Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom korraldas veebikonverentsi alampalga teemal

Yana Toom

Sel nädalal peab Brüssel esitama direktiivi Euroopa alampalga kohta. Oodatakse, et see ettepanek saab olema konkreetne: alampalk peab olema vähemalt 60% mediaanpalgast. Eesti jaoks tähendaks see alampalga kasvu rohkem kui saja euro võrra. Eurosaadik Yana Toomkorraldas  veebikonverentsi “Euroopa alampalk: pro ja contra”.

“Aasta tagasi võttis Euroopa Parlament vastu minu raporti sotsiaalpoliitika ja tööhõive kohta eurotsoonis, niisiis on see teema minu jaoks rohkem kui lähedane,” ütleb Yana Toom. „Konverentsi eel tellis minu büroo Saar Pollilt küsitluse Euroopa alampalga teemal. Tulemused osutusid paradoksaalseteks.”

“See, et enamik Eesti elanikest toetab alampalga tõusu, ei olnud üllatus,” lisab Yana Toom. “Huvitav on muu: peaaegu 50% küsitletutest on veendunud, et alampalk peab olema riigi siseasi ja Euroopa Liidul ei tohi olla õigust sekkuda. Seejuures on vähem kui pooled küsitletutest nõus sellega, et Euroopa Komisjonil oleks üldse õigust mingil moel mõjutada alampalga suurust.”

Konverentsil osalesid Euroopa ja Eesti poliitikud, ametiühingute ja tööandjate esindajad. Konverents on järelvaadatav:  https://arileht.delfi.ee/…/otseulekanne-delfi-tv-s-yana-too…

4 kommentaari
  1. Vaja 4 aastat ago
    Reply

    pole taolist ühekordset sahkerdamist. Vaja on ajaga kaasaskäivat palgaalust: rahva rahakotist makstava ülempalga suhe alampalka ei tohi ületada 3 korda. Te ei kujuta ettegi, kuidas ka nn vaeste palgad kerkivad, sest ega siis rikkurid oma palgast taha loobuda. Ükskord arvutasin, VihaKersti palk ületas alampalka umbes 15-kordselt! Ning sinna polnud arvestatud kahetsustasu EL-ilt.

  2. Kas see midagi 4 aastat ago
    Reply

    andis. Ei. Jahumine ei ole kunagi head teinud.

  3. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Yana Toom on nähtaval ja tegutseb meie huvides. Aga teised saadikud on kadunud nagu vits vette- Aga Ansip on ka ju teada andnud millega ta tegutseb. Ta ju ütles et teeb kõik mis võimalik et praegune valitsus laiali ajada. Ega see kergepole aga küllap Reformi tagatoa tegelased aitavad oma valesüüdistuste vorpimisega. taevas tule appi kas sellest veel vähe oli et Ansipi ajal vaesus aina kasvas.

  4. to nojah 4 aastat ago
    Reply

    Pensionäride, eriti vaesemate huvides küll mitte.
    Need on kõigile mittekeegid.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.