Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Mailis Repsi kommentaar prokuratuuri tänase otsuse kohta

Mailis Reps

Mailis Reps: „29. jaanuari õhtul sain e-kirja, milles mind teavitati, et algatatud väärteomenetlus ministeeriumi vara kasutamise tõttu on kvalifitseeritud ümber kriminaalmenetluseks. Mõistan avalikkuse ootust selgitusteks, kuid paraku ei ole mul võimalik tänaste teadmiste valguses menetluse üksikasju lähemalt kommenteerida. Mulle ei ole antud edasi infot või selgitust ühegi episoodi ega ka menetluse kohta lähemalt, mis on tinginud prokuratuuri sellise otsuse. Täna tean vaid menetluse algatamisest ning seda, et mulle ei ole esitatud kahtlustust ega süüdistust.

Olen poliitikas alati teadnud ja arvestanud, et iga minu samm on erilise tähelepanu all ning peab vastama mitte ainult seadustele, vaid ka Eesti inimeste ootustele ja õiglustundele. Olen öelnud, et pingsal tööperioodil tegin töö- ja pereelu ühildamisel tõepoolest vigu, kui kasutasin ministrile mõeldud autot ja juhti vajadusel ka laste heaks ning võtsin seetõttu ministriametist taandudes poliitilise vastutuse. Ka minu huvi on teada saada võimalikult kiiresti menetluse täpsemad põhjused ning anda omapoolsed selgitused nii uurijatele kui ka avalikkusele. Teen selleks uurijate ja prokuratuuriga igakülgselt koostööd.“

16 kommentaari
  1. Kas 3 aastat ago
    Reply

    kodinad on kokku pandud? 10 aastat eurovanglas pole paha.

    • vana 3 aastat ago

      AK uudised lõid pahviks, et meie rahva seast on avastatud arvatav kriminaalkurjategija. Noored elujõus mehed on teinud väga rasket ja tõhusat tööd selle eesmärgi nimel ja kandsid selle ette tervele Eestimaale heaks öörahuks.
      Väidetavalt saadi või avastati raske töö tulemusena väidetav kurjam ja selleks nimetati keskerakondlane Mailis Reps.
      Eks varsti ole näha ka autasusid selle tubli töö eest!

    • Igal hetkel 5000 kapo ametnikku oksendavad kommentaariumisse:see on nende ideoloogia töö.
      KAPO ametnike ülesandeks on ideoloogia töö.
      Kus on nende ideoloogia töö?
      5000 kapo ametnikku istuvad iga kell internetis ja teenivad Rothschildi perekonda.
      Fakt on see,et 5000 kapo ametnikku istuvad iga kell internetis,peedistavd pööblit,oksendavad kommentaariumisse, teenivad Rothschildi perekonda
      ja hävitavad Eesti rahvust….

      Vanasti Saaremaal kuritegevust polnud sest miilits tegi tööd.

      PPA juhtkond tõi Saaremaale kuritegevuse, likvideeris kriminaal politseinike ( need on erariides Politseinikud kes peavad kurjategijaid leidma ja tooma kohtu ette) ametikohad ja pani nad patrullteenistusse autojuhtidele trahve kirjutama.
      Seega Saaremaal enam polegi kedagi kes püüaks pätte.

      Kui PPA teeks tööd siis kuritegevust ei eksisteeriks ja narkokaubandust ammugi.

      Paraku PPA juhtkonna ametnikud töö tegemise asemel imevad taskuvaraste peeniseid.

      Eesti Politsei pole ealeski arreteerinud taskuvargaid .

      Taskuvargused on Eesti Riik sedasi organiseerinud,et esmalt nad muutsid seadusi selliseks,et poleks võimalik taskuvarast kinni püüda.Nõuka ajal oli taskuvarga püüdmiseks vaja ühte tunnistajat s.o. sel hetkel kui varga käsi läheb kannatanu taskusse peab politseinik selle käe haarama ja tunnistaja peab seda nägema,ning kohtus tunnistama.Nõuka ajal tunnistajaks võis olla miilitsa töötaja aga Eesti Vabariigis peab olema eraisik…
      see on võimatu sest ükski eraisik ei märka ealeski seda momenti mil taskuvarga käsi käib kannatanu taskus sest jätise käsi on seal vaid üks sekund…Eesti Politsei organisatsioon tegeleb näitlikusega vene k. pokazuhaga ja korraldab “taskuvaraste reide”.Nad rivistavad sõidukid ja siis panevad signaalid huilgama ja lähevad “püüdma” taskuvargaid…Siis Viru tänavale iga nurga peale asetavad konstaablid ja need peavad kinni võtma eluheidikuid keda siis näidatakse telekast ja nimetatakse taskuvarasteks…
      Kõik Tallinna Politseinikud ja turvamehed teavad Viru tänava taskuvargaid nägude pidi ja neid taskuvargaid ealeski ei arreteerita…Kui Pealtnägija saate tegijad võtsid üles minu kirjutatud taskuvaraste loo ja külastasid Viru tänava taskuvargaid siis Eesti Riik näitlikkuse tarbeks andis kohtu alla mõningad taskuvargad ja sama targalt anti neile tingimisi…
      Aastaid tagasi üks politseinik tööst vabal ajal märkas,et taskuvaras läheb trammi peale ja see varas nägi toda politseinikku,ning muidugi nad teadsid kes on kes.Taskuvaras juba järgmisel momendil lükkas käe ohvri taskusse ja politseinik püüdis selle kinni ja õnneks trammis olijad olid nõus seda tunnistama.Kohtus too politseinik pidi üle elama rida alandusi,kohtunik ja prokurör naersid politseiniku üle…Nõukogude ajal taskuvargale oleks automaatselt antud 6-7 aastat reaalset vabaduse kaotust…aga see irvitav Eesti Vabariigi prokurör nõudis vaid poolteist aastat tingimisi…Kohus määras aasta tingimisi…Taskuvargale tingimisi,see tähendab politseinike totaalset mõnitamist ja alandamist.

      Sellest kuidas Eesti Riigikogu võtab vastu seadusi mis soosivad kuritegevust s.o. kuidas Eesti Riigikogu organiseerib kuritegevust räägib ilmekalt lugu:

      President Ilves riigikogule: et siin enam ühtki korruptiivset seadust vastu ei võetaks!
      Ma tahaksin samuti, et edaspidi ei võetaks siin saalis vastu enam ühtki seadust, mille põhieesmärk on mõne konkreetse äri edendamine. Sellisel asjal on lihtne nimi — korruptsioon.
      http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/president-ilves-riigikogule-et-siin-enam-uhtki-korruptiivset-seadust-vastu-ei-voetaks.d?id=57623508

      Sõõrumaa: rahastame erakondi läbi ettevõtte

      PPA tõi Saaremaale kuritegevuse

      Eesti riik ise iga päev varastab kaks kuni kolm sõidukit ja siis müüb poole hinnaga tagasi omanikule.Varga numbri annab teile politseinik.
      Seadus ka kohendati selle tarbeks ja nimetati sõidukite Ärandamiseks.Selle abil on Eesti Riigil lihtsam varastada sõidukeid.Selle paragrahvi abil käib sõidukite varastamine sedasi.Esmalt taskuvaras varastab sõiduki võtmed,sõidetakse varastatud sõidukiga minema ja kui juhtub sedasi,et tee peal keegi aus politseinik peatab sõiduki ja avastab,et tegemist on vargusega siis kohtus on varastel jutt valmis.Nad peavad ütlema vaid,et sõiduki juht oli purjus ja võtmed olid sõiduki ees,seda tunnistab kaks tunnistajat,ning neil oli hädasti vaja kasutada sõidukit,ning nad ealeski ei kavatsenud sõidukit varastada ja tahtsid kiiremas korras sõiduki tagastada.Kohus määrab rahatrahvi ja selle maksab kinni maksumaksja aga mitte riigi maffia esindaja kes on sõidukite varas.
      90-ndate alguses Eesti Riik need sõidukid mis ta varastas viis Rummu vanglasse ja seal vahetas sõidukite numbrid või värvis üle,ning järgmisel päeval ARK hoovi peal võis näha neid sõidukeid uute omanike valduses.
      Eesti Riik 90-ndate alguses vallandas terve grupi ausaid politseinikke kes käisid Venemaal arreteerimas sõidukite vargaid ja tõid tagasi koos varastatud sõidukitega.Sellest ajast saati pole Venemaalt tagasi toodud ühtegi sõidukit,rääkimata varaste arreteerimisest.Pole tarvidust olnudki sest kaup müüakse maha kohapeal s.o. ARK-s.

      PPA tõi Saaremaale kuritegevuse

      Eesti Politsei pole ealeski arreteerinud taskuvargaid .

  2. Ohoo 3 aastat ago
    Reply

    Reps pole midagi riigivastast teinud. Tal on 6 last ja kellele see kahju tegi et ta sõidutas oma last Kui alatu peab see inimene olema kes läks kaebama. Oleks ta olnud reformierakondlane siis poleks süüdistusi esitatud. Reformierakonnal on tagatuba kuhu süüdistused ei ulatu nad ise seal mõtlevad välja valesüüdistusi et järk-järgult teelt nende võimule minema ajada inimesi. Ja näe lõpuks õnnestuski. Isegi meie tippsuusataja sai dopingusüüdistusest vabaks kui Reformierakonda läks aga treener sai karistada ehkki dopingut ei võtnud. Kui rahulikult seal viibib meie mitmete kuritegude poolt silma paistnud Kross aga see ajakirjanik kes temast artikli kirjutas sai kael korruptsioonisüüdistuse mis on refoemierakondlaste lemmiksüüdistus ja rohkem pole ma sellest mehest midagi kuulnud. Peavoolumeedia on paljis reformierakondlaste hääletoru. Kunagi ma lugesin et mõned Postimehe ajakirjanikud kirjutasid et neile öeldakse ette millest nad peavad kirjutama ja keda laimama. Ajakirjanik Helme kes tahtis Postimehe peatoimetajaks saadasai eriti nõmeda süüdistuse kaela. Lugesin kuskilt et Ansip minnes Brüsselisse ütles et teeb kõik mis võimalik et valitsusliitu laiali ajada. Helmed võeti läägi alla ja hakati neile küsimusi esitama millele vastates nad ei tahtnud valetada, lihtsalt tõmmati vahele. tegelikult jätsid ekrelased valitsuses hea mulje. Isamaa on jäänud vaikseks peale Krossi lahkumist ja neil on tubli esimees. See mis tehti Savisaarele on stalinistlik kuritegu. Surmavast haigusest paranev inimene istus ratastoolis ja vaatas pealt kuidas ta kodu rüüstati kapo poolt. Aga kapo ei läinud külla sadama afääri tegelastele ega ka Krossile kes riigirahade eest renoveeris oma kodusid. Miks ei uuritud kuidas sai surma poliitik kes olevat kukkunud trepist alla kuigi oli selgelt näha et tema asend oli selline et teda oli visatud. miks suri Ummelas minu lemmikajakirjanik väga õiglane inimene. Keskerakondlased teevad tööd, ei mõtle välja süüdistusi ega laima kedagi. Nad ei julge isegi omasid kaitsta sest satuvad siis ise löögi alla. Ega meie maailmakuulus selgeltnägija ka pikemalt ei selgitanud milles on süüdi Savisaar ütles vaid et see on poliitiline süü. Minu arust süü teada–liiga palju hääli ja tallinn taheti üle võtta. Praegune linnaoea taheti ka tõmmata sellesse mis ajas koalitsiooni laiali aga temal nagu Rataselgi polnud sellest aimugi aga ehk läks kõik stsenaariumi järgi. Vaatame mida veel mõeldakse välja et Tallinn üle võtta aga ärgu nad lootkugi sest rahvas ei lase seda teha. Õnneks on Tallinn olnud pikka aega heades kätes.

    • Ohoo - le. 3 aastat ago

      Oi kui halb on inimene kes kaebas Repsi varguste kohta. Tuleb välja, et mõistame kohut tema üle. Poome üles ja varas Repsile püstitame samba.
      Arvate, et Reps ei teadnud, et paneb toime kuust kuusse rahva vara varguse. Kui teisiti, oleks pidanud ta kutsumaa üles paljulapselisi emad õigustatult varastama.
      Keskerakonna juhid viskusid tema kaitseks. Seda aga teame, et juhid ei ole valitsemise esimesest päevast ausad olnud. Nii pensionäridele lubadus pensioni lisaks igal kuul sada eurot, mida siiani on oodatud. See lubadus kindlustas temale palju hääli lisaks.
      Keskerakond astus varast paljusõnaliselt kaitsma. Näidates sellega, mis nemad aususest arvavad.
      Keskerakonna kolm juhti, Ratas, Simson, Reps reetsid Savisaare ja tegelesid tagaselja tema jalgealuse õõnestamisega. Ratas koheselt valitsema pääsedes murdis Keskerakonna lubadused E hääle kaotamiseks.
      Need samad inimesed reetsid koalitsiooni partnerid, reetsid rahvale antud vannet olema ausad. Reeturid jäävad alati reetmas ja neid parandab haud.

    • Kesk-eestist 3 aastat ago

      Tuleb tunnistada,et süvariik ja RE tõmbasid Ratasel ja KE pee lohku. Aga taoline ongi reeturi saatus.

  3. Ohoo 3 aastat ago
    Reply

    Parandan vead–peab olema löögi alla, Tallinn, linnapea.

  4. Kesknädalas 3 aastat ago
    Reply

    tuleb avaldada kuulutus: Otsitakse Mailisele kindlat puuri, et keegi tema elukese kallale ei saaks kippuda.

  5. to ohoo 3 aastat ago
    Reply

    Kui alatu peab see inimene olema, kes kasutab oma abiteenistujaid nagu oma raha eest palgatud (nillele nad on alla kirjutanud ja nõus) teenreid praegusel suurel INIMÕIGUSTE ajastul meelevaldselt.Arvestamata nende isiklikku elu ja aega,tööaega. Enesestmõistetavalt.
    Kas need lapsed ei jaksa kõndida?

  6. haritus 3 aastat ago
    Reply

    Tahtmata väiklane olla, olen veendunud,et tema pole ainus,ligilähedaseltki mitte , ega jää ainsaks.
    Asi on lihtsalt LUGUPIDAMATUSES ALLUVATE VASTU. See on see,mille eest karistada, mitte mõni autosõit.
    Alluvad olid ju pinges töökoha kaotuse pärast. Sellised käsud olid ALANDAMINE. Eriti juhul kui nad tasustamata jäid. Tüüpiline ülemakstud poliitiku,ametniku ülbus. Tüüpiline väikeülemuse, brigadiri, pioneerijuhi eneserahuldus.
    Jah, aga ta oli ju meie HARIDUSMINISTER.

  7. nime ei ütle 3 aastat ago
    Reply

    sellel keskerakonnal oleks õigem laiali minna. ratase ja tema mooridega on allakäik täielik.

    • mnjah 3 aastat ago

      juba kõnepruuk ütleb, kellega tegu. Kuidas muidu poetaga selle külmaga hakkama saate?

  8. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Lugege arvutisReps on tubli ja aus inimene ja ei saa võrreldagi nende reformierakondlastega kes mõtlevad välja süüdistusi. Kui palju kordi on Kross rikkunud liikluse eeskirju saate teada kui loete arvutist tema kuritegude kohta. Aga siin süüdistakse laste ema ja see on naeruväärne süüdistus. Kas tahate üelda et reformierakondlased ei sõida ametiautodega enda huvides aga seda me ei saagi teada sest neil pole jälitajaid taga.

  9. to Eve 3 aastat ago
    Reply

    Just selles ongi asi, et muidugi sõidavad ja teevad muudki, mida iganes ja seda peetakse enesestmõistetavaks.
    seni kuni nad üksteisele neid patte-patukesi ei hakka pussnugadena ribide vahele toppima oma intriigides ja suurtes vahetpidamatutes valimisvõitlustes.
    Ja sina,Evekene, tahad selle enesestmõistetavuse enesestmõistetavana moraalselt seadustada. Piiblis on ka öeldud, et pahmast sõtkuva härja suud ei pea mitte seotama. Aga kusagil pole öeldud, et rasvase koha peale pääsenud ametnikku ei peaks korrale kutsutama kui ta oma alluvaid kasutab omal äranägemisel ,nagu bojaar holoppe.

  10. robert 3 aastat ago
    Reply

    Eesti on jõudnud punkti kus inimesed enam ei lepi sulide toimetamisega No olgu see laste vedu Sellega võib nõustuda Aga see bensiini sullerdamine on ju nii madal ja ilge Korruptsiooni on sallitud aastakümneid ja alati on prokuratuur uurimise ära susserdanud sest oma joped ju Vana Kallase dollariafäär Rublatehing Veb fond Kilekotid Riigikogu arvuti Ärmajokkja kõõgimõõbli sahistamine Sadama sidrunid Nüüd siis Porto Aga seni pole kaitsepolitsei suutnud oma ülesandeid täita Küll jätkus ressurssi ühe raseda naise jälitamiseks Hispaanias Ka meedia on omade poiste käpa all ja siristab vaid Venemaast Tänane Maaleht jutustab ikka veel nn Gelendziki õhulossist Navalnõi muinasjutust mis ammu haihtunud Mis teha kui meie andetud kirjatsurad pole käinud Praha muuseumis Kogu meie riik elab tänu Brüsseli annetustele Lõpmatult see ei kesta ja tuleb endil tõõle hakata Mitte ukrainlastest tõõorje oodata

  11. Soo 3 aastat ago
    Reply

    jätke to-tamine järgi ja kui tahate süüdlasi näha siis on neid Reformi tagatoas küllalt.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.