Korobeinik annetas riigikogust eemaloleku kompensatsiooni Toidupangale

Andrei Korobeinik

Riigikogust mõneks päevaks välja jäänud Andrei Korobeinik annetas kompensatsiooniks saadud 20 369 eurot Toidupangale vaestele toidupakkide ostmiseks.

Korobeinik lasi enda Facebooki lehe lugejatel otsustada, kuhu tuleb see raha suunata. Oma eelistusest andis teada 13 000 inimest ja 95 protsenti hääletanutest arvas, et kompensatsiooni peab suunama Toidupangale, et osta abivajatele toidupakke.

Korobeiniku sõnul peab toidu puudumise probleemi lahendama mitte ainult annetustega, vaid ka toidu ratsionaalse kasutamisega. “Igal aastal viskavad Eesti toidu kauplejad jae- ja hulgikaubanduses prügikasti umbes 13 miljonit kilo toitu, see on kümme kilo elaniku kohta või 50 kilo abivajaja kohta. Kui seni on päästa õnnestunud vaid umbes kümme protsenti sellest kaubast, siis see potentsiaal on kordades suurem. Samal ajal Toidupank ei suuda kõiki abivajajaid aidata, tegemist on täiesti absurdse olukorraga,” lisas ta.

Korobeinik rõhutas, et tähtis on nii seadusandlus, kui koostöötahe erinevate osapoolte vahel. “Teistes riikides, näiteks Prantsusmaal ei saa suured kauplused ära visata toitu, mida nad maha müüa ei suuda. Toidu annetamine vähendab vaesust ja säästab loodust. Eestis olukord vaikselt paraneb, kuid pikk tee on veel minna,” lisas ta.

“Koroonakriisi olukorras on Toidupanga koormus oluliselt tõusnud, kuid meie kasutada olevad vahendid paraku mitte. Iga toetus on täna oluline, olgu see 20 tuhat või 5 eurot,” ütleb Toidupanga asutaja Piet Boerefijn.

Tema sõnul on alust arvata, et lähiajal jätkab abivajajate hulk kasvu: “Tööjõuturu olukord on endiselt raske ja meie poole pöördub aina rohkem perekondi. Oleme väga tänulikud Andreile ja tema lugejaskonnale, et nad otsustasid suunata toetuse just Toidupanka, sellest summast piisab, et aidata ca 4800 perekonda,” märkis Toidupanga asutaja.

BNS

1 Kommentaar
  1. See 4 aastat ago
    Reply

    20369 pole kuigi suur rahanuts. Kui ka katuseraha sinna arvata, tuleks Andrjuuhhale 6700000/101 = 66336 lisaks ja siis saaks 86000 juba paika panna.
    Pean silmas, et see papp oleks võinud minna lastele italjaano ja espanjolli õpetamiseks vabakursustel, need keeled ka Andrjuuhhale endale südamelähedased. Tasutaks ainult õpsidele 2…3 kuu tiheõppe eest. Väike osa ka pärast õppinute võistluse parematele.
    Kui annetad mingi toidupaki sakuskaks, siis pärast 1 korda on see unustatud, keeleoskus aga säilib aastaid ning treenib aju.
    Järgmine kord siis Andrjuuhha võtku seda arvesse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.