Peasekretär Mihhail Korb: Keskerakonna toetus on poole aastaga tõusnud kolmandiku võrra

Keskerakonna toetus on kasvanud poole aasta jooksul 29 protsenti. Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud Norstati küsitlus näitab, et augusti alguses oli Keskerakonna toetus 17,8 protsenti, värskete andmete kohaselt on see tõusnud 23 protsendile.

Pärast Riigikogu valimisi pidi Keskerakond langetama mitmeid raskeid otsuseid, mistõttu võtsid paljud meie toetajad mõtlemisaja. Kasvav toetus näitab, et valimistel antud lubadused hakkavad vilja kandma ja Eesti elanikud tunnetavad paremat elujärge. Tahan rõhutada, et see ei ole pelgalt praeguse valitsuskoalitsiooni saavutus, vaid üle kolme aasta peaministriametis olnud Jüri Ratase ja tema meeskonna töö tulemus.

Eesti majanduskasv on Euroopa Liidus üks suuremaid, keskmine brutopalk ületab varsti 1400 euro piiri ning töötuse määr püsib alla nelja protsendi. Eesti rahvaarv on kasvanud kolm aastat järjest ja see näitab, et liigume heaoluühiskondadele lähemale.

Headmeelt valmistab teadmine, et Keskerakonna ja Reformierakonna toetuse vahe on alates augustikuust märkimisväärselt vähenenud. Kui augusti alguses oli vahe rohkem kui 20 protsendipunkti, siis täna avaldatud reitingutes on vahe alla 10 protsendipunkti.

Mida see näitab? See näitab seda, et Eesti elanikud teevad vahet reaalsetel tegudel ja poliittehnoloogial. Inimesed toetavad seda, et Tartu, Narva ja Pärnu suunal tuleb ehitada 2+2 maanteed ning kruusateed lähevad kõvakatte alla. Omavalitsuste tulubaas on suurem kui kunagi varem ja töökohtade väljaviimine Tallinnast on jätkuvalt Keskerakonna üks prioriteete.

Eesti eri paigus on avatud ja avatakse ka sel aastal kaasaegseid tervisekeskuseid ning lisaraha toel on vähenenud ravijärjekorrad. PISA testide tulemused näitavad, et õpetajad teevad oma tööd südamega ja palgatõusu tuleb ka tulevikus panustada.

Mida on vastu panna Reformierakonnal? Odava populaarsuse võitmiseks esitati pensionireformi eelnõule 739 muudatusettepanekut. Neid ükshaaval menetlema hakates võib kuluda kuni 160 tundi, halvates niiviisi Riigikogu töö. Kas niimoodi seistakse parema Eesti eest?

Eesti ühiskond on oma arengus jõudnud sinnamaale, kus lahmiva kriitika ja hüsteeria asemel hinnatakse argumenteeritud debatti ning sidusat lähenemist. Keskerakond suudab seda pakkuda.

Tahan tänada panuse eest kõiki Keskerakonna liikmeid! Edu meile!

3 kommentaari
  1. vana 4 aastat ago
    Reply

    Jah aga pea igal hommikul teatab meedia meile näkku, kui võimas olevat üleriigiline refide toetus!

  2. Valed on halvad. 4 aastat ago
    Reply

    Kesk imetleb oma naba. Nii see asi ju ei ole. Toots erakonnast välja. Rand tagasi koos vabandustega.

  3. Mitte 4 aastat ago
    Reply

    keegi ei usu, et Keskbande saaks valimisel üle 40 koha.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.