Ekspertkogu majanduse elavdamise ettepanekud jõuavad juba lähipäevil majandusarengu komisjoni

Eksperkogu. Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, Tallinn, 17. august 2020 – Valitsuse majandusarengu komisjoni juurde loodud ärijuhtidest, majandusteadlastest ja analüütikutest koosnev ekspertkogu leppis kokku majanduse elavdamise ettepanekutes, mida komisjon hakkab arutama juba sel kolmapäeval.

Ekspertkogu pakutud strateegilised tegevussuunad võib jaotada viide temaatilisse gruppi. Pandeemiast löögi saanud majanduse ergutamiseks, selle vastupidavuse suurendamiseks ja vajalikele struktuurmuudatustele kaasa aitamiseks pakutakse välja viisid, kuidas kiirendada riigi investeeringuid ja kasvatada nende mahtu, toetada inimeste toimetulekut ja parandada tööjõu kättesaadavust, tõsta ettevõtete konkurentsivõimet ja soodustada nende rahvusvahelistumist, luua kriisist väljumist toetav keskkond ning tõhustada avalikku sektorit. Lõplikus sõnastuses valmivad ettepanekud juba lähipäevil, mil neid tutvustatakse nii valitsuse majandusarengu komisjonile kui ka avalikkusele.

„Mul on hea meel, et pika ja mitmekesise arutelu käigus õnnestus saavutada ühisosa, mis on tähtsaks sisendiks nii järgmise aasta riigieelarve läbirääkimistele kui ka Euroopa Liidu majanduse taaskäivitamise kava raames tehtavate investeeringute planeerimisel,“ ütles ekspertkogu tööd juhtinud peaminister Jüri Ratas.

Juunis kokku kutsutud ekspertkogu töös osalesid Piret Mürk-Dubout, Raul Eamets, Ardo Hansson, Alo Ivask, Väino Kaldoja, Erki Kilu, Arno Kütt, Toomas Luman, Kadri Männasoo, Indrek Neivelt, Peep Peterson, Jaan Pillesaar, Kai Realo, Heiki Rits, Ivo Suursoo, Kadri Ukrainski ja Enn Veskimägi.

1 Kommentaar
  1. Parim 4 aastat ago
    Reply

    ettepanek on vaieldamatult minu oma – riigikogu ja valitsus Viivikonda ja Sirgalasse! Kui seda ei arvestata, siis näitab see valgevenelikku batkalikku suhtumist rahva tehtesse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.