Aab: keskmine pension tõuseb tänavu 28–29 eurot

Jaak Aab

Riigihalduse minister Jaak Aabi sõnul tõuseb keskmine vanaduspension alates selle aasta 1. aprillist 28–29 euro võrra.

Riigikogu võttis möödunud aasta detsembris vastu seaduse, mille kohaselt tõuseb vanaduspension 1. aprillist keskmiselt 20 euro võrra.

Minister Aab ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et sellele lisandub veel 8–9 eurot, niisiis kujuneb keskmiseks pensionitõusuks 28–29 eurot.

“Tuletan meelde, et keskmised palgad praktiliselt ei tõuse, nii et pensionäride heaolu võrreldes palgasaajatega veidikene läheb paremaks või tuleb järele, sest vahepealsetel aastatel pensionid tõusid vähem kui keskmised palgad,” märkis minister.

Aab lisas, et valitsus on jõudnud põhimõttelisele kokkuleppele, et erakorraline pensionitõus tuleb ka järgmisel aastal. Samuti on ministri sõnul valitsusel soov muuta keskmine vanaduspension tulumaksuvabaks.

BNS

12 kommentaari
  1. Kuidas nii? 4 aastat ago
    Reply

    Kuhu on jäänud Keskerakonna lubatud 100 eurot?

    • bože-moi 4 aastat ago

      Täis korrumpeerunud ja rahvast pettev erakond. Kohus peaks ta nüüd sundlikvideerima, sest rohkem kannatada nende valesid ei saa.
      Nii Korb, Ratas kui too lastega mamma.
      Ühed sullerid kõik.

    • Sel... 4 aastat ago

      …Aabi-päkapikul ei pilgu silm ka, kui ta sellist möga ajab: 28 EUR-nagu oleks seegi kopikas keskbande töö.Ei häbi ega südametunnistust!

    • Inflatsiooni abil nullitakse pensioni tõus.

      Lisaks rahatrükkimisele inflatsiooni tekitatakse sisendhindade tõstmise abil.
      Nii kuis tõstetakse elektrivoolu hinda siis automaatselt kerkivad hinnad teenustele ja toodetele aga palgad ei kerki.
      Inflatsiooniga imetakse Eestist miljardeid eurosid liigkasu panganduse tarbeks ja hoitakse elatustaset madalana.

      Tuulikud ja päikesepaneelid annavad elektrit tasuta.
      Taastuvenergia tasu on vargus.

      Eesti tarbeks piisab kolmest tuulepargist millede tuulikud on 200 meetri kõrgused sest seal on tuult alati.
      Teine variant on päikesepaneelide jaam mille pindala on Sirtsu soo suurune.

      Eesti riik peab kodanikele tagastama raha mille on kasseerinud Eesti Energia ka Eleringi elektriarvete kaudu ja enam mitte esitama elektri arveid kodanikele sest Eesti Energia ja Elering on riigiasutused mille omanikuks on kõik Eesti kodanikud.

      Harry Raudvere juhtimisel Eestis moodustati energiaühistu mis maksab osanikele pensioni.
      1200 inimest panid rahad kokku ja ostsid tuulepargi mis maksab osanikele pensioni.
      Kes panustas 10 eurot, kes sada eurot,kes sadatuhat eurot-sedasi koguti raha kokku ja osteti tuulepark mis maksab osanikele pensioni.

  2. uskmatu-toomas 4 aastat ago
    Reply

    Kui loed Kesknädalat siis ainult imesta-arvamusi ja lugejakirju ei ole juba pikemat aega .Aab pakub jälle pensioni tõusu,kas eelmisest juba küllalt polnud ? Keskerakond aga astub sujuvalt ühte jalga meie ülejäänud meediaga st.puudub igasugune objektiivsus,fakti kontroll on olematu jne.
    Kui loll peab olema vene valija valides keskerakonda ?

  3. saunaeide tänamatus 4 aastat ago
    Reply

    MIS TÄHENDAB KESKMINE? Keskmiseks pinsiks nimetate te ju 500-eurist – kui paljud seda siis saavad?!
    Nimetagem 390.-eurist vanaduspensioni, tööstaaziga, üksikule inimesele – kui palju see tõuseb ???
    EKS IKKA VÄHEM KUI 500-listel.
    Kas on olemas keskmist inimest inimõiguste valguses? Ei mitte. Tõusma peaks ikka pensioni baasosa,mitte
    tipud. Ja tuletan teile meelde, et erakorraline pensionitõus ja indekseerimine on kaks eri asja. Praegu nimetate indekseerimist erakorraliseks tõusuks. Lubage naeratada. ERAKORRALINE PENSIONITÕUS TOIMUB SIIS KUI
    390 euri ASEMEL SAADAKSE 800.-euri, seda muidugi enne kui on jõutud raha niipalju juurde trükkida, et sellest enam mingit kasu pole – sellest tõusust.

  4. Millal 4 aastat ago
    Reply

    Jurka ja Jaku võla 100-8 = 92€ võla maksavad? Lubama ja reetma on oi kui mihklid (nüüd peaks vist ütlema: jurkad) aga lubadusi täitma mitte.
    Vanasti öeldi selliste kohta: P Õ R S A K A R I !

  5. robert 4 aastat ago
    Reply

    Pensionärid on praegu enim kindlustatud elanikkond Tuleb aru saada et koroona on majandusele matsu andnud Kes eluaeg tõõd teinud sel normpension Muidugi pole keskerakond süüdi Nestori sulleriseaduses 1 aasta 3 aastaga

  6. mnjah 4 aastat ago
    Reply

    Küll võivad ikka vinguda need ekretrollid. Mittemiski pole neile hea. Aga teil on ju võimalus loobuda sellest piskust mis teile antakse. Annetage see ära kui ei sobi vastu võtta. Nägin just telest ühte reklaami kus Martin Helme kelkis mida kõike ikka nemad ära on teinud ja kutsus oma erakonnaga liituma. Aga miks te siin haugute päevast päeva, te astuge ekresse ja see pisku mida te ei taha pensile lisaks saada, see viige ekre kontoorasse. Äkki Kracht lastakse varsti kautsioni vastu vabadusse, temast saab kindlasti hea laekur. 🙂

    • Mnjahh 4 aastat ago

      Reeturid reeturite vargabandest julgevad veel EKRE-t kiruda!teie vargaplika pole sellepärast veel kongis, et teie bande on valitsuses ja kaporaator on varastega mestis.Küllap teid tabab ükskord õiglane saatus, ja see ei saa teile olema soosiv.

  7. to robert ja mnjah 4 aastat ago
    Reply

    ÄRGE AJAGE LOLLI JUTTU, OMA LABAST DEMAGOOGIAT. TUNDUB. JUSTKUI PÕHIKOOL OLEKS LÕPETAMATA.
    Kust sa seda võtad, et pensionärid on kõige paremini kindlustatud grupp?!!!
    Mis sa nõtled, et 20 a tagasi ostetud rõivaid saab eakas veel kanda ??? Kui inimese voodi on 40 a vana /mitte
    vanaaegsed kuningate ja parunite puuvoodid baldahhiniga ja ilma vedrudeta/ja uut osta ei jaksa, mille tagajärjeks on selgroonihestused,mis tekitavad kõiksugu vaevusi, kui ei jaksata isegi nadratsit osta või ortopeediist patja. Kui tugitooli on hädasti vaja, sest eakas vähenevad lihased ja ta lihtsalt ei jaksa pikemat aega tavalisel toolil istuda.,samuti vajab ta ,et saaks istuda jalad kõrgenal, parajas kõrguses ja seda saab teha tugitoolis, kuna vaid tugitool annab parema toetuse vananevale,nõrgemale kehale. Kui ta ei saa istuda tõstetud jalgadega, sätib ta ennast valesti ja põlved ning puuad jäävad haigeks, kuni põletikkudeni ja murdumisteni. Milline eakas jaksab osta plastaknaid,et naabrite korstnate kummihais /põletatakse plasti ja kõike, ka õlijääke jne/ tuba ei täidaks. ja ta hapnikuvaegust veelgi ei süvendaks. Heal juhul on tal alles oma kodu, aga mitte remonditud kujul.
    KUI KOROONAT POLNUD, MIKS SIIS EI TÕSTETUD EUROOPA TASANDILE???
    SEE KOROONA PAISTAB LAUSA ÕNNISTUS OLEVAT. SELLEGA ANNAB VABANDADA LÕPMATUSENI.
    AGA EAKAD EI ELA KUIGI KAUA. KAS HÄBI EI OLE !!! KÕIGE ENAM KINDLUSTATUD ON POLIITBROIlERID JA NENDE EMANDAD-ISANDAD KUI NAD HÄSTI PUGEDA OSKAVAD- OMA MÕTTETUTES, TÜHISTES SEHKENDAMISES.
    JA VALGEKRAED, KEL JÕUDU JA VÕIMALUSI OMA TEENUSTE EEST KÜSIDA VÄÄRIKAT TASU KUI MITTE EESTIS SIIS MUJAL.
    TEIESUGUSED ON HARJUNUD IRVITAMA VANEMATE INIMESTE ÜLE, PIDADES NENDE VAJADUSI KESKAEGSELE SEEGIELANIKE TASEMELE VASTAVAKS. SEE MUSTER ON EESTIS NII SÄILINUD, TE ESIVANEMATEST PEALE. TALU JÄI VANEMAE POJALE, TEISED PIDID RIKKALT ABIELLUMA, VANEMAD SAADETI SAUNA:
    KA TEIEGA SÜNNIB SEE – MENTALITEET KINDLUSTAB SELLE VASTAVAS SÜSTEEMIS, MIDA TE HULLEMAKS, MITTE PAREMAKS EI TEE. SAAGU TE TULEVIK OLEMA SAMA SANTLIK !
    KAS SEE OLI NÜÜD VIHAKÕNE?
    EI, SEE OLI TÕDE.

  8. to mnjah, oled sa provokaator või muidu psühh 4 aastat ago
    Reply

    Sa oled ikka puhta tobu !
    Kunas on EKRISTID eakatest hoolinud. Neile on tähtis SIGIMINE ja RAHVUSLUS.
    Milleks selline rahvuslus,mis eakatest ei hooli, neis midagi peale kasutuse ei näe.Milleks on vaja sigivust kui maakera ägab niigi 9 miljardi all. Dellest 9 miljardist on ütleme 3 miljardit sigimistatelised. kui igaüks sünnitab poolteist lastki suureneb elanikkond 20 a. 3 miljardit = 12 miljardit. sellest on sigimisvõimeline 4 miljard., igaühel 1,5 last = 6 milard. Kokku
    18 niljard. Seega 40 aastaga suureneb inimkond 18 miljardini = kahekordistub, mis juba niigi oma 9-ga üle jõu käib maakerale.
    Mitte vanad ei jää jalgu, vaid lodevus, ülesköetud ja teenindatud kiim ja suur sigimistuhin, sest oma eludega ei osata muud peale hakata. Neid uusi inimesi ei vaja ka globaliseerunud tööstus, isegi mitte ukse taha tööjäjekorda seisma, et valida oleks. Sii hakkaavad nad lollusi tegema. Areneb robootika, mis suudab inimesi järjest rohkem asendada töös. Inimese osaks peaks jääma looming,positiivne looming, hoolimine Elava vastu
    ja sellega arvestamine kõiges-teaduses,halduses,medits-kogu oma tegevuses,eluviisides ja väärtushinnangutes.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.