailma haridusministrid ja tippeksperdid

Täna ja homme toimub Tallinnas haridusvaldkonna tippkohtumine Global Education Industry Summit (GEIS), mis toob kokku maailma haridusministrid ja tippeksperdid arutama õppimist ja õpetamist andmete ajastul.

„Tippkohtumine saab olema erakordselt põnev, sest ühise laua taha tulevad kokku maailma haridusministrid, eksperdid, rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad ning ettevõtjad lahkama haridusvaldkonna kitsaskohti ja otsima lahendusi,“ sõnas kohtumist juhtiv haridus- ja teadusminister Mailis Reps. „Kahe päeva jooksul loodame leida võimalusi, kuidas teha infoajastu andmeterohkes keskkonnas nutikaid haridusotsuseid tuleviku heaks,“ lisas Reps. „Niivõrd kõrgetasemeline haridusvaldkonna kohtumine toimub Eestis esimest korda. See annab taaskord tunnistust, et nii meie hiljutised suurepärased PISA tulemused, „Education Nationi“ algatus kui end õigustanud hariduspoliitilised valikud pakuvad maailmas huvi ning meie teadmistest soovitakse osa saada,“ sõnas Reps.

Kohal on PISA testide idee autor ning OECD haridusvaldkonna juht Andreas Schleicher. Lisaks osalevad USA National Center on Education and the Economy praegune president Anthony Mackay ja emeriitpresident Marc Tucker ning Kataloonia ülikooli erinõunik ja endine Euroopa Komisjoni hariduse peadirektor Xavier Prats Monne. Kohtumisel osalevad haridusministrid, valdkonna tippeksperdid ning ettevõtete juhid Lätist, Soomest, Šveitsist, Tšehhist, Leedust, Sloveeniast, Rootsist, Ameerika Ühendriikidest, Prantsusmaalt, Jaapanist, Lõuna-Koreast, Mehhikost, Uus-Meremaalt, Hispaaniast ja Ühendkuningriigist.

Neljandat korda toimuvat tippkohtumist korraldatakse koos Euroopa Komisjoni ja OECD-ga.

Lisainfo: https://estonia.ee/geis2019/

1 Kommentaar
  1. Jälle 5 aastat ago
    Reply

    saab Mailis pildile ronida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.