Kiik: koalitsioon on kahtlemata kriitilises olukorras

Tanel Kiik. Foto: Scanpix

Keskerakondlasest sotsiaalminister Tanel Kiik tõdes esmaspäeva hommikul lühiusutluses Postimehele, et  koalitsioon on kahtlemata kriitilises olukorras. 

«Koalitsioon on kahtlemata kriitilises olukorras. See on olnud ilmne alates sellest ebaõiglase ja inimesi alandava intervjuu andmisest,» kirjeldas Kiik praegust olukorda koalitsioonis.

Kiige sõnul tuleb praeguses olukorras erakondadel maha istuda – nii omaette kui ka koalitsiooninõukogus – ning arutada võimalikke lahendusi. «Kindlasti ei tule kasuks alusetud rünnakud peaministri aadressil,» sõnas Kiik, lisades, et koalitsioonikaaslaste ründamine viib lahendustest kaugemale.

Olukorra muudab keerulisemaks seegi, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juht Martin Helme esitas esmaspäeva hommikul peaminister Jüri Ratasele ultimaatumi: kui valitsusest peaks kas peaministri otsusel või riigikogus umbusaldamise teel, mille jaoks tuleks opositsioonil tuge saada ka koalitsioonisaadikute häältest, lahkuma, lahkub ka EKRE valitsusest.

Kiik taolist ultimaatumit heaks tooniks ei pea. «Nii Eesti kui laiemalt teiste riikide poliitikaajalugu on näidanud, et ultimaatumitega ühtegi kriisi ei lahendata ja kaugele elus ei jõua,» sõnas Kiik.

Sotsiaalminister toonitas, et ka EKRE-l tuleb aru anda, et seda kriisi ei ole tekitanud koalitsioonikaaslased, vaid siseminister Mart Helme mõtlematu ja inimesi alandav intervjuu Deutsche Wellele. «Loomulikult lasub neil peavastutus tekkinud olukorra eest,» toonitas Kiik.

BNS

23 kommentaari
  1. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Selleks ju tehtigi see intervjuu et Helmele ära panna et laiali ajada koalitsioon. Kui palju tõelisi kuritegusid on sooritanud reformierakondlased aga olid nii kaua võimul. Otsige neid kes on palju halba teinud meie parimatele inimetele Reformi tagatoast.seal on alatu jutuga Randpere, Kross kes varem tegutses avalikult ja alatult nüüd vaiksemalt. Meie president ja ka teised poliitikud vaatasid rahulikult pealt kui E.Savisaarele tehti pehmelt üeldes ülekohut. Väga tore poliitik söödi poliitikast välja kuna ta ei tahtnud Savisaare vastu tunnistada. See kes kirjutas E.N.Krossi kuritegudest artikli mis oli õiglane sattus kohtu alla kunatalle leiutati korruptsioonisüüdistus–reformierakondlaste lemmiksüüdistus. Samuti sai samasuguse süüdistuse meie üks parimatest ajakirjanikest Ummelas kellele määrati karistuseks raske töö mis ta tervisele halvasti mõjus ja ta suri. Ega keegi ei julgegi reformierakondlastest tõtt rääkida sest satub ise löögi alla. Seda võib veel jätkata. SEE INTERVJUU HELMEGA OLI TEHTUD MEELEGA JA TA PIDI KÜSIMUSTELE VASTAMA. KAS TA OLEKS PIDANUD GEIDE SUHTES VALETAMA VÕI. EKS MUIDUGI MOONUTATI KA TEMA SÕNU. ANSIP JU ÜTLES ET TEEB KÕIK MIS VÕIMALIK ET KOALITSIOON LAIALI AJADA. HELME ÜTLES VÄLJA AUSALT OMA ARVAMUSE. SEE OLI TEMA ARVAMUS. MEIL ON RIIGIS VEEL KAKS VIIRUST–ÜKS MIS TULEB VÄLJASPOOLT KOROONA NÄOL JA TEINE MIS TULEB REFORMI TAGATOAST KUS MÕELDAKSE VÄLJA VALESÜÜDISTUSI TUBLIDE INIMESTE SUHTES MIS RIKUVAD INIMESTE TERVIST.

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      Kui sa vaatad, kuipalju covidi hirmsaks vaidetud kuvandist loodi Rosimannuse Rootsi-tuupi palliatiivsetes surnukslates, kuidas Saaremaale lausa utleksin sunniviisiliselt kutsuti Itaalia pallijad, sel ajal, kui sealseid parismaalasi hingamisaparaatidega massiliselt lammatati (pallgi on neil olnud juba aastaid Eurojuutla ehk Reformi varve raklaamiv ja millegiparast pole ukski teine erakond suutnud selle k6rvale oma varvides palli sundida, kas otsustades, et covid’i tahe all oma majanduse kaaperdamise propagandale on nad sunnitud alluma?), siis kas oled kindel, et need on 2 eri viirust ja Reformi saab nimetada sisepoliitikuteks?

  2. Tt 4 aastat ago
    Reply

    Kui Mart ütleb ,et temale ei meeldi peded siis on koalitsioon kriitilises olukorras. Samal ajal kühveldab Kiik koos Priskega lgbt ja muudele väärakatele sadu tuhandeid seadust rikkudes ja kõik on OK. Teate KE ,te olete jälestusväärne .Kas Te olete valitsuses selleks ,et käitsta perverssusi, immigrante ja lõhkude eesti kultuuri ja traditsioone? Tahate teha tervest eestist venestunud talina?

  3. Soo 4 aastat ago
    Reply

    kas Helme oleks pidanud valetama või. ta ütles mida mõtles ja sellest mingit skandaali teha on naeruväärne. Muidugi küsimused oli meelega sellised.. Mingit kriitilist olukorda pole. Enne valimsi tulevad hullemad küsimused et vahele võtta. Nii hirmsaeti tahab Reformierakond võimule saada iöma töötulemusteta et tuleb kõigeks vslmis olla.Aga Eestimaa ei kannataks veel õhte reformistlikku valitsust välja kuna siis vaesus aina kasvas. Minu meelest on Helme hästi töötanudja vastas valetamata küsimustele nii nagu arvas.

  4. ohoo 4 aastat ago
    Reply

    Selle tühise asja pärast ei pea küll olema kriitilises seisus. Meelega küsitud ja poleks olnud vaja vastata lollidele küsimustele mis olid mõeldud vahaele võtmiseks. Ega mina poleks ka valetanud sest mulle geid ei meeldi ja miks ma peaksin siis vastupidist väitma.

  5. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Kui jatta k6rvale ilmne t6demus, et jankila maailma sioniseerimise labi k6iki maarahvaid ka LGBT-stamise labi iibetu tulevikuga havitada sooviv iga minister on rahvusriigi vaenlasena Eestis ka p6hiseaduslik riigireetur
    https://doclecture.net/1-54009.html

    ja vaadata mooda ilmselgest v6imalusest, et iga minister, kellel on lapsed teeb k6ik selleks, et nutuvabamuurlusest labiimbunud Riigikogu erakondade ladvikute poolt poliit-LGBT-stada lastud Eesti noorte HULKA JUST TEMA LAPS SATTUMATA JAAKS, aga ta EI SUUDA seda igavesest ajast igavesti TAGADA,

    siis on kahtlemata RSR-i ministritel, Helmedega v6rreldes, see eelis, et Kesknadal pole keelanud ara oma artiklite kommenteerimist, saades oma potentsiaalsetelt valijatelt olulist tagasisidet teiatud sotsiaalprobleemide suhtes, millest valimistel saab juhinduda (isegi kasv6i reeturina edukaks v6imuletulekuks),

    kuid Helmela uueduudised.ee on keelanud oma potentsiaalsetele valijatele igasuguse tagasiside (isegi kustutanud avalikkusele k6ik eelnevate artiklite kommentaarid, milles EI OLE sotsiaalteadlasele margata olnud kuigiv6rd suuremat lehte rahastava vastava erakonna vastasust, kui Kesknadala kommentaaridest).

    Seega on Helmela sisult loobunud kasv6i kirjas6nalisest tagasisidest

    (kuigi ugri traditsiooniline omakultuur on olnud vahemalt 10 000 aastat suulise parimusega ja piiblikirjas6nalised ideoloogiamoonutused on vaid viimasel 450 aastal kogukondlikku ebak6la tekitanud, saati siis interteti post-“covid” Valitsusepoolsed uued, v66ragendina seadstada soovitavad sattumused, mida Riigikogu nutuvabamuur on meis kujundamas vaid vaevalt pool aastat),

    saati siis seega ka igasugusest adekvaatsest t6siseltv6etavusest v6itluses LGBT-katkustamisega.

    Aga LGBT-KIIKINGUT meie riiklikust rahast rahav MINISTER peab ilmtingimata arvestama sellega, et PEALE TEIE POOLT ODINI sisult RIIKLIKKU HAVITAMIST ON IKKAGI 900 000 UGRI, KELLE TE POLIITDEMAGOOGIA ETENDUSED EI LOE JA EI LOE KA (TE ELMAR VAHERI ORAVA)POLITSEINIKE POOLT TEIE TELLIMUSEL 2 TUNNIKS BETOONILE TASSITAVATE LGBT-VASTASTE PATRIOOTIDE “KURVA SAATUSE” KOHTA VALITSUSE TEHTAVAD AVALDUSED, VAID LOEB SEE, ET ME TEEME K6IK ENDIST OLENEVA, ET TEIESUGUSED SIONISTLIKUD RAHVUSEHAVITAJAD PUSIKSID EDASPIDI OMA POLIITKAPIS. Kui just tahate, siis 2 meetrit allpool Kroonlinna nulli. JA USU V6I MITTE, MEIE SEAS ON KA KUMNEID JA KUMNEID POLITSEINIKKE.

    Kiik. Te LGBT-statud koolilapsed soovad SDE-orava saastalt saadud raha jaatistena ara ja vanemad viivad nad jargmine kord Soome kaasa, mitte ei jata siia te pedostatavaks. AGA SINA PEAD NEED RIIGIKASSAST NEILE ANTUD KUMNED TUHANDED OMA TASKUST MEILE TAGASI MAKSMA. V6I TAHAD, ET SU LAPSED SEDA TEGEMA HAKKAVAD?

  6. Stakan K.Butõlkin 4 aastat ago
    Reply

    Eesti Vabariigi põhiseadus § 41. Igaühel on õigus jääda truuks oma arvamustele ja veendumustele. Kedagi ei tohi sundida neid muutma.
    Miks Helme ei või jääda truuks oma arvamusele? Olgu see siis väär või mitte-see on tema arvamus ja veendumus?Ta ei diskrimineeri ju kedagi, ei piira kellegi seadustest tulenevaid õigusi? Avaldab lihtsalt oma arvamust?

    • Kui 4 aastat ago

      kellegi isiklik arvamus ei meeldi Kajale, Indrekule, Kristinale, Tanelile, Jürgenile, Viha-Kerstile, keskbande Kerstile ja muudele pedemeelsetele, siis on igasugune oma arvamus keelatud! Ei mingit põhiseadust, see on kõikide teiste nöökimiseks, mitte aga rahvavarastele.

  7. Samasoolisi ei eksisteeri.
    Puuduvad samasooliste genitaalid. On olemas mees ja naissuguelundid aga homosuguelundeid pole olemas.
    Pärasool ei ole suguelund.
    Homoseksualism on nakkushaigus mis on ravitav ravimtaimede abil millised parandavad immuunsust.
    Homoseksualismi sümptomid on lillad huuled, madal lihaste toonus jpms.
    Milline on homo käepigistus ?
    Homo käepigistus on vedel,vastik,tülgastav, masendav.
    Homoseksualism on nakkushaigus mis on ravitav ravimtaimede abil millised parandavad immuunsust.
    Homoseksualismi aktivistid levitavad seda nakkust nad kraatsivad hammastega mittehomo peenisesse bakterid ja mittehomost saab homoseksualist 48 tundi jooksul.
    Koolimaja peldikus homoaktivistid kraatsivad hea tervisega laste peenisesse bakterid ja siis lapsed haigestuvad homoseksualismi …neist saavad peded…
    Homoseksualism on ravitav toore Võilille juurika abil.
    Muidugi ei tohi olla kontaktis nakatunud isikutega.
    Homoseksualismi sümptomid on lillad huuled, madal lihaste toonus,krampis huulte lihased mis hoiavad ees “naeratust” jpms.
    Milline on homo käepigistus ?
    Homo käepigistus on vedel ja vastik, tülgastav,masendav.
    Millised on homo suguelundid ?
    Neid pole olemas. On olemas mees ja naissuguelundid aga homosuguelundeid pole olemas. Sitaauk ei ole suguelund

  8. Kes 4 aastat ago
    Reply

    on selle olukorra põhjustanud? Kas mitte pederastide kaitseingel ja rahastaja Tanel ise? Ta lausa ootas, et KaKa ja InSa mingi paugu laseks, et siis nende juhtimisel ka ise Jurka kallal urgitsema hakata, ehkki sisulist põhjust ju polnud. Samuti on arutu Taneli vihje põhiseaduslike väärtuste rikkumisele, sest Tanel võiks enne põhiseadust ka mõttega läbi lugeda, mitte ebamäärastele tellimussätetele viidata.
    Kes keskbandest veel oleks valmis valitsemist üle andma KaKale, InSale ja HeVaSele? Sest viimane nagunii kõrvale ei jää, vaja ju pildil püsida, muidu ei saa põhiseadusevastast 5%-gi kätte. Kindlasti Jaana Brüsselist, siis igasugused Mišad ja Oljad.
    Tanel jääb küll ilma ministrikohast, kuid seda praegu. Tulihingelise ning kutselise rahva pedestajana on tal koht pedesotside seas ootamas ning kokkuleppel kindlasti ka ministrikoht. Sellepärast ta nii jõhkralt katariinalikult kaagutabki.
    Kõige lihtsam oleks aga juhtunu lugeda lõpetatuks, sest midagi erilist ju tõesti polnud juhtunud. Oli vaid võimujanuste ja pederastide sisutühi ja põhjendamatu möla. Mida teeks Tanel siis? Oleks suurepärane, kui ta väljamõeldud põhjusel ise ametist tagasi astuks. Ta ju üldse ministriks ei kõlba, vaatamata sellele, et ta elust mitte sittagi ei jaga, on vaid üks keskbande broileritest, kelle saatuseks on lõpetada potis..

  9. Triin 4 aastat ago
    Reply

    EKRE. l ei jäägi ju muud võimalust kui pea püsti lahkuda. Salaja, nende selja taga üritatakse “referendumile” perepoliitikas jalga taha panna ja seda pedelembuses supeldes. Teie hr. Kiik eraldasite koos selle “asendamatu” kantsleri Priskega igal alal, LGBT, ele suured rahad, samas algab televisiooni kõikides kanalites kerjamine haigete, näljas laste toetamiseks. Teine on “Estonia” massimõrva uurimine, millega Mart Helme tegelema hakkab ja teeb seda temale omase kire ja põhjalikkusega, see on ohtlik, ega muidu lennanud hr. Ratas ja hr. Reinsalu kiirkorras Rootsi juhiseid saama ja juba oli jutt, et kaasame ikka Rootsi ka, sellesama, kes on valetanud, varjanud, kinni mätsinud. Ega “Isamaagi” puhas poiss ole. Kuidas sai KAPO konfiskeerida teatud intervjuu (Laar oli veel peaminister), miks on salastatud katastroofi puudutavad materjalid jne. Ja muidugi “Rahapesu” uurimine—see saaks hoobilt lõpu kui Helmed lahkuma sunnitakse. Aga usu hr. Kiik, me kaitseme oma põhimõtteid—jääda rahvana püsima teie oma suure tolerastiaga venestaks ja pedestaks (homoperede lapsest kasvab samasugune kui tema kaks emmet või issit kes neile “pereelust” eeskujuks on,), meid kiiresti, võttes meilt Yana Toomi meeleheaks nii keele kui kultuuri.Olukord on juba nii kriitiline,—– ajakirjanduse õhutamine, kus utsitajateks on oravad, sotsid, kahesajalised kui muidugi see president,—– et ilmselt see enam rahulikult, ainult sõnadega ei lõpe.

  10. Millal 4 aastat ago
    Reply

    Jurka selle lapsministri sotsidesse kihutab. Tema koht on seal teiste jaburate tegelinskite juures..

  11. Õppige vene keelt 4 aastat ago
    Reply

    On olemas sisseütlev kääne. Seda Helme ei kasutanud.
    Tema kasutas seesütlevat: ROOTSIS!
    Lollid tõlgid siin Maarjamaal!

  12. heh 4 aastat ago
    Reply

    paraku on Kiigel õigus, aga EKRE valijad ei taha sellega kuidagi leppida, et nende iidol eksis. Korrutavad kui papagoid ühest suust, et igal ühel on oma arvamus ja õigus arvamusele, aga ei taha tunnistada, et Mart Helme on jõuministeeriumi juht, valitsuse esindaja ja ta ei saa endale lubada selliseid väljaütlemisi. Lõpetage see tõlkejura juba ükskord ära, see ei päästa siseministrit, sest sinna lisandus ka põlgus nende inimgruppide suunal. Tagatipuks veel järgmisel päeval ultimaatumid ja Ratase ja KE süüdistamine tagantselja ründamises. Ja kui osavalt põimiti ka Estonia katastroof sisse, et ka selle pealt oli vaja poliitilisi punkte võtta. Täna siis Mart Helme kiitleb veel, et võime ka opositsiooni minna. Aga palun, uks on valla, mingegi siis. Ise te selle kriisi tekitasite, ise te ennast nurka mängite, jääb vaid küsida…….kas see oligi teie plaan. Ratas on sõnapidajamees ja sama võib öelda ka Seederi kohta ja mõlemad ütlesid, et Helme tagasiastumist pole keegi isegi nõudnud v.a Karilaidi soovitus sotsiaalmeedias. Helmed käituvad äärmiselt ebaküpselt ja peasüüdlane on papa Helme ise, kes paneb ka poja äärmiselt keerulisesse olukorda. Tore küll, laske jah oravad nüüd võimule, kui kõik asjad on pooleli. Kui see silmavaade ainult oma ninaotsani ulatub ja laiemat pilti ei hooma, siis võiks kaaluda üldse poliitikast lahkumist. Pole vaja sinna opositsiooni ka räuskama jääda. Ma küsin iga päev, kuidas sai selline inimene diplomaat veel olla, kes ei tea diplomaatiast mitte mõhkugi?

    • Kas 4 aastat ago

      Mart peab jurkalikult ajama häma panustamisest, tõhustamisest, suurendamisest, abistamisest ja millest veel, asjast aga rääkimata? Või vastama nii: eeeee…ooooo…noooooo…iiiiii….äääääää…tänan!
      Sihukest pudi kuuleb riigikogus sageli.

    • Stakan K.Butõlkin 4 aastat ago

      Mis mõttes eksis? Kui matsid jäävad matsideks-siis ju eksimist ei ole? See on iseasi miks mats on mats ja mitte musjöö aga mitte kusagil ei ole kirjas, et mats ei tohi minister olla. Meie põhiseaduses vt § 41 on kirjas, et igaühel on õigus jääda oma arvamuse ja veendumuste juurde. Demokraatias on nii, et kui matsid valivad matsi marjamaale või Jobud omale Kuninga siis nii ongi. Tuleb ära harjuda: harjud ära-hakkab meeldimagi pika peale. Mulle nt. oli alguses väga imelik ja harjumata see poliitkorrektsuse puudumine aga on juba kergelt sümpaatne, seoke casual- värk.

  13. Kesk-eestist 4 aastat ago
    Reply

    Kui Mart nimetas ühes Intervjuus ,et geid temale ei meeldi siis siine emm nimetab seda inimesi alandavaks. Milliste inimesti,kas sinusuguseid? Peale seda asusid teda koos opositsiooniga ründama ka Karilaid, Sarapuu, Kiik ja Ratas. Kes siis keda ründas ,idioot?

  14. Joenne 4 aastat ago
    Reply

    Kiik on pessimist. Küll lepitakse kokku ja ei tehta reformierakondlastele seda rõõmu. Liiga tühine asi et kriisi tekitada. Aga küllap Reformi tagatoas mõeldakse välja veel hullemaid asju kuidas valitsusliitu laiali ajada. Sel alal on nad meistrid. No mis sa hädaga teed kui töötulemusi pole. Maei näe kriitikat nende suhtes. Aga Helme ütles oma arvamuse , ei valetanud ehkki seda oleks võinud veidi teisiti öelda või keelduda vastusest. Imelik et sellest tehti nii suur skandaal ja vaikitakse seal kus oleks vaja kriitikat.

  15. Stakan K.Butõlkin 4 aastat ago
    Reply

    Kas ainuüksi selle tõttu, et mingid inimesed moodustavad minoriteedi-peaks neid seetõttu austama ja armastama? Minoriteete on Eestis ju mitmid, loetlegem mõned: Kaabud, Sotsid, Kesikud, Oravad, Irlitsikud ,Ammaslaarlased, Miljonärid, Prükkarid, Arbujad,Pallaslased, Ugrimugrilased, Ürgsete Helveste otsijad, Rüütlid, Kallased, Mölakad, … Lesbid, Peded,Jehoova tunnistajad, baptistid, vanausulised, kommarid, nutumehed ja kusikud jne jne . Mölakaid muidugi võib olla kõigi nimetatute hulgas ja inimesed jagunevadki minu jaoks põhiliselt kaheks: mölakad ja mittemölakad…ülejäänud peenem jaotus ei ole minu jaoks nii oluline.
    Mölakad mulle ei meeldi, suhtun nendesse nedruzeljubivo. Mingu jooksku Rootsis ringi. Seal ollakse ilmselt tolerantsemad ja liberaalsemad.
    Aga tutkit, brat: Jooksevad meilgi ringi ja ajavad oma mölaka-asju. Mölakaist mölakaimalgi on Eestis põhiseaduslikud õigused ja oma koht sellesinatse Päikese all. Mis parata. Nuta või naera aga nii on.

    • Unustasid 4 aastat ago

      kõige tähtsama ja suurema klassi – REETURID.

  16. Stakan K.Butõlkin 4 aastat ago
    Reply

    Eelmisele: reeturlus käib mölakluse alla. See selleks . Tänast pressikonverentsi ja koalitsiooni püsimajäämisega seoses(mida ma tervitan) tuli meelde anekdoot F:D:Rooseveltist,W. Churchillist ja J.V.Stalinist (II Ilmasõja koalitsioon-allianss) kes käisid koos karujahil. Pärast jahti asuti saaki jagama. FD teatas, et tema võtaks naha ning liha jagagu Stalin ning WC omavahel ära. WC teatas aga , et naha võtab hoopis tema ja FD ning Stalin jagagu liha omavahel…
    mille peale vaidluse lahendas Stalin kes teatas , et kuna tema laskis karu maha siis kuulub karu temale. Punkt. Nii lepitigi kokku. Võite ise arvata kes selles keissis oli “Stalini “rollis.

  17. Kuidas sai Venemaa raadio tekitada kriisi Eestis ?
    Deutsche Welle raadiot saab kuulata vaid Venemaal.

    Kuidas saab Venemaa raadio tekitada kriisi Eestis kui seda Eestis ei saa kuulata ?
    Deutsche Welle on eetris Venemaal.

    Tegelik kriis peitub homopandeemia,krooniviiruse pandeemia ja energia kriis.
    Eesti riik peab kodanikele tagastama raha mille on kasseerinud Eesti Energia elektriarvete kaudu ja enam mitte esitama elektri arveid kodanikele sest Eesti Energia on riigiasutus mille omanikuks on kõik Eesti kodanikud.
    Eesti tarbeks piisab kolmest tuulepargist millede tuulikud on 200 meetri kõrgused sest seal on tuult alati.
    Teine variant. Eesti tarbeks piisab Sirtsu soo suurusest päikesepaneelide jaamast.

    Eesti nuumab Venemaad tanklate ja gaasitorude kaudu.
    1) Eesti kinkis Venemaale Tallinna sadama terminali mille omanikuks sai Hodorkovski.
    2) Eesti kingib Venemaale tuumarakette ja tuumaallveelaevu igal aastal 10 miljardi euro väärtuses. Sellise summa Eesti kulutab vene bensiini ja diisli ,ning maagaasi peale . Selle asemel saab kasutada vesiniku mida saab tasuta piiramatus koguses HHO generatori abil mis on müügil internetis paarisaja euro eest.

    Eestis kulub igal aastal autokütusele umbes 10 miljardit eurot, mis teeb 7500 eurot iga inimese kohta (rinnalapsest raugani). „See raha läheb naftašeikide taskusse. Milleks me neile seda kümnist maksame, kui nutika planeerimise abil saaksime kõik oma sõidud tehtud kodumaal toodetud energiaga?”

  18. tõnn 4 aastat ago
    Reply

    kurb küll, aga KE on oma esialgsest kuvandist vaid vari! kui te sellele ratasele koos tema mooridega sulge sappa ei pane, siis vahetage parem nime. oi kui vilets vend on see ratas!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.