Keskerakonnaga liitunud Tiit Lillemets: olen Kohtla-Järve patrioot ega kujuta oma elu mujal ette

Tiit Lillemets

Töötan selle nimel, et Kohtla-Järve linnaelanike elukvaliteet tõuseks ning inimesed leiaksid nii õpingute kui ka töökohtade näol sobivaid väljakutseid kodu lähedal, ütleb Eesti Keskerakonnaga liitunud Kohtla-Järve Linnavolikogu esimees Tiit Lillemets.

“Kandideerisin Keskerakonna nimekirjas kahtedel viimastel kohalike omavalitsuste valimistel ja erakonnaga liitumine on asjade loogiline jätk. Poliitikas saab iseseisvalt tegutsedes suuri sõnu teha, otsuste elluviimisel on erakondlik tugi äärmiselt oluline. Keskerakonna jaoks on Ida-Virumaa olnud ajalooliselt oluline piirkond ja mul on hea meel, et saan Kohtla-Järve arengusse oma panuse anda,” räägib Tiit Lillemets.

Enne linnavolikogu esimehe ametit töötas elupõline Kohtla-Järve linna elanik Tiit Lillemets linnapea abina Ahtme ja Oru linnaosas. “Olen Kohtla-Järvel sündinud ja üles kasvanud ning patrioodina ei kujuta ma oma elu mujal ette,” kinnitab ta. “Elukeskkonna parendamisel astume tänavu mitu olulist sammu. Käesoleval aastal valmib Ahtme keskväljaku ehitus ja lõppeb kergliiklusteede renoveerimine, lisaks alustame Kesklinna põhikooli uue hoone ehitust. Samuti on tähtsal kohal kortermajade renoveerimisega seotud teemad.”

Tiit Lillemetsa sõnul vaatab ta Kohtla-Järve linnaga seonduva kõrval Ida-Virumaa arengut laiemal skaalal. “Mulle sümpatiseerib Keskerakonna seisukoht toetada põlevkivi kasutamist ja isiklikult tahan hea seista, et väärindame oma rahvuslikku rikkust parimal võimalikul moel. Ida-Virumaa on olnud Eesti juhtiv tööstuspiirkond ja meil tuleb oma positsiooni veelgi tugevdada, otsides samal ajal võimalusi võimalikult suurt lisandväärtust loova ettevõtluse arenguks. Mul on selles osas mitmeid mõtteid, mida sooviksin riiklikul tasemel rakendada ja seetõttu kaalun tõsiselt Riigikogusse kandideerimist,” lausub Tiit Lillemets.

6 kommentaari
  1. leiti hukatuna kohalik linnapea koos perega 2 aastat ago
    Reply

    Kiievi oblasti lääneosas Motõžõnis leiti hukatuna viis inimest, kellel olid käed seljataha seotud. Nende hulgas oli kohalik linnapea koos perega.

    Ukraina politsei andmetel oli linnapea röövitud kaks nädalat tagasi, kuna ta ei soovinud teha koostööd Vene võimudega, vahendab AFP.

    Ukraina võimude info kohaselt on Kiievi ümbrusest leitud pärast Vene vägede lahkumist enam kui 400 tsiviilelaniku surnukehad.

    • USA president ikkagi tagab Venemaal juhtkonna välja vahetada 2 aastat ago

      Kui algul püüdsid USA ametnikud tasandada president Joe Bideni väidet soovi kohta Venemaal juhtkond välja vahetada, siis nüüd seda enam ei tehta.

      Kui Biden ütles 26. märtsil Varssavis USA sõduritele esinedes, et Vene president Vladimir Putin ei saa jääda võimule, siis teatas Valge maja kiiresti, et sellega ei mõeldud Vene valitsuse väljavahetamist.

      Pärast teatas president Biden, et tema ei võta midagi tagasi ja tema arvates on Putin sõjakurjategija, kes tuleb vastutusele võtta. Eile esmaspäeval, 4. aprillil kinnitas Biden oma varem öeldut pärast seda, kui tulid välja pildid Vene sõjaväelaste poolt toime pandud koleduste kohta Ukrainas Butšas ja Trostjanetsis. Venemaa on süüdistused tagasi lükanud väitega, et need polnud Vene sõdurid, kes seda tegid, vahendab Newsweek.

      „Te mäletate, et mind kritiseeriti selle eest, kui nimetasin Putinit sõjakurjategijaks,” ütles Biden eile Valge maja murul ajakirjanikele, „te nägite, mis toimus Butšas – ta on sõjakurjategija.”

    • satelliidipildid näitavad, et laibad vedelesid Butša tänavatel nädalaid 2 aastat ago

      USA väljaanne New York Times võrdles satelliidipilte ja leidis, et laibad vedelesid Ukrainas Butšas tänavatel nädalaid, mitte ei ilmunud sinna pärast Vene vägede lahkumist.

      Venemaa kaitseministeerium on teatanud, et laibad, millest mõnedel olid käed selja taga kinni seotud ilmusid tänavatele pärast Vene vägede lahkumist 30. märtsil. Vene ametivõimude info kohaselt on laibad järjekordne valeinfo, mida Ukraina radikaalid on Venemaa kohta on püütud levitada. Samas aga tuleb satelliidipiltidelt välja, et mõned laibad olid Butša tänavatel juba enam kui 3 nädalat tagasi, kui Vene väed linna kontrollisid.

      Ühes 1. aprillil filmitud videos on näha laipade meri Jablonska tänaval. Firma Maxar Technologies satelliidipiltidelt tuleb välja, et vähemalt 11 surnukeha olid seal juba alates 11. märtsist, mil Venemaa enda arvestuse järgi linna vallutas.

      New York Times analüüsis omavahel pilte enne ja pärast Venemaa rünnakut ning selgus, et laibad olid vedelenud tänavatel enam kui 3 nädalat. Inimeste surma põhjus pole teada. Mõned laibad on pommikraatrite läheduses. Mõned on mahajäetud autode juures. Kolm surnukeha olid jalgrataste juures. Mõnedel on käed valge paelaga seljataha seotud. Laibad olid ligi kilomeetri ulatuses Jablonska tänaval.

      Satelliidipiltidelt tuleb välja, et osa autosid ja surnukehasid ilmusid tänavale 20. ja 21. märtsi vahel.

  2. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Tore et Keskerakonda astuvad sellised inimesed kes hoolivad meie riigist ja rahvast, ei õhuta vihavaenu ega sõda. Nad saavad aru et meist ei olene midagi väljaspoolt meie kodumaad.

  3. Nii 2 aastat ago
    Reply

    See artikkel on asjalik ja puudutab meie riigi heaolu aga isegi sellise artikli kommentaarid ei möödu vihavaenu õhutamiseta. Ütlen siis ka et sõjaroimarite osas on olnud ikka USA poliitikud sest just nende käsul on pommitatud mitmeid riike kus hukkusid tuhanded inimesed ja Bidenile jäi vaid Süüria pommitamine kuhu seejärel saatis meie välisminister meie maksumaksja raha. Iga normaalne inimene mõistab et abivajajateni see ei jõua. Bideni ainuke haiglane mõte on praegu nõrgestada Venemaad ja Ukraina sobib sellelks hästi ega ta muidu poleks hakanud ässitama ja relvi andma enne kui Venemaa Ukrainasse tungis. Küllap tal olid oma huvid Krimmi suhtes ja ka biorelvi Benemaale saata oleks lühem tee. Bidenil on oma riigis jäänud vähe poolehoidjaid aga ta peab kindlustama ka oma poja elu kes ilma toetuseta oleks juba arvatavasti vangis oma alatute tegude pärast. biden pole ise terve sest tal on olnud 2 peaaju operatsiooni. Mina ei õigusta sõda Ukrainas aga seda poleks olnud kui poleks olnud verist võimuvahetust Kiievis Maidanil mida valmistati ette mujal, venelaste ahistamist kus mõned pidid elama varjendites ja ei lubatud rääkida oma emakeeles, kus ei hoolitud inimestest ja vaesus aina kasvas. Ma ei usu et oleks üldse olnud sõda kui välaspoolt poleks olnud ässitamist ja kui olekski alanud oleks kokkuleppele jõudnud ilma väljaspoolt tuleva ässitamiseta. Ega Ukraina valitsus ei otsusta midagi, seda teevad Biden ja mõned Euroopa riigid. Enne sõda Ukrainas toimuv oli hädaohuks Venemaale. Venemaa nõudis ka NATO lahkumist tema piiriäärsetest aladest aga seda ei pandud tähele.Ja nüüd need sanktsioonid puudutavad rahvast kes pole milleski süüdi, annavad tagasilöögi ka EL-u riikidele. Ei ole meie elu paremaks läinud olles EL-s.

  4. Ele 2 aastat ago
    Reply

    Keskerakond sai juurde tubli inimese kes hoolib meie inimeste heaolust.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.