Riigikogu esimees Jüri Ratas: Eesti kestmine algab meie kodudest ja koostööst

Riigikogu esimees Jüri Ratas ütles võidupüha puhul tehtud videopöördumises, et Eesti kestmine toetub küll meie sõpradele ja liitlastele, kuid algab siiski meie kodudest ja koostööst.

Ratas meenutas, et taas on käes aeg sättida uhkusega meie sinimustvalget. „Iga kaunistava riigilipuga tähistame meie vabadust,“ ütles Ratas. „Niiviisi kanname edasi esivanemate ühtsust, millega nad vapralt meie iseolemise võitsid. Samuti loome kindlust, et suudame üheskoos päritud ajatut väärtust – enda Eestit – kaitsta, hoida ja edasi viia.“

Ratase sõnul kestab vaba, kindel ja edukas Eesti kuni päevast päeva hoolime üksteisest – märkame, räägime, aitame, mitte ei täida argielu ükskõiksuse, käegalöömise ega vägivallaga. Tema sõnul on sama oluline jätkata pühendunult ja sihikindlalt tööd, et Eestis oleks aina parem elada, mitte aga võtta tänast ega homset enesestmõistetavana.

„Nüüdsete pühade puhul tähendab see ikka ja jälle vajadust teha kõik, et meil ükski elu ohtu ei satuks. Kõigile meile peaks olema jõukohane oma tegude tagajärgi hinnata. Samuti panna tähele, mida teised teevad,“ kõneles Riigikogu esimees. „Palun hoiame ennast, lähedasi ja teisi, et pühad mööduksid turvaliselt ning meie Eesti vabadus kestaks igavesti! Head võidupüha ning ilusat jaaniaega kõigile!“

Videosalvestist saab vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil.

11 kommentaari
  1. Pealkiri 3 aastat ago
    Reply

    peaks olema: Eesti kestmine sõltub meie ja reformikate koostööst eestluse vastu.

    • Eesti riik peab kodanikele tagastama raha mille on kasseerinud Eesti Energia elektriarvete kaudu ja enam mitte esitama elektri arveid kodanikele sest Eesti Energia on riigiasutus mille omanikuks on kõik Eesti kodanikud.

      Eesti tarbeks piisab kolmest tuulepargist millede tuulikud on 200 meetri kõrgused sest seal on tuult alati.

      Tuulikud ja päikesepaneelid annavad elektrit tasuta.

      Taastuvenergia tasu on vargus.

    • Almar Glustsenko 3 aastat ago

      Parandage, kui midagi valesti kirjutan.

      Tallinnas on vähemasti kesklinnas iga kvartali Kohta vähemalt 1 mustpeade pere, keda Riigikogu läbi 7 aasta jooksul Eestist varastet Euroopa StabilisatsiooniMehhanismi (ESM) 15 000 000 000 eurost suure osaga, läbi ÜRO, suure raha eest, Mondo, Tarmo Soomere, Tiit Pruuli, Kersti ja Raimond Kaljulaidi, Siim Kiisleri, Andres Anvelt tegevuse tagajärjel, politsei (Raivo Küüt, Pärtel Prenvalts jms) kaasabil, massiliselt sisse ostab.

      Iga tulnuka kohta eraldatakse ESM-ÜRO ja –EL mingist fondist 1200 eurot kuus, nagu juba vähemasti alates 2009 aastast olid Kreekas, muust kohalikust ühiskonnast eraldi asetsevates tulnuka-linnades, sisseostetavatel ja ise tulnud tulnukatel kasutamiseks NIMETUD American Expressi pangakaardid, limiidiga 1000 dollarit kuus.

      Riigikogu KÕIKIDE fraktsioonide liikmete ja Valitsuse liikmete vahel jagatakse iga tulnuka kohta omavahel ära 600 eurot kuus, millest 300 läheb neile heledapäistele mustpeade elupõlistele kohalikele reisisaatjatele, kes loovad Eesti asutustes töötavate kuriteokaaslaste kaudu mustpeadele võimalikult häid tingimusi ja on ADL-sionistide poolt mõeldud nendega kohe ja kiiresti paljunema, et Eesti valgeimat sugu hävitada.

      Nii Eesti siioni-riiklikult sisseostetud kui omatahtsi takistamatult Eestini kulgenud tulnukaid on suurusjärgus 100 000, kellele on riiklikult (Ka-KaRatta ja Buratiina poolt) tehtud siin elamine nii ligitõmbavaks, et nad ei tahaks siit iial lahkuda.

      LIVEINTERNET & 5010089 & 233047090

      Uueduudised.ee, Tõnis Siim / Leiu Heapost

      Iga tulnukas saab ise kasutada veel 600 eurot kuus. Peale selle on W/Bolt (ja Yandex-GO(D) (Grand Order of Dominance – Suur Maailmas Domineerimise Ordu) poliitoligarhidele Riigikogu/Valitsuse KÕIGI fraktsioonide/erakondade poolt

      (sest alates 26.11.2018 „Tarandipeksmisest” nad ükski selle vastu mingeid arvestatavaid protestirahasid eraldanud pole)

      võimaldatud neil poliitoligarhidel teenida aastas miljoneid eurosid, kui nad korraldavad igasse äpi-taksosse ja –kullerirattale oma mustpea. Et põlisugridena tekiks meil jõuetu arusaam, et me „sionisti-pandeemias” ei saa enam liikuma ja süüa ilma, et neile lisaks sunnitult oma viimaseid sente jootraha maksame. Et ugri aborigeenid käiksid samal ajal tulutult Tööturuametis ja lõpuks paneksid lipsu valepidi kaela.

      Juba kogunevad B/Wolt poolt siin kinnihoitavad neegrid mitmekaupa pargipinkidel ja näiteks tantsivad õhtuti 6-kaupa oma lärmi saatel Harjumäel.

      Sealhulgas selle vastu Toompeal protestivale 7 (8) lapse emale, Mulgi-juutlast pärit Kristelile tegid liba-terviseametnikest politseinikud aga umbes 1 nädala jooksul umbes 3 trahvi suuruses umbes 1000 eurot tükk.

      Eestis on neeger pandud tahtma saada lapsi konveiermeetodil, sest igalt pambult saab ta lisaks kätte veel 600 euot kuus.

      Juba kuni 2017 AASTANI LÄKS TOONASEST Eesti kaitse-eelarvest (400 000 000 eurot aastas) 100 000 000 eurot aastas sisult mõttetustele.

      3 nädalat tagasi ütles Laaneots mulle Toompea lossi ees, et Eesti kaitsekulu on tõusnud 536 000 000 euroni aastas ja siin on 1200 Lääne-NATO sõdurit. See kulu 1 tulnuk-NATO sõduri kohta klapib (mäletatavasti jaanuaris) 2017 Päevalehes avaldatud artikliga, et RAND-NATO tahab Eestisse 4000 tulnuk-NATO sõdurit, kuluga iga sõduri kohta 9300 euort kuus, seega lõpliku kogukuluga LISAKS (juba varem kulutatavale 400 000 000 sõja-kaitse euole) 503 000 000 eurot aastas.

      Kui arvestada, et riiklikult pressitakse ametnikele vaktsineerimist üsna möödapääsmatult peale ja et vaktsiinid on mõeldud inim-DNA-sse kinnituvate ja seda pöördumatult muutvatena, siis on üsna ilmne et kui Eesti Riigikogu/Valitsus on ostetud nii Eesti oma politseinikke/piirivalvureid/sõjaväelasi/päästetöötajaid sedaviisi kiirelt hävitama, siis eesti ugri kultuuri mittemillekski pidavad tulnuk-NATO sõdurid on mõeldud neid asendama, kontrollimaks peagi seda, et ka ülejäänud eesti maarahva peremees-ugrid saaksid mass-sundvaktsineerimise kaudu hävitatud.

      SEE EI LÄHE KOHE MITTE.

      Jüri. Ütlesin sulle juba 3 näsala eest Toompeal, et Riigikogu kriisi-tagastagu igale Eesti inimesele kohe ESM-ist 12 000 eurot ja intressina 3000 eurot ning et liba-pandeemia näitemäng lõpetage kohe ära.

      Nüüd ON ORAAVARATTAL VIIMANE AEG POLIITTEOVÕIMETUNA TAGASI ASTUDA, JA KUULUTADA VÄLJA VALIJATE POOLT OMA NIMEDEGA KINNITATAVAD AVALIKUD JA NIMEKIRJADETA (vaid isikulised, mitte erakonnalised ega valimisliidulised) RIIGIKOGU, KOHALIKE VOLIKOGUDE JA PRSIDENDI VALIMISED.

      OMA SIONISTLIKUS MÕTTETUS KABUHIRMUS EI SUUDA TE NIIKUINII KÕIKI MEID, 900 000 EESTI PEREMEES-UGRI, SURNUKS VAKTSINEERIDA, EGA ISEGI ELUSAST VÕI SURNUD PEAST, VAHETULT ENNE RAHVUSLIKKUSE JA RAHVUSVASTASE PANDEEMIA VAHELISE OTSUSTAVA LAHINGU ALGUSE 80.AASTAPÄEVA, ÄRA PÕLETADA, ILMA LAIPA SUGULASTELE ESITLEMATA. NAGU TE KUULUKSE TEGITE SEDA TIIT MADISSONIGA.

      KOONDUME OMA RAHVUSLIKU (rahvuslike) KULTUURI(de) ALUSEL JA LÕPETAME VALITSUSE/RIIGIKOGU POOLT NENDE MUGAVUSEST/RUMALUSEST/OMAKASUST EESTI INIMESTE ENESETAPUNI VIIMISE JÄRJEKINDLA MAHITAMISE.

  2. Jura Koffimassin 3 aastat ago
    Reply

    Eesti kestmine algab siis kui kesikud maa pealt minema pühitakse.

  3. Kodanik 3 aastat ago
    Reply

    Mida vähem kesikuid ja rattaid seda parem eestlastele ja eesti riigile.. Ilusat Võidupüha kallid eestlased!

  4. Triin 3 aastat ago
    Reply

    Sisuta, tühjad sõnad, mis ju mitte millekski ei kohusta. Ma olen nii ääretult pettunud Rattas—tundus juba, et suudate vastu panna oravate võimuhullusele—mõtlete eelkõige riigile ja rahvale, mitte erakondade reitingule…aga taaskord valus tagasilöök. Varas tegutseb edasi kõrgel Riigikogulase palgal, teine varas ja Donbassi separatistide (Yana Toomi enda ütluste kohaselt) siiakupeldaja on endiselt riigi esindaja EL. is. Teie võtsite vastutuse..teie enda sõnad….ja tulemus, kõrge koht võimuladvikus. Näen manduvat, üdini silmakirjaliku ja vargamentaliteediga poliitilist eliiti, kes veab ka selle õnnetu riigi kaduvikku, kui isegi leib ei saa enam poest, vene keelt oskamata kätte. Ja siis räägite siin kooris mingeid sõnu, mis teiesuguste suust on rohkem mõnitus kui tõsiselt võetav. Venemaa venelased aga trügivad tuhandete kaupa siia läbi Kinnisvarafirmade ja toomi suguste. Putin ei peagi oma “rohelisi mehikesi” siia saatma, nad on kohal ja ootevalmis.

  5. Eestlane 3 aastat ago
    Reply

    Üks ajaloo suurim reetur ja lömitajast ussikene sonib Eesti kestmisest-häbi selline ei tunne.

  6. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Keskerakomd on alati olnud parim erakond. Keskerakondlased hoolivad inimestest . Kui oleks olnud selline kooslus nagu Rahvaliit ja Keskerakond oleks meie elu palju parem ja õiglasem.

  7. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Suured lootused olid vanaduse saabudes. kuid me pole vabad, oleme jälle liidus. Kui õnnelikud olime kui saime oma raha-kroonid, aga ka need võeti meilt ära. Laari valitsemise ajal tekkisid kodutud ja prügikastiinimesed, hinnad tõusid kõrgele. eriti korteriüürid, pensione ega abirahasid ei tõstetud jne. Siis tegi Laar mõned lollused ja peaministriks sai Siim Kallas kes kutsus valitsusse Edgar Savisaare kes kohe tõstis pensione 30 protsenti ja elu läks paremaks ka muudes valdkondades. Oma erakonnakaaslaste laimu tõttu pidi Kallas loovutama peaministri koha Ansipile ja siis hakkas vaesus aina kasvama, majandus seiskus, arstiabi saamise võimalus kohapeal kaotati ära jne. Saadeti suured summad teistele riikodele ehkki ise vajasime abi sest meil olid paljud lapsed näljas. Sellist Eestit poleks küll tahtnud.

  8. Enn 3 aastat ago
    Reply

    Reformierakond saab võimule mitte töötulemuste põhjal vaid kõrvaldades teelt võimule segajaid mõeldes neile välja mitmesuguseid valesüüdistusi. Seekord jõuti Rataseni välja ja ju tal ei jäänud muud üle kui alistuda muidu ehk oleks teda oodanud Savisaare saatus Reformierakondlaste vastu ei saa sest peavoolumeedia on nende hääletoru, kapo ia osaliselt ka õigusmõistmine on nende poolel. Ega kaitsta ei julge kedagi sest siis satub ise löögi alla. Mõned Postimehe ajakirjanikud ju kirjutasid et neile öeldakse ette millest peavad kirjutama ja keda laimama eriti Savisaart. Ei oleks küll nii ebaõiglust tahtnud vabas Eestis.

  9. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Edgar Savisaar oli peategelane selles et saime vabaduse. Polnud kerged läbiröökimised ka Rüütlil aga tookordne Venemaa valitseja andis meile vabaduse. See mis tehti meil Savisaarele meenutab stalinistlikke kuritegusid. Loomulikult polnud ta milleski süüdi lihtsalt taheti tast lahti saada. eksnaine Vilja mustas teda ka oma laimuga aga när imet sai üleelmine kord Riigikokku kuna E.N.Kross loovutas talle tänutäheks oma koha. Kui labane on naine kes röögib taga oma endist meest.Isamaa oli ka varem väga reaktsiooniline aga peale selle kui sealt lähkus kurikael Kross ja Isamaa sai omale tubli esimehe miuutus seal vaikseks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.