Jüri Ratas: riigi eelarvestrateegia toob pensionäridele suurema sissetuleku ja metsades raiemahtude vähenemise

Jüri Ratas

Riik jätkab panustamist töökohtadesse, pensionitõusu, töötasudesse ja võtab hoole alla metsad, tõstab Keskerakonna esimees Jüri Ratas esile olulisemaid punkte riigi eelarvestrateegiast aastateks 2022-2025.

“Järgmise aasta aprillis saavad praegused ja tulevased eakad arvestada indekseerimisest tuleneva pensionitõusuga. Alates 1. jaanuarist 2023 suureneb nende sissetulek veelgi tänu erakorralisele pensionitõusule ja keskmise pensioni tulumaksust vabastamisele. Summad sõltuvad majandustulemustest,” ütleb Jüri Ratas. “Keskerakonna prioriteediks on alati olnud eakate heaolu ja väärikas toimetulek ning meie eestvedamisel on ellu viidud kaks erakorralist pensionitõusu. Jätkame seda suunda ka tulevikus.”

Madalad töötasud valdkondades, mis ühel või teisel määral mõjutavad meie kõigi elu, on ammu teadaolev kurb fakt, nendib Jüri Ratas. Tuleva aasta 1. jaanuarist suurenevad ministeeriumite palgafondid 3% võrra, et tervishoiu, sotsiaalhoolekande, siseturvalisuse, kultuuri, hariduse, infotehnoloogia, lennunduse ja veterinaaria valdkonna inimeste töötasu kasvaks. “Kindlasti peame oluliseks tagada väärikas palgatõus ka tervishoiuasutuste töötajatele, mis tuleb kokku leppida kollektiivlepingu läbirääkimiste käigus,” lisab Jüri Ratas.

Oluliseks läbimurdeks on raietegevuse vähendamine Eesti metsades, rõhutab Jüri Ratas. “Riik võtab edaspidi Riigimetsa Majandamise Keskusest vähem dividende. Näiteks järgmisel aastal väheneb dividendide ootus ligi 8 miljoni euro võrra. Selle otsuse najal peab vähenema RMK raietegevus Eesti metsades, eelkõige kohalikele kogukondadele olulistel metsaaladel,” räägib Jüri Ratas.

Jüri Ratase sõnul on võimalus riigi eelarvestrateegia uuesti üle vaadata pärast suvist majandusprognoosi ja neid näitajaid 2022. aasta riigieelarve koostamisel arvesse võtta. “Palju on tehtud, kuid väga palju on vaja veel teha, et kõigi Eesti inimeste elatustase tõuseks,” märgib ta. “Ka viimaste aastate kogemus näitab ja rahvusvahelised organisatsioonid kinnitavad, et just riigi toel on majandustulemused prognoositust paremad. Eriti kriisi ajal tuleb seda minu hinnangul silmas pidada.”

11 kommentaari
  1. Suur 3 aastat ago
    Reply

    südamlik aitähh Jurkale 100 euro eest, mis ta meie salaarvele iga kuu kannab. Nüüd lisandub veel, kohe ei teagi mida selle rahahunnikuga peale hakata, ei mahu enam tuppa ära.
    Jurka hoolitseb meie eest. Eriti surmaeelikute eest, keda ta juba 1200 on teise ilma saatnud koos Kajaga.

    • vana 3 aastat ago

      Jah Ratas on tõesti aus inimene aga aususega praeguses koalitsioonis ja nii pikaajalise pensionitõusuga tõmmati seesamune lohku?
      Piltlikult öeldes on see samaväärne, kui kutsale pakutakse konti aga see pannakse riiulile seisma.

  2. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Keskerakondlased on alati teinud kõik mis võimalik meie inimeste heaks. J.Ratas suudab väga palju head teha meie sisepoliitikas. K.Kallas laseb tal toimetada mis oleks olnud võimatu Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal kus vaesus aina kasvas.

    • Ratta lubadustega võib taguotsa 3 aastat ago

      taguotsaga pühkida. Ta ei ole lubadusi kunagi täitnud.
      Maha sulide kamp.

    • jah-le. 3 aastat ago

      miks valetada. Lubatud presidendi otsevalimine. Lubatud juhatusese pättidest vabanemist. Neid aga tuleb pidevalt lisaks. Lubatud E valimiste kadu. Lubatud koheselt 100 e pensionile lisaks. Palju lubatud kuid kõik vanaviisi. Ausust ei ole siiani.
      Maha Rattas, Reps, Simson jne.

  3. Lollidemaa kodanik 3 aastat ago
    Reply

    Tänan Teid JRatas ,et tõstate kahe aasta pärast minu pensioni 20 eurikkut. Nii suurt summat poleks uskunudki loota. Keskerakond on ikka vanade ja vaeste eest muretsenud. Aitähh veelkord ja kummardan ja suudlen Teie jalgu surmani.

  4. Matilde 3 aastat ago
    Reply

    Juri on ikka tubli keskerakondlane. 3 protsenti pinsile lisaks on ikka võimas summa. Ansip poleks seda ka andmud. Selle raha eest saan juba midagi lubada endale , tänu Juri ennasunustavale tööle. Olen näinud Jurit sõitmas suure võimsa mersedesega ja varsti saan seda endale ka lubada.

  5. seeneline 3 aastat ago
    Reply

    RMK mitte ainult ei raiu metsi,vaid ehitab mõttetult palju soodesse ja rabadesse teid. Eriti nüüd, epideemia ajl toimub sinna nagu palverännak. Autode rida vaat oma 30 tk piki teed ja rahvas metsas kõik. Ega nad seal oska midagi teha, jooksevad raja läbi, ise vahivad tekefoni. Lapsed sunnitakse ka kiiremale käigule. urukstallatud kimalasi ja mõni haavatud sisalik jäid maha. Nüüd pole neidki. Kõik loomad ära peletatud. Konnapojad sodiks sõidetud,liblikad sandiks.
    Aga nüüd on sedasi, et mina, eakas inimene ei suuda enam kaugemale metsa minna kui nendesamade laudteedeni mustikaid korjama, sest need on ainus puhas,kasulik toit,mida saan, Aeda pole ega jaksaks pidadagi. Tervis pole selline. Kui kohalike sugulased puhkepäevadel tulevad ja end ogaraks söövad ning siis otsustavad seedimise huvides autoga loodust külastada, või võõradki, aga epideemia ajal, siis mina ei julge neid mustikaid enam
    korjata. Ega LAV pole naljaasi. Brasiillane võtab lapsi ja noorigi.( Egas te meie vanade pärast muretse tegelikult.) Need teed toovad pisikud ka ääremaadele.
    Kui hr. Jüri oleks nii lahke ja tõstaks mu pensioni tõesti nii palju, et suudaksin väikese elektritoolikese vm.sõiduki osta, et kaugematesse metsadesse minna, Rattaga ma ammugi krooniise haiguse tõttu sõita ei jaksa. Ega marjakorjaminegi mulle kerge ole, sestap mustikaid ja seeni ainult veel võtangi natuke.

  6. oleme sunnitud vabandama sic 3 aastat ago
    Reply

    Vaatasin Jüri pilti, kus mees poseeris täisputava palgiga ja ootan nüüd pilti, kus ta mädanevate kartulatega kotis oleks! On ju Pasapartei prioriteet enne valimisi välja tulla küttepuude ja kardulatega

  7. Onu Leninil, suurel ja üllal on 3 aastat ago
    Reply

    sarnasus Rattaga. Tema ka kandis palkki ja hüpitas lapsi. Nüüd on vaja Ratasest maalida ka maal.
    Oli ka pilt Stalinist, tema labidaga kühveldas lund. Praegu lund ei ole. Selle asemel Ratas värvid ust. Selle ukse paneme koos puunotiga Tartu muuseumisse.
    Pange ta kätte ka mõõk. Las raiub rahva õnne tee sortsidest puhtaks.

  8. Lilia 3 aastat ago
    Reply

    Tubli, Jüri!
    Pilt palgiga meenutab kindlasti ka meie kangelast Kalevipoega koos raske lauakoormaga. Ega Jürigi kandam kerge ole.
    Soovin edaspidiseks jaksu ja jõudu ning julgelt edasi!

    Kadetsejatest puudust ei tule.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.