Väike-Maarja vallavolikogu hakkab juhtima Hans Kruusamägi

Väike-Maarja vallas kirjutasid koalitsioonilepingule alla Keskerakond, Reformierakond, Isamaa ja valimisliit Pandivere. Koalitsioonilepingu järgi kuulub vallavanema koht Reformierakonnale, volikogu hakkab aga juhtima Keskerakonda kuuluv kohalik suurpõllumees Hans Kruusamägi.

Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhi Siret Kotka sõnul ei olnud koalitsiooniläbirääkimised kerged, kuid partneritega leiti selge ühisosa. “Keskerakonna jaoks on oluline, et Väike-Maarjas oleksid loodud head tingimused nii elamiseks, töötamiseks, liikumiseks kui ka vaba aja veetmiseks. Mul on hea meel, et koalitsioonilepingus kajastuvad ka Keskerakonna jaoks olulised prioriteedid nagu Väike-Maarja alevikku staadioni ehitamine ja kergliiklustee rajamine Müürikult Triigini,” lausus Kotka.

Uue võimuliidu üheks oluliseks ühisosaks peab Siret Kotka valmidust koostöös riigiga kaotada lasteaia kohatasu ning rajada eakatele teenusmaja. “Lisaks tasuta kooliharidusele pean väga oluliseks, et kõigil lastel oleksid võrdsed võimalused tasuta haridusteeks alates lasteaiast,” ütles Riigikogu liige Siret Kotka.

Kohalikku elu tuleb järjepidevalt investeeringutega toetada, rõhutas Siret Kotka. “Iga küla on Väike-Maarjas oluline ning peame just väiksematesse asulatesse rohkem investeerima, et vältida ääremaastumist. Ka väljaspool linnu ja alevikke on elu,” lisas Keskerakonna juhatuse liige Siret Kotka.

1 Kommentaar
  1. koroonast ei pääse isegi üle 90-protsendilise vaktsineeritusega 3 aastat ago
    Reply

    Soomes peaks üle 12-aastaste vaktsineeritus tõusma täna 80-protsendini, mis on valitsuse seatud eesmärk, et saaks hakata piiranguid leevendama ja nö normaalset elu elama.

    Pikka aega peeti 80-protsendilist vaktsineeritust maagiliseks piiriks, kust alates saab epideemiat vaos hoida ja taastada normaalne elu pandeemiast hoolimata. Viiruse uute variantidega aga muutus see piir liiga optimistlikuks, vahendab MTV.

    Soome vaktsiiniuurimiskeskuse juht, professor Mika Rämet ütles, et koroona Delta variant muutis karjaimmuunsuse saavutamise olemasolevate vahenditega väga keeruliseks, kuna lapsed nakatuvad rohkem ja nakkust kannavad edasi ka vaktsineeritud inimesed. Nõnda levib viirus jätkuvalt edasi ka vaktsineeritud inimeste kaudu, kuigi see levik on väiksem kui vaktsineerimata inimeste puhul.

    Rämet ütles, et koroona kaotamiseks ühiskonnast peab vaktsineeritus olema väga kõrge. Praktikas jääb koroonaviirus igaveseks ühiskonda ringlema. Vaktsiinide ja haiguse läbipõdemise kaudu paraneb ühiskonna kaitse viiruse vastu ja haigestumise koorem tulevikus väheneb.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.