Liberaalse Kodaniku juht Jüristo: nüüd me alles alustame

Novembri alguses hakkas mõttekoja Praxis endine juht Tarmo Jüristo vedama abielureferendumi «ei»-kampaaniat ning kuigi riigikogu hääletas nüüd abielu mõiste rahvahääletuse maha, siis ütleb Jüristo, et sihtasutuse Liberaalne Kodanik ehk SALK eesmärk ei piirdu ainuüksi referendumiga.

Salga loomise tõukeks oli Jüristo sõnul novembris konkreetseks muutunud plaan korraldada kevadel abieluteemaline rahvahääletus, kirjutab Postimees. «Samas oleme algusest peale selgelt öelnud, et meie plaanid ei piirdu referendumi «ei»-kampaaniaga. See oli lihtsalt juhtumisi esimene asi, millele tuli kiiremas korras käed külge panna,» kirjutas Jüristo blogis.

Kuigi abielureferendumi teema ei ole praegu riigikogus aktuaalne, siis on Jüristo sõnul keeruline ette kujutada, et uus valitsusliit saaks samast soost paaride kooselu küsimust ignoreerida. «Meie plaan on mõistagi aidata kaasa sellele, et tänane segane seis lõpuks lahenduse leiaks — olgu see siis kooseluseaduse rakendusaktide vastuvõtmise näol või kooselu määratlemisega perekonnaseaduses abielu kõrval. Loomulikult ei tee me saladust sellestki, et lõpuks on meie eesmärgiks ikkagi abieluvõrdsus,» selgitas ta.

Sellega meenutab ka Jüristo, et kuigi Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) pole enam valitsuses, jääb ta endiselt suuruselt kolmandaks parlamendierakonnaks, samuti ei lõpeta referendumi ärajäämise tõttu oma tegevust SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, jätkavad nii Objektiiv kui ka Uued Uudised.

«Ilmselt kuuleb TRE Raadiost pühapäeviti perekond Helme maailmakäsitlust edasi – ja kuigi Toomas Mattson lubas selleks korraks kaks aastat kestnud väga tänuväärse Facebooki pühapäevastenografisti ameti maha panna, ei pruugi samamoodi käituda meedia,» leiab Jüristo.

Veel märgib Jüristo, et EKRE on sihtasutusele «Elu Marss» eraldanud 170 000 eurot, mis kindlasti mahukaks abordivastaseks kampaaniaks materialiseerub.

«Ühiskonnauuringute Instituut tellib endiselt uuringuid ja avaldab nende põhjal Eesti elanike konservatiivseid sümpaatiaid kinnitavaid pressiteateid. Uues koalitsioonis jätkab ühe partnerina erakond, kes sai värskelt süüdistuse korruptsioonis, olles samal ajal alles eelmise süüdimõistva otsuse tõttu katseajal,» lausus Jüristo.

Lisaks on veel ees kohalikud valimised ja presidendi valimised ning põhiseaduskomisjonis ootavad järjekorda välismaalaste seadus ja erakondade rahastamise järelevalve komisjoni likvideerimise plaan. «Nii et ei, me ei lähe laiali. Me alles alustame,» kirjutas Jüristo.

13 kommentaari
  1. Kodanik 4 aastat ago
    Reply

    Nüüd kui eesti poliitkultuuri on tulnud Keskerakonna poolt toodud uus reaalsus,ehk vajadusel kõrvaldatakse oma endised valitsuskaaslased jõustruktuuride poolt ei imestaks kui järgmine samm oleks poliitilised röövimised ja mõrvad.

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      Oled midagi maha maganud.

      Orava nutuvabamuuri kasku taitva Elmar Vaheri ajal on politsei sisult Mossadi Gladio-B ruhm korraldanud juba pikemat aega poliitroove ja VAHEMALT 1 ABITUS SEISUNDIS SUREMA JATMISE, KUI MITTE M6RVA.

      (Terroritegusid panevad toime v6imud ise, Rahvuslik Teataja, 1-7/2017, lk10-11, saate lugeda Tallinna Keskraamatukogus, keldri lugemissaalis, saate paluda tuua laost ka vanemaid numbreid )

      Esimese hooga tulevad meelde:

      Arvutigeenius Tsastsini ja ta kaaslaste inimroov Tartust, koos 52 000 000 dollariga, kui ta otsustas, et seadusega reguleerimata alal, olukorras, kus Google teenib meie pealt roppu raha, kuid ei taha Eesti maksuametile ega kodanikele tagasi sellest midagi anda, otsustas sisult Rottsildi Auleegioni Ordeni vabamuurlane, Toomas-Hendrik Ilves ja Eesti Riigikohus, kuritegelikus isikute grupis koos Elmar Vaheriga lasta Eesti residendid roovida lasta USA sisult Google’I vanglasse, kus neid kavatsetakse pikalt roovituna hoida.

      (Auleegioni Orden, et.wikipedia.org)

      Valimisliidu “Sudamega Tartu” juhte, Meelis Kaldalu ja Reio Lauritsat on korduvalt poliitinimroovitud.
      ..
      Meelise inimroovis maletatavasti K-Komando Solarise keskuse ruumides (ta enda s6nade jargi mulle). Obama visiiidi ajaks inimrooviti ta igaks juhuks Psuhhoneuroloogiahaiglasse. Seejarel enne valimisi Tartus inimroovis politsei ta tanavalt.

      26.-27.10.2017 inimrooviti nad m6lemad Tartus, sest Valimisteenistusel ei olnud tahtmist Meelise esitatud vaiet sisult menetleda ning Meelis paadis 2 kuuks Tartu arestimajja, kus teda piinati, hoides 24 tundi oopaevas ta kambris told p6levana. Reio inimrooviti jamejala haiglasse, talle anti tartu Reformierakonna vabamuurlaste soovil naisadvokaat, kelle eesmark oli lasta teda v6imalikult kaua haiglas hoida.

      Kuulu jargi inimrooviti Meelis ka 2020 septembri algul Psuhhoneuroloogiahaigla ekspertiisi 3 nadalaks, peale naasmist vahemalt 4-kuulisest sunnitud poliitpagendusest valismaalt, kusjuures selle ahvardusega oli ta sunnitud elama sisult peale 2017 j6ulude ajal vanglast poliitroovijate kaest valjapaasemist.

      29.12.2018 ma teatasin sellest s6numiga peaminister Ratasele, kuid ta otsustas viibida edasi vaidetavas valislahetuses, ei vastanud ning teda ei huvitanud, et tema valitsemise all on Reformierakonna juutidest vabamuurlased-retsidivistid muutnud Eesti paariariigiks.

      Mind, patrioodina ja uhiskonnnategelasena, on politsei roovinud ja hoidnud kinni 20 tundi,20.12.2013, mis on osa Reformierakonna ja IRLi vabamuurlaste, IRLi narkoboss, Raigo “Sent” Sentifolie, endise kaitsevaelase Margus Molderi, kurjategijast kinnisvaramaakleri Mikk Murki, Swedbanki ja tolle partnerkurjategija, notar Andres Mesikappa (sh Bulgaaria kinnisvaraga mahhineerija), Keskriminaalpolitsei ja politsei juhtide, nende alluvate, prokuroride, eriuurija ja kohtuniku kuritegelikest episoodidest, mille tulemina viibib nende kaes juba 6 aastat mu 3 maja, koos vallasvara ja 9 autoga.

      Veel on mind inimroovitud 8.07.2017. homoparaadi vastaselt meeleavalduselt ja politsei poolt 1 tunniks, on roovitud siiani mu plakat, nagu ka 30.12.2018. mu Reio Lauritsa poliitvangist vabastamist n6udev plakat Tallinna raekoja platsi j6uluturult, Raekoja ahelate kuljest.

      Kui nagin talvel kulmaga Koidula trammipeatuses purupurjus vene mehelt koti vargust mustlanna poolt, jalitasin teda kuni TLU R-kioskini, kus tal 6nnestus kott enne mu kohalej6udmist oma meeskaasosalisele ule anda, jalitasin teda edasi Hobujaama peatusse, hoidsin teda trammist valjumast, s6ites nii Kopli l6ppu ja j6udes Balti jaama tagasi, kuhu alles suvatses politsei patrulli saata, kus seletasin politseinikule juhtunut, palusin ise, et mustlannat kusitleks teine politseinik, et asi oleks aus, mispeale, peale mind valjas kusitledes ja veelgi kauem p6hjuseta kulmas hoides ning mustlannat soojas politseibussis kusitledes, sulges politsei hoopis mind bussi kulma kongi, vedas nii Kolde puiesteele hoovi ja hoidis veel seal kulmas 20 minutit, oleks hoidnud veel ilmselt, kui ma poleks otsustanud selle osakonna adminnile helistada ja end meelde tuletada.

      See on ka politsei poolt mu inimroov, kattemaksuks selle eest, et olin jarjekindel, et kannatanule saaks ta kott tagastatud (politsei tahtliku eelneva venitamise t6ttu, minu kiusamiseks, parast ei saanudki tagastatud), kusjuures politsei pildistas seekord mind otse ja proofiilis, vaites, et see on vajalik, et mind varguskohas videolt tuvastada, kuid ilmselgelt kasitles mustlannat kui mitte selle varguse eest karistatavat, sest mustlanna on politsei koputaja, kes m6ni aeg hiljem valvas koos meeskaaslasega taas ohvrite ootel otse Viru keskuse peaukse ees.

      Kui korraldasin Politsei ja kaitseliidu v6ltsi Toompea lossi kaitsmise 6ppuse asemel 20.11.2018. neile t6elise 6ppuse, siis pidas mind selle eest p6hjendamatult kinni pidanud politseinike grupp pikalt raadiok6nelusi arvatavasti politsei sisult Mossadi Gladio-B-sse kuuluva juhtivtootajaga ning kuritegeliku isikute grupi moodustanud politseinike bande lasi seejarel uhel mitte Tallinna oludega kursis oleval, 6ppustel osaleval, vahese intelligentsitasemega ja mu n6udmise peale end tutvustamast keeldunud turskel politseinikul vaanata katki mu parema 6laliigese, kui ta t6stis pika aja valtel mu selja taga raudus olevaid kasi k6rgemale, vaatamata sellele, et palusin teda see t6stmine l6petada, poordusin selleks nimeliselt k6rval pikalt olnud politseikomissari poole ja toonase Tallinna TV saatejuhi (praeguse EKRE uueduudised.ee TV-saate juhi) Erik Boltowski poole see kuritegu kaameraga salvestada, millepeale Boltowski midagi ette ei v6tnud ja vahtis olukorda kulma naoga pealt. V6imalik, et see oli politseinikupoolne tapmiskatse, mis jai pooleli, kuna ta ei olnud kindel, et k6ik platsil viibinud on temaga kuritegelikku uhendusse astunud ja kaitsevad valetades teda hiljem m6rvarina.

      22.02.2019., Riigikogu uksikkandidaadiks olemise ajal, s6itsin Vabaduse valjakult retsrotrammiga Hobujaama peatusse ja kuulsin, kuis (mu tuttav) Roheliste erakonna aseesimees, Olev Tinn (kes mind algul trammis ei marganud) jutustab oma venekeelsele tuttavale, teda ennast valima keelitades, et pole m6istlik, et tuttava laps hakkab Paljassaares laevamahuteid masuudist puhastama, kui tema erakond saab tuua Ida-Aasiast massiliselt selleks odavat tooj6udu. Hobujaama peatuses utlesin Tinnile, et vapsidele on vastuv6etamatu, et ta on kuulutanud end koos EKRE-ga Rail Balticu vastase suurmeeleavalduse korraldajaks aprillis 2017 ja raakinud remmelgakaitse pooldaja kaamerasse 27.06.2017, kuid on osutunud oma partei juhi, Aleksander Laanega, ja tollega vabamuurlaste Casa Nostra klubi koos juhtivate Vseviovidega sarnaselt eestluse vastaseks sionistiks. Seejarel stusin umber peterburi mnt trammile, mille peatasid Tornimel MuPu tootajad, kes ei rahuldunud mu ID-kaardist nime uleskirjutamisega, kui palusin kontrollida, kas olen Tallinna elanik ja oman tasuta s6idu 6igust, vaid n6udsid mu trammist valjumist. Helistasin seepeale 2 korda politseisse ja palusin politseil selgitada telefonitsi MuPole, et mul on s6idu6igus ja et politsei ei hoiaks trammi kinni. L6puks ilmus venekeelne agressiivne noormees ja tuli MuPo naiste assitamise peale mulle kallale, vaanas mu juba vigase kae taas liigesest katki, olin sunnitud seet6ttu laskma tal end trammist valja lukkama, betoonaare peale ja mu jope l6hkkuma. Misjarel MuPo 3 MuPo tootajat seda kurjategijat ei takistanud ja lasid tal trammiga lahkuda.

      Ma ei tea, kas see mees oli, kuigi palusin tal end esmalt tutvustada. V6imalik, et ta oli saadetud politsei poolt (mu enda k6ne tulemusel politseisse) mind nimelt vigastama, kas eelnevalt Tinniga toimunud poliitilise s6neluse t6ttu v6i MuPo ebaadekvaatse suhtumise t6ttu. V6i selleparast, et politseijuht Elmar Vaher on retsidivistist kurjategija, kes tahab mind, kui tema vargustes suudistajat, kahjustada ja havitada. V6i k6rvaldada mind, kui poliitiliselt tema haldajatele ebasobivat.

      Valgevnes riigipoorde mahitamiseks, oli Auleegioni Ordeni vabamuurlane Reinsalu, sisult samasuguste 92 riigikogulase toel, hasti rahastanud 23.08.2020 Tallinna Vabaduse valjakul toimunud ja kodumaa reetnud valgevenelaste korraldatud, Balti Valgevene Ketti. Kui viibisn seal, et plakatiga sellele riigipoordekatsele tahelepanu poorata, siis saabus sinna salk Lati ja Leedu lipu varves T-sarkides jooksjaid. Kuna eelnevalt olid korraldajad n6udnud 3 politseinikult minu k6rvaldamist sealt, kuid selleks alust polnud, siis saatis politsei Gladio-B-lik juhtkond kohale oma PPPrefektuuri sisult ilmselgelt Teabeameti osakonna juhi, Partel Preinvaltsi, kes otsustas mahitada 2 patrullpolitseinikku ja nad 3 inimroovisid mind 20 meetri kaugusele politseibussi k6rvale, kus omaarust pidasid mind kinni 1 tunni valtel, et ma ei sagaks Reinsalul Valgevenes riigipooret mahitavat koosolekut labi viia.

      ETV arhiivist on jarelkuulatav 2/2106 saade “Kahek6ne”, milles satejuht Indrek Trefeldt mangib Preinvaltsiga kokku kokkulepitud kusimuste ja vastuste osas, milles toona Harku Pagulaskeskuse juht olnud Preinvalts AHVARDAB SISULT OTSE EESTI UGRI RAHVUSLASI, ET KUI ME HAKKAME TAKISTAMA POLITSEIL AASIALASI JA AAFRIKLASI VABAMUURLASTE UUSODAVORJADEKS MASSILISELT SISSE OSTMAST, SIIS POLITSEI HAKKAB MEIE KALLAL VAGIVALLATSEMA.

      EELNEVALT SAMAL PAEVAL, 23.08.2020, TULIN KOOS MITMETE KUMNETE KUUDITATUGA MAARJAMAELT KUUDITAMISE MALESTUSPAEVALT, KUS KERSTI KALJULAID M6NITAS KORDUVALT KOHALOLNUID SELLEGA, ET JATIIS END RAHVUSLIKUKS ERAKONNAKS KUULUTANUD EKREST MULJE, KUI MITTEDEMOKRAATLIKUST JA NIISUGUSEST, MILLE TEGEVUSE MITTE ARAHOIDMISEL V6IVAD INIMSED TAAS KUUDITAMISE OHTU SATTUDA.

      L6PUKS OLI KALJULAID JA TEMAGA VABAMUURLIKUS KURITEGELIKUS UHENDUSES OLEVAD POLIITIKUD RAHASTANUD, SEDA, ET PIRITA POOLT MAARJAMAE KAUDU KESKLINNA S6ITNUD 1A BUSSIS OLID KOKKU VAHEMALT 10 NEEGRIST JA KOLLASEST PAGULAST, KELLEST 1 NENDE IDEELINE JUHT, KOOS 3 AASTASE POJAGA. KUI MA POORASIN TA TAHELEPANU SELLELE, ET TAL OLEKS KOHANE MAARJAMAELT BUSSI TULNUD VANURITELE ISTET PAKKUDA JA NEIL EI OLE KOHANE EESTISSE ELAMA JAADA, SIIS HAKKAS NEEGER RAUSKAMA, UTLES, ET TEISED NEEGRID ON EESTI JA INGLISE KEELE SUHTES UMBKEELSED JA TEMA HOOLE ALL, UTLES, ET TA ON OMAARUST SISULT EESTLANE, SEST ON ELANUD SIIN 4 AASTAT JA AHVARDAS MULLE POLIUTSEI KUTSUDA.

      Juulis 2019, Lauluopeo ajal, kui eesti ugri rahvusvaenlastest ja vabamuurlastele alluv v6im oli kuulutanud, et Lauluvaljakule ei tohi enam inimesi juurde lasta, kuna see on tais, tulid inimesed pidevalt Lauluvaljakult ara, kuid turvamehed uusi ikka sisse ei lasknud. Ulemise varava juures istus murul mees, kes laks varaval turvade juurde ja hakkas koos inimsetega sisselaskmist n6udma. Uhinesin koos teistega. Turvamees otsustas kutsuda marulipolitseinikud, kes tulemina lohistasid ja kandsid mehe poltseiautosse ja inimroovisid Kolde pst politseiosakonda, oleks ta k6lari varastele jatnud, kui ma poleks sellele nende tahelepanu pooranud. Politsei ei katkestanud inimroovi, kuigi mitned patrioodid ja ka enda sisselaskmist n6udnud poorasid politseinike tahalapanu sellele, et polnud mingit p6hjust meid mitte sisse lasta ning seet6ttu seda meest inimroovida.

      (Rahvuslik Teataja, 7/2019. Lk.12)

      Hiljem selgitasin, et tegemist on Renee Kuulmanniga, kes on mitmekordne rahvusvahelise jaapurjetamise meister ja Savisaare Linnavaraameti juhataja, kelle suurfirmad on, Savisaare poliitilise elimineerimise osana, seet6ttu vabamuurlastest politikute soovil refinantseerimata jaetud ja pankrotti lastud, ning temalt n6uab ka EKREIKE aegne Maksuamet p6hjuseta lisaviivisena ule 1 miljoni euro. Nuudseks on valja kuulutatud ta pankrott.

      V6ib veenduda politseipoolses Jaanus Kaarmanni p6hjenduseta abitus seisundis surema jatmses Vabaduse valjakul, kuna see on avalikult hasti kaameratega dokumenteeritud sundmus. Kuna politseile teatati nugadega Kaarmannist juba vahemalt 15 minutit enna tema surema jatmist vahemalt juba siis, kui ta oli eelnevalt Raekoja platsis, siis on v6imalik, et tema surm oli eelnevalt kavandatud m6rvana, sest tema kaitumine oli eelnevalt pikalt vabamuurlikele poliitikutele hairiv.

      Samuti ei valista suur osa inimesi, et korda tagama pidavatesse riigiasutustesse imbunud sisult Mossadi Gladio-B liikmed olid kavandanud ette ja teostasid vahemalt Hardo Aasmae, Aivar Rehe ning infolavastatud “covid-19” ajal Ummelase elust lahkumise.

      Kuna Euroopas 1 elaniku kohta pikalt k6ige popimat poliitikut, Edgar Savisaart, marginaalseks poliitikuks alusetult tembeldav vabamuurlik mangufilm, “Seenelkaik”, on tehtud 2011. aastal, selle seenvalja stseenis utleb sisult Edgari (Aadu Kagu) naist mangiv Elina Reinold, et siin pole uhelgi seenel jalga ara l6igatud, millega paljastab esimene kord avalikkusele vabamuurlaste plaani Edgari jalg ara l6igata, kuid jala aral6ikamist p6hjendavast lihasoojast bakterist hakati raakima avalikult alles 2015, siis on ilmselge, et ka Edgari jala aral6ikamine on algselt kavandatud pigem ka fuusilise poliitilise m6rvana.

    • igale mehele kaks naast 4 aastat ago

      Teadlased on jõudnud järeldustele, et lesbisuhetes olevad naised naudivad 15% sagedamini ja võimsamaid orgasme. Kuidas see saab olla? Nii omasooiharad kui heteroseksuaalsed naised on uuringutes kõige võimsamateks ja nauditavamateks orgasmideks hinnanud oraalseksi tulemusel saadud orgasme. Lesbid lihtsalt praktiseerivad seda tihedamini.

  2. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Mis kangekaelne soov on üldse abielureferendumit läbi viia sel raskel koroonaviiruse leviku ajal ja ajal kus reformierakondlased mõtlevad välja aina uusi süüdistusi et võimule saada ja ju sel referendumilgi oli oma tagamõte.Järest ülespoole pn läinud korruptsioonisüüdistused–ju on seda kerge kaela määrida. ratas on liiga aus inimene et selles süüdi olla ja ega ta polegi. Tema pole kunagi altkäemaksuga tegelenud ja karistama peab vaid süüdlasi. Küllap toimub mitmete situatsioonide lavatamine ja ja vahele võtmine mis tuleb reformierakondlastel ja nende hääletorudel kenasti välja.Ainult Reformi tahatuppa karistused ei ulatu–seal võib rahus välja mõelda igasuguseid süüdistusi et võimule saada aga võimul olles pole tehtud mitte midagi õigesti ja vaesus aina kasvas.Reformierakonda kuuluvad ausad inimesed kes teevad teistele vaid head aga omasid kaitsta ei julge sest siis satuvad ise löögi alla. EKRE-le on ka tehtud ülekohut reformierakondlaste poolt samuti president pole suhtunud neisse austusega ega tema poolvend. Minule jättis valitsuses olles EKRE hea mulje ja meeldis nende julgus tõtt öelda. Aga Brüsselisse minnes lubas Ansip et teeb kõik mis võimalik et valitsus laiali ajada ja näe imet hoidiski oma sõna.

  3. Veel 4 aastat ago
    Reply

    üks pede kiremas.

  4. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Parandan suure vea–peab olema Keskerakonda kuuluvad ausad inimesed…

  5. Eve 4 aastat ago
    Reply

    kuidas ma võisin küll kogemata nii valesti kirjutada. LOOMULIKULT ON KESKERAKONNAS PARIMAD, AUSAMAD JA HOOLIVAMAD INIMESED KES TEEVAD KÕIK MIS VÕIMALIK INIMESTE HEAKS. Parandan veel paar viga–peab olema piiri, Ratas, lavastamine.

  6. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Suur viga oli see küll aga õnneks parandasite selle ära. S.Kallase valitsemise ajal oli ju ka reformierakondlaste seas tublisid inimesi, aga kuhu nad kadusid või on ka praegu mõned aga neile ei anta sõnaõigust. See mis tehakse võimule saamise nimel on õudust äratav.

  7. Kui 4 aastat ago
    Reply

    igast rotist saab pede, siis kas pedede liiduvabariigis me elamegi?

  8. Ohoo 4 aastat ago
    Reply

    Abielu on mees, naine ja lapsed. Samasoolised lapsi ei saa.

    • Kui 4 aastat ago

      Jurka ja Kaja liit otsustab, et saab, siis peab saama! Ja kui ei saa, on tegemist kuritegevusega.

  9. Juhhei 4 aastat ago
    Reply

    Rahapesijate ja korruptantide “viljakas” koostöö murrab süldil selgroo!

  10. See 4 aastat ago
    Reply

    Tarmoke on ikka parajalt ülbe. Tuleb ja kohe ähvardab: Aga nüüd alles läheb rahva pedestamiseks!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.