Jüri Ratase poliitiline avaldus

Jüri Ratas

Poliitikas tuleb keeruliste olukordade lahendamiseks teha väga raskeid valikuid. Tegin täna väärtuspõhise otsuse astuda kujunenud olukorras Eesti Vabariigi peaministri kohalt tagasi. See otsus sündis nõupidamistes Eesti Keskerakonna juhatuse ja Riigikogu fraktsiooniga ning lähimate ametikaaslastega. Võimalikke lahendusi oleks kindlasti erinevaid, kuid õige tundus neist ainult üks.

Täna avalikuks saanud Riigiprokuratuuri esitatud kahtlustus ei tähenda veel seda, et keegi oleks kindlasti süüdi, kuid paratamatult heidavad need kõigile asjaosalistele tõsist varju. Sellises olukorras tundub ainuõige, et annan enda tagasiastumisega võimaluse kõigile asjaoludele häirimatult valgust heita ja selgusele jõuda. Poliitilise ja ühiskondliku rahu tingimustes.

Olen veendunud, et uurimisasutused teevad oma tööd professionaalselt ja erapooletult ning selgitavad ka selles juhtumis välja vaieldamatu tõe.

Poliitilise vastutuse võtmisest hoolimata saan täie südamerahuga öelda, et ma pole peaministrina teinud ühtegi pahatahtlikku ega teadlikult valet otsust. Olen täna suhelnud nii riigi peaprokuröri kui kaitsepolitsei peadirektoriga, kes mõlemad kinnitasid, et neil pole minu suhtes kahtlustusi. Valitsusjuhina ei tundnud ma ka Porto Franco kaasuses, et ükski minister või erakond oleks püüdnud valitsuse langetatud otsuseid ebaseaduslikus suunas mõjutada. Tuginesime neis KredExi tehtud ettepanekule ning antud laenu tingimused olid igati võrreldavad eelnevalt näiteks Tallinki osas tehtud otsusega.

Keskerakonna esimehena võin samuti täie siirusega kinnitada, et ma pole erakonda juhtides teinud ega heaks kiitnud ühtegi õigust ega õiglustunnet riivavat tegu. Loomulikult tuleb mul erakonna esimehena kanda vastutust ka selle eest, et antud küsimus saaks ühese, selge ja õiglase lahenduse.

Ma tänan südamest kõiki poliitikuid, erakondi ja poliitilisi jõude, kellega mul oli au pisut enam kui nelja aasta jooksul peaministrina koostööd teha. Samuti olen siiralt tänulik kõigile Riigikantselei, ministeeriumite, nende valitsusala asutuste, kohalike omavalitsuste ametnikele ja töötajatele. Loomulikult ka ettevõtjatele, kolmanda sektori organisatsioonide aktiivsetele inimestele ning kõigile Eestimaa elanikele, kellega
mul oli rõõm nende aastate jooksul kokku puutuda. Minu tänusõnad kuuluvad ka kõigile enda ametikaaslastele nii Euroopas kui maailmas.

Jõudu Eestile!

24 kommentaari
  1. Mitte 4 aastat ago
    Reply

    midagi erilist ju juhtunud pole. Ega siis ühe sahkerdaja Miša pärast saa sõit seisma jääda.
    Ajutiselt tuleb uus peaminister (Kimm, Tanel, Jaanus või Anneli) ja kolmik jätkab. Sest see kooslus on küll sisimas kehvake, ent vaieldamatult parem kui miski muu värd. Ning peaminister peab olema noor ning puhas.
    Sellepärast ma ei saagi aru, miks Jurka niivõrd kiirustas. Vabalt oleks ta võinud venitada neljapäevani (et asi nõuab põhjalikumat arutlust ja läbirääkimisi) ning enne nädalavahetust lahkuda. See kiirustamine oli Jurka ränk viga.

    • Ratas reetis valijad 4 aastat ago

      Jüri Ratas pettis oma parteiliikmed.
      Kahtlustus pole süüdistus.
      Nüüd astume välja ja asume ekresse.

    • parteist lahkuja 4 aastat ago

      Kõik sai alguse kohe võimule tulles, kui Mihhail Korb tegi ministrina kaks järgemööda prohmakat.
      Esiteks hõiskas, et kohe tõstame pensione 100 euro võrra ja teiseks avaldas oma isiklikku arvamust sõjaveteranidele Haapsalus, kus väitis, et NATO on siinmaal täiesti mõttetu.
      Pensionitõus võeti arutlusele ajakirjanduses ja leiti, et raha selleks on küll. Hiljem ehmuti ja pandi küsimus pikaks rahvakohtumiste arutluseks, et äkki ei tahetagi?
      Minister lasti lahti ja pandi Keskerakonna bürood juhtima. Sedasama, kus Jaaniööl joodi ja narkootikume tarbiti (ajakirjanduses ilmus videosalvestus).

    • Reetur 4 aastat ago

      Ratas on kahepaikne reetur, nagu ka kogu Keskerakond.Nüüd on pealäbirääkija KE eest riigile isikliku kasu eesmärgil kahju tekitanud Sm.Reps ja tema tahab kokku minna Reformierakonnaga!
      Keskerakondlased, mida te arvate?Kas see on ikka teie partei?

    • Hoiatasin 4 aastat ago

      korduvalt, et Jurka on kremli mõjuisik ning esimesel võimalusel tõmbab rahvuslastele koti pähe. Ta oleks ehk edasigi oodanud aga kuna nüüd Mišake oma sahkermahkriga vahele jäi, tuli asi kiirkorras otsustada.
      Edasine on juba lihtne, saame kõik näha, mida reeturlik koostöö Eesti reeturitega tähendab.

  2. Tõsi 4 aastat ago
    Reply

    on, et see Portovranko sahkerdamine oli üks, mis ka mulle kahtlane tundus. Seda olukorras, kus paljud tööta ja raha jäi vajaka. Just kinnisvara laiendamist oleks olnud kõige vähem ergutada, seal nagunii suured rahad mängus ja varudki olemas. Tellijad ju maksavad kõik kinni. Kellegi käpp oli ikka väga kõvasti seal kinnisvaras sees.

  3. Nüüd 4 aastat ago
    Reply

    tuleb teha vastukäik Kadrioru ässitavala ja vihkavale tjotjakesele. Kolmik jätkab ja peaministriks saab Martin Helme! Kujutate ette, millise vihaga ta seal vastu võetakse! Kerstike juba unes näinud Kakakese ja Kristinakese liitu pedestajate eesotsas ja nüüd plärts pori vastu pläusti.

  4. Toomas 4 aastat ago
    Reply

    Soovin õnne! olete suutnid eesotsas oma Ratasega eestile järjekordselt halba teha.

  5. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    nagu
    nagu v6ime lugeda 23.10.2020 6htulehest, artiklist “Vabamuurlased raagivad suu piuhtaks…”, siis nuudseks Eesti Olumpiakomitees pesa teinud Eesti nutuvabamuur ongi niisugune “aumeeste” kamp, kes peaks esimesel v6imalusel tagasi astuma (kui ta saab veenduda, et omad vennad on pukis ja jatkavad missiooni).

    Sujuvalt oleks m6istlik perra lugeda ka: ^htulehest 9.10.2020, lk 10, artikkel ‘Juri Lina; vabamuurlased…”

    Pigem Juri seda oma seniselt kaitumiselt 6NNEKS ei ole, aga otsustagem siiski igauhe tahenduslike ja enim kaalu omavate tegude ule, millest Juri puhul pole viimase tahendusega (ei ole aru saada mis p6hjusel) tema 2 KORDA nutuvabamuuri (Bilderb)orgia klubi koosolekul kaimine. Eestoi heaks (?).

    Tagantjargi tundubki (loodetavasti mitte kauaks), et see oli niioelda rapasesse poliitikasse saabunud ausa inimese uudishimu, et kas globaalse poliitmaffiaga annab avatud kaartidega ausat poliitmangu mangida. 900 000 peremehega p6lsugri riigi heaks (?)….

    …ja samal ajal ka anastajate poolt siia 800 aasta jooksul sisseostetud orjade heaks (?)…

    …ning anastajate heaks, kes peavad orjadena 900 000 siinset peremeest ja omale eelnevalt ostetut 400 000 lisaorja ning hiljutisemalt ostetut kuni 70 000 hiljutisemat lisaorja siiamaani (?)

    (mis hinnaline avaldus oli m6ned paevad tagasi selle kohta ainuuksi LGBT-homo-AK-s, kus nutuvabamuuri poolt juudid ja juudistatud Tallinna Lennujaamas(t) ja MKM-st jahusid meile pikalt taiesti t6sise naoga sisult seda, et vaat kui hea, et 150 000 v66rsile orjastatud siinset peremeesugri saab taas v66rsile orjama saata lennukitega ja siis on muretu martsi l6puni, sest jalle on tanu ”covid’-meediaetendusele pea 3 kuud muretu ja Eestis on seega 150 000 v6imaliku anastajatele Tasuja v6rra kehasid vahem).

    Tundub usna naiivne nii peamise rahvusvahelise poliitpartneri valiku osas kui Eestis nahtava sotsiaalse kompoti osas.

    Aga miks mitte vaga ning pealtnaha labipaistmatu ja vaga vesi (“…selgusele jõuda. Poliitilise ja ühiskondliku rahu tingimustes…”), aga sugav p6hi?

    Aga kuis jaab selle vastutusega, et Eestis on siiski vahemalt 13500 sisult edgarlast nuudses RSR-is ja 140 000 samasugust valijat (viimaste valimiste) kuulu jargi
    ..
    ja juba president2016.ee ja err.ee/l/presidendivalimised, andmete p6hjal, mis koguti oktoobriks 2016 on selgelt sotsiooloogiliselt suunitluselt aru saada, et tegelikult on 70% valijatest eesti rahvusliku omav6imu meelsed (“m6nedki” seega seni Helmelat Valitsusse n6udvad, sest mitte k6ik neist pole valimistel mittekaijad seet6ttu, et Helmela EKRE on v6tnud endale nimeks “rahva” mitte “rahvus” ja “konserv”, mitte “parismaisus”)?

    (petitsioon.ee/astutagasikk

    , pikad kommentaarid)


    Artikli sisu looja vist ise seda ei adu, aga selle artikli l6pp sobib k6lalt rohkem niisuguseks l6pps6naks, kus sul on taskus revolver, oled oma kabinetis uksi, aga sa ei kavatse seda kasutada mittekellegi peal, kes asub sellest rohkem kui 5 meetri kaugusel.

    Liiga palju paatoslikku dramaatikat. 6nneks on m6te hoopis teise sisuga. V6ib arvata, et Eestil sellest sisust paasu ei ole. 6nneks (?).

  6. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    …mitte rohkem kui 0,5… 🙂

  7. Pange 4 aastat ago
    Reply

    ruttu peaministriks Jaanus, Anneli või Kimm ja esitage kolmik edasivalimiseks. KaKa oma vähemusega valitsust kokku ei saa ja VihaKersti peab jälle närve rahustama suusarajal mägedes.

  8. Ele 4 aastat ago
    Reply

    Kindlastui pole meie peaminister Jüri Ratas midagi ebaseaduslikku teinud. Ta on aus, tark ja tubli mees. Ah siis nüüd on süüdistused ka temani jõudnud. Reformierakondlased võtavad kõiki järjrst et tõugta kõrvale inimesi nende teel võimule. Nad ei vali vahendeid ja peavoolumeedia toetab nende alatuid valesid. Ja taevas tule appi kas me peaksime saama sellise hullu peaministri nagu on Kaja Kallas, kas me peame taluma Ansipi-taolist valitsust kus vaesus aina kasvas ja võeti vastu öks vale otsus teise järgi. muidugi pole Ratas milleski süüdi vaid süüdi on alatud reformierakondlased ja nemad peaksid karistada saama oma valesüüdistuste eest. Reformi tahatuppa aga karistused ei ulatu ja nad teevad mida tahavad. Arvan et koroona ka ei julge sinna minna nii palju mürgist auru tuleb sealt välja. Kui palju parem oleks meie elu ilma Reformierakonnata.

    • See 4 aastat ago

      ÜDINI AUS peaminister pidas kuid salaläbirääkimisi Kajaga ning oodati vaid sobivat hetke, et loobuda eestluse kaitsmisest.

  9. Kesk-eestist 4 aastat ago
    Reply

    Paku Ratasele presidendi kohta ja kohe käpad püsti. Taoline äraostetav,libekeelne Brüsseli marjonett ei sobinudki peaministriks.

  10. oleme sunnitud vabandama sic 4 aastat ago
    Reply

    ootasin põnevusega, mil eve.ele-ott-nojah-jne püünele kargab! Ei läinudki kaua aega! Kohe on tulemas temalt veel komme, et kui hea on rahval vargabande juhtimise ajal elada

  11. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Jüri Ratasel poleks küll vaja peaministri kohast loobuda. Aga ega reformierakondlased siis teda rahule ikkagi ei jätaks.E.Savisaarele tehti tapmiskatse. Saadeti kapo ta kodu rüüstama kui ta istus ratastoolis ja vaatas pealt. Ega keegi ei julgenud teda kaitsta sest siis satub ise lüügi alla. Aga sadama afääri ajal reformierakondlasi ei külastanud. Ei läinud ka meie suurima kurikaelaE.N.Krossi koju kes riigi rahadega oma elamisi korda tegi.See ajakirjanik kes kirjutas tema tegudest sai ka korruptsioonisüüdistuse ja kadus areenilt. Tublile ajakirjanikule Ummelasele poogiti ka kaela süüdistus ja talle määrati karistuseks raske töö mis südamehaigele inimesele tegi lõpu peale. Üks poliitik olevat kukkunud trepist alla surnuks aga ta laip oli eemal ja ilmselt keegi lükkas teda aga seda ei uuritutki. Neid kuritegusid mida on teinud reformierakondlased on teisigi. nad ei vali vahendeid et võimule saada. Ansip ju ütles et teeb kõik mis võimalik et valitsuskoalitsioon laiali ajada. Seda ta oskab aga peaministrina ta töö oli vilets. ratas on temast palju parem. loodame et president ja EL paluvad tal jääda ja karistavad süüdistajaid.

  12. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Riigiprokuratuur võiks avada Reformi tagatoa ukse ja vot seal on küllalt tegelasi keda peaks karistama. Kas EKRE poliitikud on juba reformierakondlaste alatute valede alt pääsenud ja nüüd minnakse kohe peaministri kallale. . Kas tõesti ei saada aru kui alatult tegutsevad reformierakondlased. Kui kuulata Randpere juttu kes ujub välja alati enne valimisi siis tekib kahtlus kas ta on ikka normaalne. müned reformierakondlased saavad palka valesüüdistuste vorpimise eest ja nad on leidnud et kõige lihtsam on koroonasüüdistus kaela ajada. Ekrelastele on tehtud ka ülekohut ja ajakirjanik Pelmele aeti kaela lihtsalt naeruväärnr süüdistus. Aga peavoolumeedia mitmed ajakirjanikud valetavad ja vassivad ilma karistuseta sest keskerakondlik valitsus teeb tööd inimeste heaks ja ei raiska aega süüdistusteks.Keskerakonna ajakirjanikd on parimd.ad õogkased ja ausad.Kunagi Postimehe mõned ajakirjanikud kirjutasid et neile öeldi ette millest kirjutada ja keda laimata. Muidugi pidid nad töölt lahluma. Noo ebaõiglast riiki annab otsida kui meie oma ja süüdi on vaid reformierakondlased. Loodan et sotsid ei liitu nendega ja ei kuula meie presidendi poolvenna jaburat juttu. Las ikka jääb J.Ratas meie peaministriks sest ta on miljon korda parem kui K.Kallas. Ratas on aus, viisakas, hooliv ja õiglane.

  13. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Jüri Ratas on tark, intelligentne, hooliv peaminister. Muidugi pole ta milleski süüdi. Ma nutan kurbusest ja ei suuda sellega leppida et ta tagasi astub tänu reformierakondlaste alatutele tegudele.

    • Just 4 aastat ago

      See tark ja hooliv mollusk reetis valitsuse ja nüüd saatis riigivarga reformiga ühte heitma.Keskvargaerakond on oma valijad julmalt reetnud!

    • See 4 aastat ago

      Mailise sokutamine on tõesti ajuvabaduse tipp. Ainult kahju saab sellest mutist.

  14. Kersti Kaljulaiul pole õigust langetada mistahes otsuseid Presidendi ametis sest teda ei valitud riigikogus ja ka mitte valijameeste poolt. Kersti Kaljulaid on kehtetu presidendi ametis.

  15. Triin 4 aastat ago
    Reply

    LP.Jüri Ratas—te tapsite Eesti Vabariigi. See otsus ei ole aus ega paista aus, kui kohe alustati kõnelusi M. Repsi eestvedamisel oravaparteiga. Kas teie lahkumine pesi teie erakonna hoobilt puhtaks, et nüüd riiki juhtima kõlbate? See operatsioon on juhitud ja kindla eesmärgiga, seda näeb pime lapski—nurjata rahvahääletus, seega rahvale kindlam suukorv pähe, loll rahvas peab ainult käsku täitma. Ja teie ise erakonna juhina, olete nüüd nõus, et astutakse liitu teid sõimanud ja üdini pahelise ja ahne (kus on VEB-Fondi rahad, mis kuulusid eesti ettevõtetele?????) erakonnaga, andes kabjahoobi ainukesele erakonnale, kes püüdis eestlaste püsimajäämise eest seista. Usaldasin teid, uskusin teisse ja teie riigimehelikkusesse, kuid olete samasugune müüdav ja libe supinahk, nagu kogu liberite armee. Kas teile lubati selle eest presidenditooli? Nutan, sest nii kurb on. Läheksin siit minema, kui ma nii vana poleks, silmakirjalik ja üdini korrumpeerunud riik, kes oma rahva silmnäo täis sülitab. Kohutav pettumus.

  16. Kaja Kallas
    http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/article.php?id=31581649&com=1&s=1&no=60

    Kawal Ants, 12.06.2010 09:30
    http://www.advokatuur.ee/?id=398

    Kaja Kallas
    4E Tehnoinvest OÜ (registrikood 11592334)
    AS Aseriaru Tuulepark (registrikood 11094487)
    Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon (registrikood 80157833), juhatuse liige
    Golf Marketing OÜ (registrikood 11503974)
    Leiger Konsultatsioonid OÜ (registrikood 11455531), juhatuse liige
    OÜ 4E Biofond (registrikood 11504910)
    OÜ Hiiumaa Offshore Tuulepark (registrikood 11328689)
    OÜ Pakri Tuulepark (registrikood 10786409), nõukogu liige
    OÜ Paldiski Tuulepark (registrikood 10892229)
    OÜ Roheline Ring Tuulepargid (registrikood 11423086)
    OÜ Viru-Nigula Tuulepark (registrikood 11083689), nõukogu liige
    Tooma Tuulepark OÜ (registrikood 11092962)
    Vanaküla Tuulepark OÜ (registrikood 11427730)

  17. Tuule 4 aastat ago
    Reply

    Jüri Ratas aitas SUURVARGA tütre võimule. Стыд и срам ! Тфу !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.