Aadu Must: ei ole alust Monica Randa erakonnast välja heita

Aadu Must. Foto KRISTJAN TEEDEMA/SCANPIX

Keskerakonna juhatuse liige ja eelmine Keskerakonna Tartu piirkonna juht Aadu Must ütles, et Monica Ranna Tartu abilinnapea ametist tagandamise katsete ümber kujunenud olukord on kurb, sest tõsiseltvõetavaid etteheiteid ei ole, samuti pole teda alust erakonnast välja heita, kirjutab Tartu Postimees.

“Hästi raske on aru saada, mis Monica puhul siis lahti on. Kõik teavad, et tegemist on väga tubli abilinnapeaga. Kõik teavad, et tegemist on inimesega, kes on aastaid olnud erakonnas ja teinud tublit tööd. Ja veel naljakam, et ainus põhjus astuda tagasi näib olevat, et ta kandideeris valimistel Tartu piirkonna esimeheks Jaan Tootsiga koos või siis Jaan Tootsi vastu ega ole kummardunud sakstele madalalt, nagu mõni ehk tahaks,” arutles Must.

Ta märkis, et mitmed asjad, mida Rannale on ette heidetud, on pärast tulnud välja, et nagu ei olegi päris nii, nagu kriitikud tahaksid öelda. “Ja eriti kurb on see, kuidas küll otsitakse, aga ei ole ka uut kandidaati. Kui oleks kõrval kandidaat, kes on niivõrd hea ja tugev tegija – Jaan Toots ise tahab hakata abilinnapeaks –, aga seda ju ei ole. Kuid need kandidaadid, kes on läbi käinud, on olnud väga kergekaalulised või ebatõenäolised inimesed. Selles mõttes on ikka ainuke argument: aga meil on see õigus. Kurb natuke,” ütles Must.

Musta sõnul on Keskerakonna juhatuses normaalsed inimesed, kes kindlasti kuulavad ära piirkonna arvamuse, aga kuulavad ära ka Monica Ranna. “Ma loodan küll, et … Suur juhatus on päris halvas olukorras, üks kord on proovitud lepitada ja luua selleks tingimused, kui Monica peaks lahkuma, mitte et öeldakse lihtsalt: mine ära. Päris nii need asjad vist ei käi,” lisas Must.

12 kommentaari
  1. Aaduke 5 aastat ago
    Reply

    pole veel tabanud, et keskbandes toimib sihuke kirjutamata reegel, et kui kellelegi (nt Tootsi Jansale) Aadu lõust ei meeldi, siis tuleb ta bandest välja visata. Kõik käib ju meeldivuse ja talutavuse alusel. Eks Etkari ajalgi olnud see nõnna, kuid Etkar ei lasknud seda isiklikku viha nii välja paista. Pideva surve all aga lahkus kari muid omal soovil. Tagantjärele saab öelda, et need lahkunud olidki äpukad. Nad on saanud veepinnal püsida vaid pedesotside toel, kes on juba ise loomult värrad.
    Kuid Aadul pole selles õigus, et Moonika oleks samasugune prillikivi nagu Etkar. Just Moonika oli ja on see, kes kauples endale sooja mõjukohta ehk sahkerdab poliitiliste kohtadega, mis kuulub karistusseadustiku valda. Kuid kuna meil keegi omasuguseid kaabakaid kohtusse ei anna, siis jäävadki nad karistuseta või vähemalt häbistamata. Ning Aadu ja Jurka on ühed neist salgajatest ja ebaseaduslikkusele kaasaaitajatest.

  2. vastus rumalale 5 aastat ago
    Reply

    See on poliitiline koht ja otsustab ikka erakond.
    Tootsil on õigus ja oskused!

    • Poliitiliste 5 aastat ago

      kohtadega õiendatagu oma bande sees, mitte aga avalikus teenistuses. Ning vabandus pole ka kellegi ahnus.

  3. robert 5 aastat ago
    Reply

    Aadukesele on alati ilusad naised mett mokale määrinud Kahjuks kehtib erakonnas erakonnaseadus ja silitamine jäägu ikka vooditeki alla Muidu laguneb erakond koost

  4. Välja 5 aastat ago
    Reply

    tuleks visata ka Petis-Aadu ise, sest ta õigustab seda sahkerdamist ametikohtadega, mille maksab kinni linnarahvas, mitte suurvõlgades keskbande ise.

  5. mnjah 5 aastat ago
    Reply

    Ega siin polegi muud võimalust kui Rand peaks ise tagasi astuma ja nii on võimalus ka erakonnas jätkata ja ma usun et ta selle otsuse ka langetab. See töökoht, kus ta praegu istub on poliitiline ja kui Tartu piirkonna juhatus otsustas, et ta peab sealt lahkuma, siis see ongi täitmiseks. Lisaks arvan, et Rand ei käitunud adekvaatselt kui lasi käiku need ähvarduse jutud(see oli ikka nii jabur kui üldse olla andis). Ja veel arvan ma, et iga inimene peab ise otsima endale uue töökoha. On ääretult väär kui minnakse ajakirjandusele teatama, et tema suhtes pole kokkuleppeid täidetud ja uut töökohta antud. Sellega kahjustate erakonna mainet ja siin on mõtlemisekoht päriselt ka olemas KE juhatusel, kes koguneb vist 15.01. Kui Rand ise oma kohalt ei taandu, siis on põhjust teda erakonnast välja arvata, piisavalt.

    • Ära 5 aastat ago

      valeta selle POLIITILISE ametikohaga. Sinna kinnitab inimese linnavolikogu ning see pole sugugi mingi keskbande. Et tegemist on poliitilise sahkerdamisega keskbande sees, seda küll. Kuid see ei saa olla määrav kõikidele teistele, kes asja üle otsustab. Nii et Moonika minema peksmiseks oleks Jansal vaja esitada vääramatud põhjused, miks Moonika oma kohale ei kõlba ja siis taodelda volikogult Moonika tagasi Tallinna minemapeksmist. On ju keskbande Tartus võimul ainult tänu teiste armust, mitte tänu ebaseadusliku valmisseaduse ärakasutamisele nagu Tallinnas.

  6. Tõnis Viilol 5 aastat ago
    Reply

    Savisaare aegu erakonnas niisuguseid reetmised läbi ei läinud. Ratas ihkas võimu ja tema oli see kes alustas Savisaare jalgealuse õõnestamist (Ratas, Simson, Reps jne).See kestis ju üle kümne aasta. Savisaar tema tegevusest teadis kuid lootis, et mees taltub ja jättis talle arenemise ruumi.
    Ratta aegu on tehtud mitu olulist viga. Üks oli kindlasti TTV kaotamine. See saab alguseks erakonna lagunemisele. Lagunemine tegelikult käib. Ratas on suutnud praegu oma populaarsust säilitada ja juhib. Seda tänu rumalale karjujale, Kaja Kallasele. Kõik saavad ju aru, et Kaja on hüsteeriline sõnade loopija. Tema taga ei ole praeguseks isegi tema enda erakond. Tegelikult kui vaatate erakonna juhtide populaarsust, siis see on nadi. Mingil ajal tema populaarsus sulab ja siis on valitsemisel lõpp. Siiani on siiski rahva lootus EKRE poole vaadates. Nemad ka järgmise koalitsiooni moodustavad. Liitujaid nendega on siiski mitmeid.
    Rattas juba kaua aega tagasi moodustas salaja grupp, kes alustasid Savisaare vastu tema kukutamiseks. Selleks see punt lekitas kõik võimalikke mitmeti mõistvaid dokumente ja nendele tuginedes saigi süüdistused. Vanasõna aga ütleb, et reeturid jäävad alati reeturiteks. Praegugi näha. Tema punt reedab endi hulgast inimesi. Kukutab ta kohtadelt ja see ei ole esimene kord. On ju toimumas Lüganusel midagi sarnast. Praeguseks on sihikul vähe hääli saanud Reps ja tema kukutamiseks on piisavalt materjali kogutud. Kadri ei tundnud ennast kindlana ja oli muutunud segajaks. Ega ta muidu Brüsselisse ei põgenenud. Tema isale aeti juba käpad taha ja jäi kohast ilma. Tuli Toots, kes ei ole erakonna võitluses midagi teinud. Nii ei saa asjad kaua kesta ja algab rivi lagunemine. Seda ei olegi kaua vaja oodata.

    • to viilol-viiul 5 aastat ago

      Palun ravige ennast mingil moel. Tegelikult teheksegi kõik teie kiuste ja salaja, kas enne pole aru saanud sellest. Küsige savisaare käest. Haige olete.

  7. Mari 5 aastat ago
    Reply

    Ammendamatu aines uurimiseks ja analüüsiks on meie peavoolumeedia kõigis oma värvikates ilmingutes , riukalistes poliittehnoloogilistes võtetes, ideoloogilistes nõksudes, juhtimise tsentraliseerituses, väärtuste puudumises .Võtame n. EPL artikli“ Patriarh Jüri Ratase tõrge iseseisvate naiste vastu“. Mainitud kirjatükki võiks piltlikult liigitada „klähvivaks ajakirjanduseks.“ Illustreeriv võrdlus – truu õuekutsa tõuseb hommikul põhust , hinges häng, peas tühjus, ei ainumatki sisukat tegutsemisplaani, vaatab kuud ja hakkab kuu peale klähvima. Kui muud ei saa siis kondi ehk ikka välja teenin. Ja näe imet boss kvoteeris kõrgelt , sisutühi klähvimine on Delfis kohe kõige kõrgemale positsioonile nihutatud, esimene uudis mis hommikul lugejale silma kargab!.Näiliselt üks ohutumaid , odav vaimuvaene võte, mis ei väärikski tähelepanu .Spordis on mõiste „hanitamine“ võte tähelepanu kõrvalejuhtimiseks milleltki olulisemalt.Meedias aga milleltki, mida on varjata avalikkuse pilgu eest. Mul on ettepanek erksatele lugejatele suhtuda meie peavoolu meediasse kui põnevasse uurimisobjekti nagu „ terra incognita“sse“, arvesse võttes et valimiste lähenedes meie peavoolu meedia pale muutub aina näotumaks. Ja avaldada ja arutleda sel teemal.

  8. Ratas uskus oma vägevusse 5 aastat ago
    Reply

    ja kolistab ämbreid. Tallinna TV kaotamise taga oli temal usk, et vallutab meedia ja oma TV vaja ei ole. Eksis suuresti. Tallinna TV vaadati üle Eesti. Sellega inimesed said ka tõtt teada. Savisaar on tark mees ja teadis mis teeb. Ratas ei ole juttudest kaugemale jõudnud. Igas lehes aga saab erakond nüüd tõmmata, tolm taga. Nüüd ” Kesknädala” tasuta üle Eesti kuid see ei ole odavam ja ei täida loodetut.
    Häda mõistuse puudumisel.

    • TTV 5 aastat ago

      mõrvamise taga näen ma KaKa käsa. Kimm vaatab tulevikku, seega ta saab juba praegu aru, et Jurka on liiga nõrk ainuvõimu jätkamiseks. Järelikult keskbande ainuvõim saab järgmise omavalitsuse valimisega otsa. Seega on Kimmil vaja leida omale uus koht uue toetajaga. Suurima tõenäosusega võidab järgmise valimise Tallinnas KaKa bande ja selle kaastöötajad. Et ise võimu juures püsida, asuski Kimm rehvide altkäemaksu täide viima ning TTV kui keskbande tõhus tugi tuli mõrvata. Oli ju TTV abivahend ka konservantide pukkisokutamisse.
      Niisiis, pärast JuRa ja MaHe liidu tekkimisega tekitati ka nende vastasrinne. Kuna too teine võidab, siis ostustaski Kimm asuda võitja poolele. Tema ametlik ülehüpe toimub enne järgmist kohalikku valimist. Võimalik on ka kokklepe, et linnapeaks saab just Kimm. Mihhal peab oma reeturite survel leppima abilinnapea kohaga. Jurka aga visatakse prügilasse. Kus tema õige koht ongi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.