Elmar Seeri võib alati usaldada

Elmar Seer

11. mail jõudis 90. sünnipäevani Elmar Seer, kes võib meile kõigile eeskujuks olla elujõu, töökuse ja talupojaliku väärikusega. Kõigi nende omadustega on toonud Elmar vaimust ja toimekust ka Keskerakonda.

Elmar Seer on juurtega maamees. Ta sündis kolmelapselises talupidajate peres Valgamaal Helme vallas Jõgevestel. Maast madalast tekkis huvi tehnika vastu. Päras Valguta algkooli lõpetamist läks Elmar õppima kolmekuulistele traktoristide kursustele. Sai ka autojuhiload ja töötas 1. liigi autojuhina, samuti 7 kategooria lukusepana. 1958-1962 oli ta kinomehhaanik. Pikemajaliseks töökohaks oli Elva autobaas, kust Elmar ka 60-aastaselt pensionile läks.

2004. aastal astus Elmar Riigikogu liikme Marika Tuus-Lauli kutsel Keskerakonda. Kui tulemas on valimised, siis tubli ja töökas Elmar on olnud ikka esimene mees propageerimas Keskerakonna vaateid. „Mina tulin siia juba varahommikul aitamaks paigaldada Keskerakonna telki sinna, kust võimalikult palju rahvast mööda käiks,“ rääkis Elmar. „Lähen kindlasti valima. Mul on mõeldud, kelle poolt hääletada. Meeldivad poliitikud, kes ütlevad, mida mõtlevad ega vassi,“ ütles Elmar Kesknädalale 2014. aastal Euroopa parlamendi valimiste kampaaniasündmuste ajal.

„Vanemate inimeste arv suureneb kogu Euroopas ja mind huvitab, mida kavatsetakse ja suudetakse nende huvides korda saata nii Brüsselis kui ka Tallinnas,“ lausus ta ajalehele samas intervjuus. Erakonnakaaslased võivad Elmari alati usaldada ja temale loota. Tema energia ja veenimisoskus tuleb kasuks Kesknädala ja teistegi erakonna trükiste jagamisel.

Iseõppijana sai Elmar selgeks akordionimängu ja hiljem õppis mängima ka süntesaatoriga. Nii on ta pillimänguga sisustanud paljusid koosviibimisi. Elmari pillimängu on kiidetud ka Maalehes.

Aastad mööduvad, kuid Elmar Seer püüab nendega sammu pidada, milleks teeb iga päev ka väikese jalutuskäigu kaks ja enam kilomeetrit. Mõteerksust, sitkust ja jõudu ka järgnevateks aastateks Elmarile!

Gleeri Paur

Keskerakonna Elva valla osakonna juhatuse liige

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.