Jaanus Karilaid: Tanel Kiike umbusaldades umbusaldatakse ka tasuta vabatahtlikku vaktsineerimist

Jaanus Karilaid

Tanel Kiik on seisnud selle eest, et Eesti inimestele oleks tagatud tasuta vabatahtlik vaktsineerimine ja mitmed toetusmeetmed, mis võimaldavad COVID-19 pandeemiat tõhusamalt ületada. Kui opositsioon umbusaldab tervise- ja tööministrit, umbusaldatakse ühtlasi ka tasuta vabatahtlikku vaktsineerimist, töötasu hüvitisi ning tervishoiule lisaraha eraldamist, ütleb Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

“Keskerakond on kahes valitsuses seisnud selle eest, et vaktsineerimine oleks kõigile Eestimaa elanikele tasuta kättesaadav,” lausub Jaanus Karilaid. “Lisaks muutsime haiguslehtede hüvitamist soodsamaks, et inimeste toimetulekut hoida. Oleme maksnud Töötukassa kaudu üle 300 miljoni euro töötasu hüvitist ja muid toetusi, et meie ettevõtteid ning inimesi kriisist välja tuua. Kriisi ajal on toetust saanud ligi 20 000 tööandjat enam kui 140 000 inimese töökoha säilitamiseks.”

Jaanus Karilaid lisab, et viimaste uudiste valguses ei suuda opositsioon umbusalduse tekstis kokkuleppele jõuda ja see näitab ilmekalt, et Tanel Kiigele üritatakse kunstlikult külge pookida tegematajätmisi. “Kas opositsioon tahab piirata vabadusi ja Eestimaa lukku keerata? Või teha vaktsineerimine kohustuslikuks?” küsib Jaanus Karilaid. “Keskerakonna fraktsioon on aga pilgu suunanud tulevikku ja otsib võimalusi ühiskonda avada. Tänasel päeval on COVID-19 vastu vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud või selle läbi põdenud üle 70 protsendi täiskasvanutest. Kui jõuame 70% tasemele kogu elanikkonnas ja 85%-ni riskirühmade seas, saame hakata ühiskonda avama.”

Keskerakonna fraktsioon korraldab neljapäeval, 30. septembril Riigikogus olulise tähtsusega riikliku küsimuse “Kuidas jõuda piirangutevaba Eestini?” arutelu. Ettekande teevad tervise- ja tööminister Tanel Kiik, Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst ja COVID-19 teadusnõukoja liige professor Peep Talving, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor ja COVID-19 teadusnõukoja juht Irja Lutsar ning Riigikogu liige Andrei Korobeinik.

7 kommentaari
  1. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Mõned püüavad hääli laimates teisi . Reformierakond on saanud võimule valetades, vassides ja mõeldes välja valesüüdistusi tublide inimeste suhtes et neid teelt võimule kõrvaldada.Isamaa annab utoopilisi lubadusi mida ei täida aga nende kisa plats puhtaks meenutab Laari valitsuse raskeid aegu kui tekkisid kodutud ja prügikastiinimesed ning hinnad tõusid kõrgele Vaid keskerakondlased saavad hääli tubli töö eest jja ei otsi valesüüdistusi ega levita laimu.Kiik on tubli mees ja teeb kõik mis võimalik et takistada koroona levikut ning need inimesed kes ei täida reegleid on süüdi.

    • Karilaid. Tere 3 aastat ago

      Ratta teine kannikas.

    • Vaadake kuidas Karilaid pingutab musklit, et paista välja tugevana. 3 aastat ago

      Ratas oma reklaamis nüüd käies kõigub ja taarub. See nüüd tema uus kõnnak. See aga kedagi ei veena. Iseloomult on ta reetur, valetaja ja varaste kaitsja, valetaja. Tema sõna ei maksa midagi. Kõigeks valmis, et saaks pirukast suure ampsu.
      Niisuguse mehe koht on prügikastis.

  2. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Elan Mustamäel ja lugesin hirmuga isamaalaste läkitust mis oli postkastis. Jube kui nad saavad võimule Tallinnas või Mustamäel. Keskerakondlik valitsus on parim. Mustamäel on nii palju head ära tehtud ja Lauri Laats un parim. Ta on töökas, aus, hooliv-selline nagu peab olema parim poliitik. tallinnas tehakse ka kõik mis võimalik inimeste heaolu saavutamiseks vaatamata sellele et segajaid jätkub. Ei tea kellele Kiik jalgu jäi et laimukampaania tema suhtes käib.Kui alatud on need poliitikud kes püüavad võimule saada laimates teisi.

  3. Ja 3 aastat ago
    Reply

    mina arvasin, et Taneli umbusaldamine tähendab ka päeva ja öö vahetuse umbusaldamist.

  4. Paljudes 3 aastat ago
    Reply

    kohtades süstitakse tasuta ja Tanel ainult seda järgis. Sest need 1346 laipa on ikkagi tema otsustusvõimetuse vili. Ning tasuta ei tähenda, et keegi Kurrunurruvuti maalt maksab meie süstid kinni. Ikka meie rahvas, sm Karilaid. Ainult kaudselt nagu palju muidki lollusi. Poleks Tanelit, oleks meil mõrvatuid palju vähem ja ei peaks me ka maske kandma, sest piir kinni ei laseks seda satikat sissegi. Aga just Tanel on seda levitanud ja laseb levitada edasi.

  5. lugeja 3 aastat ago
    Reply

    seda saab laiendada kogu valitcusele.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.