Tiit Terik Euroopa Liidu kultuuriministrite mitteametlikul kohtumisel: Venemaa meediaruum on oht kogu Euroopale

Kultuuriminister Tiit Terik on mitteametlikul Euroopa Liidu kultuuri-, audiovisuaal- ja meediaministrite kohtumisel Angersis Prantsusmaal, kus võeti vastu Ukrainat toetav ühisdeklaratsioon ning arutati Euroopa meediapoliitika ja kultuurivaldkonna koostöö üle.

„Minu eesmärk on koos oma Euroopa kolleegidega leida võimalusi Ukraina rahva aitamiseks olukorras, kus Putin kasutab meediat relvana. Oleme viimaste päevade jooksul näinud, kui kiiresti oli võimalik Venemaal vaba meedia kinni keerata ja venemaalased pimedusse jätta. Venemaa desinformatsioon on ohuks kogu Euroopale ja mõjutab meid rohkem, kui me arvata võime. Kui me ei tegele sellega, siis on sellel pikaajalised negatiivsed tagajärjed kogu Euroopa ühiskonnale,“ ütles kultuuriminister Tiit Terik.

Ühidsdeklaratsioonis väljendasid Euroopa Liidu kultuuri-, audiovisuaal- ja meediaministrid oma riikide ja Euroopa Liidu solidaarsust Ukraina võimude ja rahvaga ning eelkõige kunstnike, ajakirjanike, kultuuri- ja meediaspetsialistidega ning väljendasid valmisolekut neid vajaduse korral abistada. Deklaratsiooni saab täismahus lugeda Prantsusmaa Euroopa Liidu eesistumise kodulehelt.

Mitteametlikul kultuuriministrite kohtumisel Angersis keskendutakse lisaks veel Euroopa meediasektori jätkusuutlikkusele ja tulevikule, Euroopa tööde leitavusele veebikeskkonnas. Samuti arutatakse kultuuriteoste illegaalse kaubandusega siseturul võitlemise temaatikale ning kultuuripärandi digiteerimisele ja selle ligipääsule digitaalses keskkonnas.

9 kommentaari
  1. Balti riigid on järgmised 2 aastat ago
    Reply

    Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis ütles, et kui Venemaad Ukrainas peatada ei õnnestu, siis on järgmised Balti riigid, kuhu sisse tungitakse.

    Dombrovskise sõnul ründab Putin tõenäoliselt Balti riike.

    • Takkaotsa tark Jaanus 2 aastat ago

      “Täna, märtsipommitamise mälestamise tähtpäeval, tasuks kaitseministril siiski kiirendada meie õhutõrjevõime loomist.
      Veelkord: meie, poliitikute, ülesanne on teha õiged otsused õigel ajal riigikaitseks parimate vahendite tagamiseks ka majanduslikult kõige soodsamal viisil. Ja minu pakutud „menüüga“ täna eksida ei saa.”
      Riigikogu kaitsekomisjoni liikmete Loone, Kotka ja Repinski töö viljad on ikka veel hapud?

  2. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Venemaa ei tungi Balti riikidesse kuna siin ei tapeta venelasi ja lubatakse rääkida vene keeles-Muidugi see et ei saa rublasid vahetada eurodeks on sigadus sest rahvas pole süüdi ja nii mõnelgi venelasel on Eestis vanemad keda bad peavad toetama kuna ise töötavad Venemaal. Hädas on ka need eestlased kes on Venemaal täätanud tahavad pöörduda Eestisse aga ei saa sest saavad rublades pensioni ja vahetada ei saa. Panite kinni vene telekanalid kust tulid head saated. Ah et propagandat on ka. Kõige suuremad propaganda kanalid on meie peavoolu käsutuses olles Reformierakonna hääletorud.

    • Tipptaksojuht 2 aastat ago

      Venemaa ei ründa Natot,
      nad ootavad 9.mai paraadi ära.
      Klantspildid tulevad zombi-sõjameestel paremini välja kui päris elu.

  3. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Soovitan tegeleda Tergil meie kultuuriga. Vene intelligents on kõrgel tasemel ja kultuuririda tegelejad väga rikkad. Võib vaid eeskuju võtta.

    • Mr. Botox 2 aastat ago

      Venelased on kõik rikkad, eesotsas “rahuvalve” presidendiga.

    • Meie kultuur. 2 aastat ago

      Kits laudas lehma asemel.

  4. Jane. 2 aastat ago
    Reply

    Kas minu lemmik poliitik on ka sattunud propaganda võrku.

  5. Meediaruum 2 aastat ago
    Reply

    Meediaruum ei ole kohe kindlasti ohtlik loogiliselt mõtlevale inimesele, ka Vene meediaruum mitte. Ohtlik on ühepoolse arvamuse pealesurumine, kui teisitimõtlejaid oma käitumist põhjendama ei lubata.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.